Ontdek de betoverende wereld van Gucci Cosmos in Londen

In de schaduw van de bruisende straten van Londen, waar de echo'svan het verleden en de toekomst samenkomen, opent Gucci Cosmos zijn deuren, een tentoonstelling die een eeuw van mode, innovatie en ongeëvenaarde creativiteit viert. Genesteld in de 180 Studios, een brutalistisch gebouw dat nu een creatieve broedplaats is, biedt deze tentoonstelling een zeldzame blik op de ziel van een van de meest iconische modehuizen ter wereld.

Een reis door de tijd

Gucci, opgericht in 1921 in Florence, Italië, heeft zich altijd onderscheiden door zijn vermogen om tijdloze elegantie en hedendaagse flair te vermengen. Gucci Cosmos, ontworpen door de vermaarde kunstenaar Es Devlin, is een eerbetoon aan dit erfgoed, waarbij bezoekers worden meegenomen op een reis door de tijd, van de bescheiden beginjaren van het merk tot zijn huidige status als een titan in de modewereld.

De tentoonstelling, zorgvuldig samengesteld door Maria Luisa Frisa, is geen lineaire vertelling van Gucci'sgeschiedenis, maar eerder een exploratie van de vele verhalen, personen en creatieve processen die het merk door de decennia heen hebben gevormd. Het is een verhaal dat zich ontvouwt via een reeks van negen meeslepende installaties, elk een eigen wereld die een specifiek aspect van het huis belicht.

De werelden van Gucci

Bij binnenkomst worden bezoekers begroet door een replica van de rode lift van het Savoy Hotel, een knipoog naar de jonge Guccio Gucci, die als liftjongen in het hotel werkte en droomde van een toekomst waarin bagage zijn naam zou dragen. Deze ruimte symboliseert niet alleen het begin van Gucci'sreis maar ook de opwaartse beweging van het merk door de jaren heen.

Verderop verkent de 'Zoetrope' kamer de relatie van het merk met de paardensport, een thema dat in veel van zijn ontwerpen terugkomt. Draaiende beelden van paarden, een knipoog naar de vroege bewegende beelden van Eadweard Muybridge, worden geprojecteerd naast equestrian-geïnspireerde stukken, waardoor een dynamische en boeiende visuele ervaring ontstaat.

In de 'Archivio' en 'Cabinet of Wonders' kamers worden bezoekers ondergedompeld in een zee van archiefstukken, van handtassen en schoenen tot kleding en accessoires, die allemaal de evolutie van Gucci'sesthetiek en vakmanschap door de jaren heen demonstreren.

Een blik op de toekomst

De tentoonstelling eindigt met een blik op de toekomst in de 'Gucci Ancora' kamer, waar de visie van de huidige creatieve directeur, Sabato De Sarno, tot leven komt. De ruimte, gehuld in rood - een kleur die centraal zal staan in zijn tijdperk - presenteert een visuele collage van inspiraties, van poëzieflarden tot beelden van oceanen en steden, die allemaal wijzen op een toekomst waarin Gucci zowel zijn erfgoed eert als nieuwe, opwindende richtingen inslaat.

Conclusie

Gucci Cosmos is meer dan een tentoonstelling; het is een viering van een merk dat al meer dan een eeuw de mode-industrie vormgeeft en transformeert. Het is een eerbetoon aan de ambachtslieden, ontwerpers en visionairs die hebben bijgedragen aan het rijke tapestry dat Gucci vandaag de dag is, en een uitnodiging aan bezoekers om zich te verliezen in de vele werelden en verhalen die het huis te bieden heeft.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...