Top 10 duurste handtassen ter wereld in 2023

Handtassen zijn veel meer dan alleen praktische accessoires voor vrouwen; ze zijn uitgegroeid tot symbolen van status en verfijning. Voor de echte liefhebbers van luxe en exclusiviteit is een handtas niet zomaar een tas, maar een kunstwerk, een investering en een vertoon van rijkdom. Sommige handtassen worden zo hoog gewaardeerd dat ze de prijs van een huis kunnen evenaren of zelfs overtreffen. In dit artikel werpen we een blik op de crème de la crème van designer handtassen die zich onderscheiden als de duurste ter wereld in 2023.

Op nummer 10 staat de Hermes Birkin Bag by Ginza Tanaka, geprijsd op $1,4 miljoen. Deze handtas is een meesterwerk waarvoor het Japanse juwelenmerk Ginza Tanaka verantwoordelijk is. De bag is gemaakt van platina en bezaaid met meer dan 2.000 diamanten. Het is niet alleen een modeaccessoire, maar ook een sieraad, met een diamanten sling die als halsketting gedragen kan worden en een 8-karaat peervormige diamant die verwijderd en afzonderlijk gedragen kan worden.

De 9e plek wordt ingenomen door de Hermes Kelly Rose Gold handtas, bedacht door Hermes in samenwerking met juwelier Pierce Hardy. Deze tas, die een prijskaartje draagt van $2 miljoen, is uniek omdat het lijkt alsof het van solide roségoud ladders is gemaakt. Met slechts een handvol geproduceerd, is elke tas versierd met meer dan 1.160 diamanten.

Op nummer 8 vinden we de Chanel 'Diamond Forever' Classic Bag. Deze klassieker onder de Chanel tassen is ontworpen met 334 diamanten, 18-karaats witgoud en kalfsleer, en kost $261.000. De 'Diamond Forever' tas is gelimiteerd, met slechts 13 exemplaren beschikbaar wereldwijd, wat bijdraagt aan zijn exclusiviteit en waarde.

Nummer 7 op de lijst is de Hermes Exceptional Collection Shiny Rouge H Porosus Crocodile 30 cm Birkin Bag, geprijsd op $203.150. Bijzonder aan deze rode Birkin Bag is niet alleen de kleur, maar ook het feit dat het is vervaardigd uit krokodillenleder en voorzien is van 18-karaats witgouden sloten en sleutelhangers ingelegd met diamanten.

De Fuchsia Diamond-Studded Hermes Birkin komt binnen op plaats 6, met een prijs van $222.000. Deze opvallende tas heeft 18-karaats witgouden hardware en is bezet met echte diamanten. Zijn kleur is een levendig fuchsia, waardoor het een echt statement-stuk is.

Op nummer 5 staat de Lana Marks Cleopatra Clutch, die vooral bekend is geworden door haar verschijning op de rode loper in de handen van A-list beroemdheden. Deze elegant vormgegeven clutch is elk jaar beschikbaar in een gelimiteerde hoeveelheid van slechts één per regio en de prijzen variëren van $100.000 tot $400.000, afhankelijk van de variant.

Nummer 4 is voor de Hermes Chaine'd Ancre Bag, een bijzonder stuk dat slechts in drie exemplaren bestaat. Geprijsd op $1,4 miljoen, valt deze tas op door het ankerketting design, gecreëerd door Pierre Hardy. Het duurde twee jaar om deze tas te voltooien, waarbij 1.160 stukjes diamant werden gebruikt.

De derde duurste handtas ter wereld is de Mouawad 1001 Nights Diamond Purse, die een plaats in het Guinness Book of World Records heeft als 'swerelds duurste handtas. Met een prijs van $3,8 miljoen, is deze handgemaakte tas gemaakt van 18-karaats goud en bezaaid met meer dan 4.500 diamanten.

De Hermès Birkin, gemaakt door Ginza Tanaka, neemt de tweede plaats in op onze lijst, met een adembenemende prijs van $1,9 miljoen. Deze luxe Birkin is niet alleen een handtas, maar ook een stukje draagbare kunst. Versierd met duizenden diamanten en gemaakt met eersteklas materialen, vertegenwoordigt het de ultieme combinatie van mode en fortuin.

Ten slotte staat de Debbie Wingham'sUpcycled Handbag aan de top als de duurste handtas ter wereld in 2023, gewaardeerd op een ongelofelijke $6,7 miljoen. Wat deze tas bijzonder maakt, is dat het een upcycled item is, wat betekent dat de materialen hergebruikt zijn – een interessante wending in de wereld van luxe. Met zeldzame diamanten variërend van roze tot blauw en zelfs een paar foutloze witte exemplaren, wordt deze tas gezien als een extreem waardevolle investering.

Maar waarom zijn deze tassen zo kostbaar? Het antwoord ligt in een combinatie van factoren: exclusiviteit door beperkte oplages, vakmanschap, luxe materialen zoals krokodillenleer en diamanten, en natuurlijk het prestige van de merknaam.

De handtassen industrie zag zelfs gedurende economische dips nog groei, wat suggereert dat de vraag naar luxegoederen onverzettelijk is. Dit is deels te wijten aan de perceptie van exclusieve handtassen als een vorm van investering. Terwijl de waarde van traditionele investeringen kan schommelen, zijn deze handtassen vaak waardevast of toenemend in waarde naarmate ze zeldzamer worden.

Het is deze uitzonderlijke combinatie van esthetische allure, ambachtelijke perfectie, en materiële rijkdom die deze handtassen transformeert van modieuze accessoires naar verzamelobjecten en investeringsstukken. Voor de welvarende fashionista'sdie hun rijkdom willen etaleren en tegelijkertijd investeren in een tijdloos stuk, is het bezit van een van 'swerelds duurste handtassen een onmiskenbaar symbool van luxe en verfijning.

 

- Wat is de prijs van de duurste handtas ter wereld in 2023? $6,7 miljoen
- Welke handtas staat bekend om zijn ankerketting design en is gemaakt door Pierre Hardy? De Hermes Chaine'd Ancre Bag
- Hoeveel exemplaren zijn er van de Chanel 'Diamond Forever' Classic Bag? 13 exemplaren
- Waarin onderscheidt de Hermès Birkin Bag by Ginza Tanaka zich? Het is gemaakt van platina en bezaaid met meer dan 2.000 diamanten.
- Wie is verantwoordelijk voor de creatie van de Debbie Wingham'sUpcycled Handbag? Debbie Wingham


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...