Van Cleef & Arpels - de Grand Tour herontdekt in sieraden

De wereld van de haute joaillerie is altijd in beweging, en recentelijk lijkt het erop dat de grootste namen in de branche een diep verlangen hebben om te ontsnappen. Terwijl sommige merken zoals Boodles en Harry Winston zich lieten inspireren door steden en majestueuze landschappen, koos Van Cleef & Arpels voor een unieke benadering door de historische Europese reis, de Grand Tour, nieuw leven in te blazen.

De Grand Tour, die zijn hoogtepunt kende in de 18e en 19e eeuw, was een uitgebreide reis door Europa die vaak werd ondernomen door jonge aristocraten en intellectuelen. Deze reis, die vaak meerdere jaren duurde, begon in Engeland en maakte verplichte stops in steden als Parijs en Rome, vaak via Zwitserland en Duitsland, voordat men weer naar huis terugkeerde. Het doel van deze reis was educatie en culturele verrijking.

Van Cleef & Arpels heeft altijd een passie gehad voor reizen, wat blijkt uit hun eerdere collecties geïnspireerd door Egypte, India, Perzië en zelfs Californië. Hun nieuwste collectie, 'Le Grand Tour Raconté Par Van Cleef & Arpels', is een eerbetoon aan deze historische reis. De collectie bestaat uit 70 stukken, verdeeld over acht suites die belangrijke bestemmingen vertegenwoordigen, variërend van Londen tot Baden-Baden.

De sieraden zijn niet alleen een knipoog naar het verleden, maar ook een viering van de moderne technieken en stijlen van vandaag. Veel van de stukken zijn transformeerbaar, wat betekent dat ze op verschillende manieren kunnen worden gedragen. Dit is een handelsmerk van Van Cleef & Arpels, dat bekend staat om zijn innovatieve ontwerpen die zowel veelzijdig als stijlvol zijn.

Een van de meest opvallende stukken uit de collectie is de 'Chant Des Gondoliers' ketting, die is geïnspireerd op de wateren van Venetië. De ketting is gezet met 16 levendige turquoise cabochons, aangevuld met diamant-geplaveide bogen die de lage bruggen van de stad nabootsen. Andere opmerkelijke stukken zijn de Teatro ring, geïnspireerd door het majestueuze Teatro di Pompeo in Rome, en de Trésor Antique robijn en diamanten kroonluchter oorbel, die een eerbetoon is aan de Etruskische kunst.

Nicolas Bos, de president en CEO van Van Cleef & Arpels, heeft een diepe waardering voor de Grand Tour en de invloed ervan op het toerisme. Voor hem is deze collectie niet alleen een eerbetoon aan een belangrijk historisch fenomeen, maar ook een viering van de ontdekkingsreis en de kennis die reizen met zich meebrengt.

De lancering van de collectie vond plaats in de Villa Medici in Rome, waar gasten de gelegenheid hadden om de sieraden in al hun glorie te bewonderen. Voor Van Cleef & Arpels gaat het echter niet alleen om de schittering en glamour. Het merk waardeert diepgaande connecties en authentieke ervaringen, zoals blijkt uit hun eigen juweliersschool, L’École.

In een tijd waarin de wereld steeds meer verbonden raakt en reizen een luxe wordt die velen zich kunnen veroorloven, herinnert Van Cleef & Arpels ons eraan dat reizen altijd een bron van inspiratie, educatie en verrijking is geweest. Met hun nieuwste collectie nodigen ze ons uit om de wereld opnieuw te ontdekken, één juweel tegelijk.

Le Grand Tour Raconté Par Van Cleef & Arpels collectie:

  • Escale Sur La Baie armband:

    • Materialen: Wit- en roségoud, diamant, saffier, tsavorite en spessartiet-granaat.
    • Beschrijving: Deze armband is een viering van de Europese kusten, met levendige edelstenen die de schoonheid van de baaien en de schittering van het water nabootsen.
  • Teatro ring:

    • Materialen: Geel- en witgoud, diamant en smaragd.
    • Beschrijving: Geïnspireerd door het majestueuze Teatro di Pompeo in Rome, heeft deze ring een 3,93ct Zambian smaragd, omringd door een cirkel van diamanten en een spel van gouden treden.
  • Chant Des Gondoliers ketting:

    • Materialen: Geel- en witgoud, diamant, saffier en turquoise.
    • Beschrijving: Deze ketting is een eerbetoon aan de wateren van Venetië. Het is gezet met 16 levendige turquoise cabochons, aangevuld met diamant-geplaveide bogen die de lage bruggen van de stad nabootsen.
  • Escale armbanden:

    • Representatie: Venetië, Rome, Florence en Napels.
    • Beschrijving: Een serie armbanden die elk een Italiaanse stad vertegenwoordigen. Ze zijn versierd met een mozaïek van kleurrijke edelstenen die het landschap en de essentie van elke stad vastleggen.
  • Fleuve De Glace parel sautoir:

    • Kenmerken: Transformeerbaar ontwerp.
    • Beschrijving: Geïnspireerd door de Alpen, heeft deze tassel-stijl sautoir afneembare elementen waardoor het sieraad op zeven verschillende manieren kan worden gedragen, waaronder twee broches, twee armbanden en een kortere ketting.
  • Trésor Antique robijn en diamanten kroonluchter oorbel:

    • Beschrijving: Deze oorbel is een eerbetoon aan de Etruskische kunst, met een ontwerp dat direct knipoogt naar een paar Castellani oorbellen uit de jaren 1860.
  • Mosaïques Dévoilées ketting:

    • Materialen: Wit- en roségoud, diamant en saffier.
    • Beschrijving: Een prachtige ketting die de kunst van het mozaïek viert, met diamanten en saffieren die samen een betoverend patroon vormen.
  • Capriccio ketting:

    • Materialen: Geel- en witgoud, diamant en smaragd.
    • Beschrijving: Een luxueuze ketting die de rijkdom en grandeur van de Europese paleizen en theaters weerspiegelt.


Deze stukken vertegenwoordigen slechts een deel van de volledige collectie, maar ze geven een goed beeld van de inspiratie, vakmanschap en aandacht voor detail die Van Cleef & Arpels in hun werk legt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...