Rolex en Patek Philippe horloges bereiken laagste punt in twee jaar op de tweedehandsmarkt

De liefhebbers van luxe horloges kijken op met enige bezorgdheid. De vermaarde uurwerken van Rolex en Patek Philippe, symbolen van tijdloze klasse en voortreffelijk vakmanschap, hebben op de tweedehandsmarkt een terugval in prijzen gekend, zoals men de laatste twee jaren niet heeft waargenomen. Het Subdial Index, een toonaangevende monitor binnen de branche voor de online verkoop van luxe horloges, wijst op een opmerkelijke trend in de secundaire markt, waarbij een vermeerdering aan nieuwe modellen door de merken zelf tot een prijsafname leidt.

Het nieuws komt als een verrassing voor velen die de constante hoge vraag naar de nieuwste creaties van zowel Rolex als Patek Philippe hebben gevolgd. Desalniettemin lijkt deze influx van verse modellen een onverwachte druk te leggen op de prijswaardering van bestaande collectiestukken. Gemiddeld zien we nu een daling van ongeveer 2,5 procent over het brede assortiment van deze horlogemerken.

Rolex, bekend om zijn gestage waardebehoud, toont specifieke dalingen bij bepaalde modellen. De Rolex Daytona Bakelite, veelgevraagd door verzamelaars vanwege zijn unieke design, noteert een waardedaling van 3,8 procent. De Rolex GMT-Master II Ceramic, ook een populair stuk onder connoisseurs, toont een iets minder uitgesproken daling van 2,9 procent.

Patek Philippe, vaak gezien als het toppunt van haute horlogerie, zag eveneens prijsverminderingen in de secundaire markt. Iconische modellen zoals de Calatrava en de Nautilus, geliefd voor hun elegantie en precisie, zijn respectievelijk met 4,1 en 4 procent gedaald. Dit nieuws kan voor potentiële kopers een opportuun moment suggereren om toe te slaan.

Niettegenstaande deze neerwaartse trend blijven de uurwerken van Rolex en Patek Philippe hoog aangeschreven als langetermijninvesteringen, dankzij hun reputatie van uitmuntendheid en hun bewezen vermogen om waarde vast te houden, zelfs in fluctuerende markten.

Het is evenwel belangrijk om te benadrukken dat niet alle modellen van deze prestigieuze merken dezelfde weg volgen. Terwijl sommige wat terrein verliezen in hun waardering, behouden andere modellen stabiele prijzen en laten zelfs een toename zien.

Volgens Subdial Index-analisten biedt het volgen van deze ontwikkelingen op de secundaire markt een boeiend inzicht in de dynamiek en het consumentenvertrouwen binnen de luxegoederenmarkt als geheel. Hoewel de huidige trend een daling aantoont, dient dit niet noodzakelijk als een definitieve indicator voor wat de toekomst brengt. De horlogemarkt is complex en kan beïnvloed worden door talrijke factoren, waaronder economisch sentiment, merkstrategieën, en speculatieve investeringen.

In conclusie, hoewel Rolex en Patek Philippe horloges momenteel een dalende trend vertonen in de prijzen op de tweedehandsmarkt, blijven deze onberispelijke uurwerken gewilde objecten voor liefhebbers en investeerders wereldwijd. De huidige situatie zou een aantrekkelijke instap kunnen vormen voor wie droomt van een exclusief polssieraad, terwijl doorgewinterde verzamelaars klaarstaan om te profiteren van de bewegingen in de markt. In ieder geval blijven Rolex en Patek Philippe staan als toonbeelden van luxe, kwaliteit en duurzaamheid die door hun tijdloos karakter steeds hun weg vinden naar kenners en nieuwkomers in de wereld van de haute horlogerie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...