Ulysse Nardin introduceert nieuw hemelhorloge de Blast Moonstruck

Ulysse Nardin heeft Ludwig Oechslin (een ingenieur van beroep die vervolgens meester-horlogemaker werd) ingehuurd om een hele trilogie te creëren die vandaag legendarisch is. Nu wendt het merk zich opnieuw tot deze meester-horlogemaker voor het geheel nieuwe 70.000 Euro'sBlast Moonstruck horloge. Het nieuwe hemeluurwerk herbergt een eersteklas mechanisch uurwerk dat volledig opnieuw is uitgevonden om het traject van de zon en de precieze maancycli te laten zien in een gedurfd driedimensionaal kunstwerk voor de pols.

De Blast Moonstruck toont de hemelmechanismen aan de kant van de wijzerplaat voor een grafische weergave en intuïtieve weergave - met een roterende bol en middenkaart van de aarde. De 335-delige beweging biedt de dagen van de maanmaand, getijdencoëfficiënten, een dubbele tijdsindicatie, een wereldtimer en de posities van de zon en de maan terwijl ze over de hele wereld bewegen Het was ongeveer 40 jaar geleden in de jaren tachtig dat Oechslin het astronomische trio van horloges creëerde dat tegenwoordig bekend staat als de Trilogy of Time.

De eerste astronomische horloges die hij ontwikkelde onder het waakzame oog van de toenmalige eigenaar van Ulysse Nardin, Rolf Schnyder, duurden zeven jaar. Het Astrolabium Galileo Galilei, gevolgd door het Planetarium en de Tellurium - elk net zo complex als de volgende. Het nieuwste Blast Moonstruck horloge wordt aangedreven door het UN-106 automatische kaliber dat volledig in huis is gemaakt. Elk van de 335 onderdelen is zorgvuldig afgewerkt en met de hand gemonteerd om ongelooflijke schoonheid en precisie te garanderen. Het is netjes gehuisvest in de geliefde 45 mm Blast case van het merk, gemaakt van zwart keramiek en DLC-titanium.

Een rondleiding door de fascinerende zwart-gouden wijzerplaat met meerdere niveaus van dit horloge onthult zoveel verrassingen. Beginnend in het midden van de wijzerplaat is een bolle bol met een afbeelding van de aarde erop, gezien vanaf de Noordpool. De kaart bevindt zich eigenlijk in het midden van het saffierglas en heeft een driedimensionaal effect omdat de landmassa'smicro-gegraveerd zijn aan de binnenkant van het koepelvormige kristal. Daaromheen fungeert een gouden binnenste schijf als datumindicatie.

Een andere schijf op een lager oppervlak omringt dat en beschikt over de roterende maanfase-indicator die de rotatie van de maan weergeeft en één volledige rotatie per dag maakt om het verloop van de zon te volgen. De maanfase is echter niet ingesteld op de 24-uurs dag van onze kalender, maar in plaats daarvan op de synodische rotatie van 29 dagen, 12 uur, 41 minuten en 9,3 seconden. Om de nauwkeurigheid te garanderen, verbergt de maan zich elke 24 uur via een speciale hengel, waardoor hij ongelooflijk nauwkeurig is in de afbeeldingen van de waxen en afnemende fasen.

De top toont de steden van de wereld voor de wereld-timer en degene direct eronder is voorzien van de roterende zonneschijf. Die schijf is gemaakt van bronziet-materiaal en in reliëf gesneden voor diepte en afmeting. De tijdweergave is ingesteld tegen een schijf gemaakt van aventurijn-glas om de sprankelende nachtelijke hemel na te bootsen. Het horloge beschikt over een gebruiksvriendelijk systeem van pushers aan de linkerkant van de behuizing voor het instellen van de hoofdtijd en lokale tijd met een voorwaartse of achterwaartse beweging.

De Blast Moonstruck is een visueel aantrekkelijk uurwerk met zoveel informatie erin gestopt en het horloge heeft een transparante saffier achterkant om het uurwerk te bekijken, compleet met een 5N roségoud oscillerend gewicht. Het biedt 50 uur gangreserve en is afgewerkt met een zwarte alligator-band, of, als men een rubberen of fluwelen band wenst. Het wordt in beperkte aantallen geproduceerd vanwege de complexiteit ervan.

Enkele technische specificaties:

  • Het horloge is aangedreven door het UN-106 automatische kaliber.
  • De beweging bestaat uit 335 onderdelen en biedt een gangreserve van 50 uur.
  • De kast heeft een diameter van 45 mm en is gemaakt van zwart keramiek en DLC-titanium.
  • De wijzerplaat is voorzien van een bolle bol met een afbeelding van de aarde erop, gezien vanaf de Noordpool, omringd door een gouden binnenste schijf als datumindicatie en een andere schijf met de roterende maanfase-indicator.
  • De top toont de steden van de wereld voor de wereldtimer en de roterende zonneschijf.
  • De tijdweergave is ingesteld tegen een schijf gemaakt van aventurijn-glas om de sprankelende nachtelijke hemel na te bootsen.
  • Het horloge is waterbestendig tot 50 meter.
  • Het is afgewerkt met een zwarte alligator-band, maar kan worden geleverd met een rubberen of fluwelen band.


De technische complexiteit van dit horloge is indrukwekkend, en de combinatie van astronomische functies en stijlvolle details



* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...