Uitmuntendheid in Horlogerie - de Ressence Type 3EE Watch

Het Ressence Type 3EE horloge is een toonbeeld van luxe, waarbij precisie, vakmanschap en hedendaags design samenkomen. Het is alsof je een tijdreis maakt, waarbij de ambacht van traditionele klokkenmakers samensmelt met de moderne tijdsgeest. Wat dit horloge zo bijzonder maakt, is de unieke techniek die het hanteert. In plaats van de gebruikelijke snelle tikken, geeft het de tijd van de dag aan door je hand langzaam te draaien, dankzij de cilindervolutiefase.

Dit vernieuwende design is het geesteskind van industrieel ontwerper Benoît Mintiens. Hij wilde iets creëren dat zich onderscheidde van de rest, en met het Ressence Type 3EE horloge is dat zeker gelukt. Het horloge schittert met details zoals saffierglas, een eiken kalenderring, een scharnierbalans en een titanium bodemplaat. Het is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een lust voor het oog.

Wat betreft het uurwerk, dit horloge is puur mechanisch. Dat betekent dat je geen batterijen nodig hebt, wat het horloge een extra vleugje prestige geeft. Dankzij een geavanceerd automatisch systeem is onderhoud overbodig. Bovendien is het horloge stof- en waterbestendig, ideaal voor dagelijks gebruik.

Met een prijskaartje van €39.900 lijkt het Ressence Type 3EE horloge misschien prijzig, maar gezien de kwaliteit en het unieke design is het elke cent waard. Er zijn talloze duurdere horloges op de markt, maar geen enkele kan tippen aan de elegantie van dit model. Voor wie op zoek is naar verfijning, is dit horloge een droom die uitkomt.

Het Ressence Type 3EE horloge is niet alleen een nauwkeurig instrument om de tijd te meten, maar ook een stijlvol accessoire dat je elke dag wilt dragen. Het is een perfecte samensmelting van technische precisie, vakmanschap en modern design. En met zoveel luxe in één pakket is het de ideale keuze voor wie het beste uit zijn investering wil halen.

De nieuwste toevoeging aan de Ressence-collectie is de opvallende Eucalyptus Green variant. Deze kleur geeft het bekroonde Type 3 horloge een frisse en onconventionele uitstraling, die doet denken aan weelderige bossen en het buitenleven. Benoît Mintiens, de oprichter van Ressence, merkt op dat deze nieuwe tint het gevoel geeft van een kostbaar mineraal. Het horloge voelt aan als een gepolijste steen, zacht en sereen.

Maar er is meer dan alleen een nieuwe kleur. Het uurwerk is grafisch vereenvoudigd en toont nu indicaties om de twee uur. Ook zijn er nieuwe pasteltinten toegevoegd voor weekenddagen en olie-temperatuuraanduidingen. Deze Eucalyptus Green variant vormt een perfecte aanvulling op de bestaande zwarte en witte Type 3 horloges en zal vanaf oktober 2023 wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Toen het Type 3 horloge in 2013 werd gelanceerd, zette het de horloge-industrie op zijn kop als het allereerste oliegevulde mechanische horloge. Het won datzelfde jaar nog de 'Horological Revelation' prijs. Het horloge heeft een kroonloos ontwerp en een saffierkristal dat het uiterlijk heeft van een perfect gladde kiezelsteen.

Wat de leesbaarheid betreft, speelt het Type 3 horloge met de natuurwetten. Het elimineert de vervorming veroorzaakt door lichtbreking, waardoor het vanuit elke hoek perfect leesbaar is. Dit wordt bereikt door de bovenste kamer te vullen met olie, wat zorgt voor een vergroot projectie-effect. Hierdoor lijkt het alsof de informatie direct op het glas wordt weergegeven. Dankzij deze technologie biedt het horloge een kristalheldere weergave, zelfs in het donker.

De olie in het horloge zorgt voor een heldere en vergrote weergave, maar is ook gevoelig voor temperatuurschommelingen. Om dit te compenseren, heeft Ressence een innovatief Bellow-systeem ontwikkeld. Dit systeem zorgt voor een evenwichtige druk en voorkomt negatieve invloeden op de prestaties. Het Bellow-systeem wordt grafisch weergegeven met een temperatuurmeter op de wijzerplaat.

