Uw uitgebreide gids voor het herkennen van een nep Rolex

Rolex is een van de meest waardevolle horlogemerken ter wereld, met een ongeëvenaarde populariteit in de wereld van luxe horloges. Echter, met deze status en grote vraag komt een levendige vervalsingsmarkt. Het is gemakkelijk om misleid te worden en een nep Rolex-horloge te kopen. Hoewel horloges met te mooie prijzen meteen kunnen worden opgemerkt, kunnen meer geavanceerde vervalsingen uitdagender zijn om te identificeren. Een Rolex wordt gemaakt volgens de hoogste normen - als zelfs een klein detail overkomt als ondermaats, kun je er zeker van zijn dat het niet echt is.

Het gewicht van het horloge kan je veel vertellen over de kwaliteit ervan. Rolex-horloges zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Van de band van het horloge tot de binnenwerking van de wijzers en tandwielen, elk onderdeel van een Rolex is gemaakt met de beste metalen die beschikbaar zijn. Dit betekent dat je Rolex zwaar moet aanvoelen. Nephorloges zijn vaak veel lichter van gewicht omdat ze zijn gemaakt van materialen van lagere kwaliteit. Het verschil tussen het gewicht van een echte Rolex en een nep Rolex kan variëren, maar zal nog steeds merkbaar zijn. Echte Rolex-horloges wegen tussen de 100-160 gram voor roestvrijstalen modellen en tussen 240-270 gram voor gouden horloges. Als je horloge vreemd licht aanvoelt, is het waarschijnlijk nep.

Rolex-horloges zijn gemaakt met de beste materialen op de markt. Met roestvrijstalen en gouden stukken hebben Rolex-horloges hoogwaardige materialen die waarschijnlijk niet te vinden zijn op nephorloges. Als je naar horloges kijkt, probeer dan alle informatie te vinden over welke materialen het horloge of het specifieke model is gemaakt. Als je een horloge in persoon bekijkt, zoals in een pandjeshuis of een kringloopwinkel, moet je andere methoden gebruiken om de materialen van het horloge te controleren.

Een Rolex'sserienummer is te vinden waar de armband de kast van het horloge ontmoet, onder zes uur. Het modelnummer daarentegen, bevindt zich boven 12 uur, vergezeld van de tekst 'ORIG ROLEX DESIGN' net boven het nummer. De band moet worden verwijderd om deze te kunnen zien. Rolex'sserienummers en modelnummers zijn diep in het metaal gegraveerd, terwijl nephorloges het alleen door zuur hebben geëtst, waardoor een ondiep, zanderig uiterlijk ontstaat. De nummers van een echte Rolex zijn diep genoeg gesneden dat ze zullen gloeien in het licht als ze onder een hoek worden opgetild.

De wijzerplaat van een origineel Rolex-horloge is perfect - markeringen, inconsistente lettertypen en spatiëring, inconsistent lettertypen en spatiëring, evenals vlekken zijn een weggever van goedkopere drukmethoden die worden gebruikt in nepstukken.

De 'Cyclops' vergrootglaslens, of de lens die de datum van het horloge vergroot, is een van de moeilijkste kenmerken om te repliceren. Wanneer je er recht op kijkt, moet de datum worden vergroot, ongeveer 2,5 keer de normale grootte om precies te zijn. Probeer ook je vinger over de lens te laten lopen - je moet een bult voelen die precies in het midden boven de datum ligt.

Vervalsers hebben ook de neiging om welke materialen dan ook te gebruiken die beschikbaar zijn, en ze zullen hoeken afsnijden op de minuscule details. Kijk goed naar de Rolex-wijzerplaat en let op de volgende waarschuwingssignalen:

Cyclops Lens

De cyclops-lens is een goede indicatie of je naar een nep Rolex kijkt of niet. De meeste Rolex-horloges hebben een cyclops-lens, maar houd er rekening mee dat er een paar modellen zijn die geen cyclops-lens hebben, zoals de Oyster Perpetual, die geen datum heeft. Als je een cyclops-lens ziet, controleer dan of deze aan het kristal is bevestigd en of deze vergroot moet worden. Als de cyclops-lens de datum moeilijk te lezen maakt, dan is dat een teken van een nep.

Datum

Als je Rolex een datum op de wijzerplaat heeft, moet deze in één beweging veranderen om 12 uur. Maak je geen zorgen als je horloge een paar minuten afwijkt - ongeveer +4 / -6 minuten - het is waarschijnlijk dat dit gebeurt als je horloge onderhoud nodig heeft. Als de datum heel langzaam verandert, dan is het horloge waarschijnlijk nep.

Handen

De secondewijzer van een echt Rolex-horloge moet eruit zien alsof hij in een soepele, continue beweging beweegt. Als het schokt met elke tik van een seconde, dan is het misschien nep. Een uitzondering hierop is de Rolex Oysterquartz, die op een quartz-beweging loopt in plaats van een zelfopwindende of mechanische.

Het tikken van de handen

De secondewijzer is een zeer belangrijke indicator van een nep Rolex. Terwijl de hoofdwijzer van het horloge zal tikken terwijl het door de uren beweegt, mag de secondewijzer niet tikken. In plaats daarvan, op een echte Rolex, zal de secondewijzer in een soepele beweging rond de klok bewegen.

Je kunt een nep Rolex herkennen als de secondewijzer rond de klok tikt. Dan, op sommige nep Rolex-horloges, kun je een zwak tikkend geluid horen. Als je het tikken van de secondewijzer ziet of hoort, is dat waarschijnlijk een nep horloge.

Kroonmarkeringen

Op een echte Rolex zijn er duidelijke markeringen op de kroon van het horhorloge. De kroon is wat je gebruikt om het horloge op te winden of de tijd in te stellen.

Ten eerste moet de kroon een gefreesd ontwerp hebben. Dan zal er een kroon in de wijzerplaat zijn gegraveerd, ook bekend als de beroemde Rolex Coronet. Als dit ontwerp ontbreekt op een horloge, of een sub-par afwerking heeft, kijk je niet naar een echte Rolex.

In recente modellen heeft de coronet twee stippen eronder. Deze stippen kunnen ook balken zijn, maar ze zijn er toch. Hoewel het niet hebben van deze stippen of balken niet een enkele indicator van een nep is, als je weet dat je naar een recent model van een Rolex kijkt, hoort dat extra ontwerp er te zijn.

Rolex-bewegingen zijn mechanisch en zelfopwindend, terwijl replica'smeestal quartz of op batterijen werken. Merk op dat een zeer beperkt aantal Rolex-horloges, specifiek Oysterquartz Rolexes uit de jaren 60 tot 70, werden geproduceerd met quartz-bewegingen.

Bovendien vindt de Rolex-beweging plaats in kleine micro-tikken per seconde, zodat de secondewijzer in een semi-continue beweging beweegt. Dit betekent dat, zoals we eerder al zeiden, er geen duidelijk tikkend geluid is op een echte Rolex.

Alle Rolex-horloges, behalve de Cellini Prince, zijn waterdicht tot minstens 100 meter. Dit is te danken aan de Oyster-case, een Rolex-uitvinding uit 1926. De Oyster-case is een belangrijk kenmerk van een Rolex-horloge en is ontworpen om te weerstaan aan de elementen zoals water en vuil. Een nep Rolex zal waarschijnlijk niet waterdicht zijn.

Als je een Rolex-horloge hebt dat je vermoedt dat het nep is, is het belangrijk om het niet in water te dompelen. Als het horloge nep is, kan water in het horloge komen en het mechanisme beschadigen. Als je een Rolex wilt testen op waterbestendigheid, is het het beste om het naar een gecertificeerde horlogemaker of een Rolex-dealer te brengen.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel deze tips nuttig kunnen zijn bij het identificeren van een nep Rolex, de enige manier om echt zeker te zijn is door het horloge naar een geautoriseerde dealer of gekwalificeerde horlogemaker te brengen. Zij kunnen de achterkant van de kast verwijderen en de beweging van binnen bekijken. Echter, er zijn enkele tekenen van nep Rolex-horloges die kunnen worden opgemerkt door het blote oog.

Gezien de toenemende verfijning van nep Rolex-horloges, vertellen onze experts ons: Hoe kunnen we rode vlaggen op het eerste gezicht detecteren bij het onderzoeken van een uurwerk? Waar letten experts op in het horloge? Blijf onze uitgebreide gids lezen voor meer details en leer wat er nodig is om een nep Rolex te herkennen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...