Een ander voordeel van de oliegevulde kamer is dat alle onderdelen van het ROCS constant gesmeerd worden, wat resulteert in zeer lage wrijving. Hierdoor wordt het gewicht van de kogellagers verminderd en hoeft het uurwerk minder moeite te doen.

Technische Specificaties Ressence Type 3EE horloge (Eucalyptus)

Functies

  • Loper 180”
  • Minuten
  • Uren
  • Dagen van de week
  • Datum
  • Olietemperatuur


Uurwerk

  • Gepatenteerd ROCS 3 – Ressence Orbital Convex Systeem aangedreven door een aangepast 2824/2 kaliber
  • Magnetische overdracht met magnetische geleiders
  • Compenserend Bellow Systeem voor constante oliedruk
  • Automatisch opwindbaar
  • Energievoorraad van 36 uur
  • 28.800 trillingen per uur
  • 44 tandwielen
  • 47 juwelen
  • 4 kogellagers


Wijzerplaat

  • Bolvormige titanium schijven van graad 5 (straal van 125mm) met 4 excentrische biaxiale satellieten met een helling van 3° (uren), 4,75° (olietemperatuur en dagen van de week) en 6,25° (loper)
  • Gegraveerde indicaties gevuld met groene Super-LumiNova® van graad A


Kast

  • Gepolijst titanium van graad 5
  • Dubbel gewelfd saffierkristal boven- en onderkant met anti-reflecterende coating aan de binnenkant
  • Twee afzonderlijke afgesloten kamers met het bovenste deel gevuld met 3,57 ml olie
  • Handmatig opwinden over 12° en instellen via de achterkant van de kast (zonder kroon) Draait in twee richtingen
  • 44 mm (diameter) x 15mm (dikte)
  • 1 ATM spatwaterbestendig


Gesp & Band

  • 22mm/22mm
  • Titanium ardillon gesp
  • Honingraatband


Componenten

  • 387 componenten / 79 gram

 

Over Ressence

In 2010 zag Ressence, een baanbrekend horlogemerk, het levenslicht onder de bezielende leiding van industrieel ontwerper Benoît Mintiens. Zijn visie was duidelijk: het traditionele horlogeconcept herdefiniëren voor de 21e eeuw. Ressence, met zijn minimalistische ethos geïnspireerd door het 'Minder is Meer'-principe, streeft ernaar om de overbodige en vaak herhaalde elementen van klassieke horloges te verwijderen. Maar onder dit strakke en gestroomlijnde uiterlijk schuilt een diepere missie. Ressence wil niet alleen de esthetiek van horloges veranderen, maar ook de manier waarop mensen ze ervaren. Het merk ambieert om mechanische horloges te transformeren van louter tijdmeetinstrumenten naar fascinerende kunstwerken die de zintuigen prikkelen en een dagelijkse metgezel worden voor zowel de huidige als toekomstige generaties.

Mintiens' reis in horloge-innovatie begon met de baanbrekende ZERO SERIES. Dit ontwerp bracht een radicale verschuiving in de weergave van tijd, waarbij traditionele wijzers werden vervangen door platte, draaiende schijven. Het resultaat? Een horloge dat de tijd presenteert alsof het een verhaal vertelt, direct en intuïtief. De innovatie stopte hier echter niet. Met de introductie van de TYPE 1 zette Ressence de trend van vereenvoudiging voort door de kroon, een vast element in traditionele horloges, volledig te elimineren. Dit leidde tot een harmonieus en evenwichtig horlogeontwerp. Het TYPE 3-model, een ware revolutie op zich, introduceerde het gebruik van olie in de wijzerplaat, wat niet alleen zorgde voor een minimale lichtbreking, maar ook het platte, tweedimensionale design versterkte. En alsof dat nog niet genoeg was, bracht het TYPE 2-model een wereldprimeur: een automatische kroon die zichzelf instelt, waardoor de noodzaak voor handmatige aanpassingen volledig verdween.

Na het ontvangen van de prestigieuze Horological Revelation Award in 2013 tijdens het gerenommeerde Grand Prix d'Horlogerie, heeft Ressence zich niet alleen gevestigd als een voorloper in de horloge-industrie, maar ook als een merk dat de grenzen van design en technologie voortdurend verlegt. Door de perfecte symbiose van traditionele Zwitserse uurwerkkunst en innovatieve technologieën, herdefinieert Ressence de relatie tussen horloges en hun dragers, en biedt het een frisse, moderne kijk op een eeuwenoude traditie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...