Roger Dubuis onthult Koninklijke Ridders tafelhorloge

Roger Dubuis heeft een nieuwe serie luxehorloges aangekondigd, geïnspireerd door de legendarische ridders van de Ronde Tafel. De collectie, getiteld 'Knights of the Round Table', is een eerbetoon aan de illustere ridders en hun tijdloze verhaal van moed, eer en broederschap. Elk horloge is een staaltje van ultieme vakmanschap en weerspiegelt de grandeur en nobelheid die kenmerkend zijn voor deze historische figuren.

De 'Knights of the Round Table' reeks bestaat uit twaalf horloges, elk vertegenwoordigt een van de ridders rondom Koning Arthur'sberoemde tafel. Met veel aandacht voor detail zijn de ridders individueel handgemaakt met behulp van kostbare materialen zoals goud en edelgesteente. Deze miniatuurkunstwerken dienen als uurmarkeringen op de wijzerplaat van het horloge, wat resulteert in een betoverend spektakel van vakmanschap en traditie.

De kast van elk horloge uit deze serie is vervaardigd uit witgoud, terwijl de wijzerplaat zelf een complex samenspel van blauwe lak en champlevé-emaillering toont. Dit traditionele emailleerproces is nauwgezet en vereist hoogstaande kennis, omdat het emaille met de hand wordt aangebracht in kleine uitsparingen en vervolgens wordt gebakken tot het een duurzame afwerking bereikt. De fijnheid van het emailleren voegt een extra laag van diepte en complexiteit toe aan het esthetische ontwerp van de horloges.

Voor de technische liefhebbers, binnenin de witgouden kasten tikt het automatische kaliber RD821. Dit uurwerk is vervaardigd in de eigen ateliers van het merk, en staat bekend om zijn precisie en betrouwbaarheid. Met 172 onderdelen, waaronder 33 juwelen, heeft dit kaliber een gangreserve van ongeveer 48 uur. Het uurwerk is zichtbaar door de saffierkristallen caseback, waardoor bewonderaars een kijkje kunnen nemen in het kloppende hart van deze mechanische wonderen.

Niet alleen de vakmanschap en het mechaniek spreken tot de verbeelding; het design van de horloges is even indrukwekkend. De cirkelvormige tafel die de ridders omringt is niet alleen een knipoog naar de legende, maar ook een weergave van de cyclische aard van de tijd. De ridders zitten als het ware in een tijdloze wacht, trouw wakend over elke seconde die verstrijkt.

Een ander opmerkelijk aspect is de kroon van deze horloges, verfraaid met een blauwe saffier. Deze keuze voor een saffier is een eerbetoon aan de praktijken van koninklijke families en hun voorliefde voor kostbare edelstenen. Het voegt nog een vleugje royalty toe aan de al zo koninklijke collectie.

Met een gelimiteerde uitgave van slechts 28 stuks per ontwerp richt Roger Dubuis zich op de echte verzamelaar en liefhebber van unieke horloges. Gezien de exclusiviteit en het minutieuze vakmanschap dat nodig is om deze luxueuze creaties te realiseren, is het geen verrassing dat elk stuk wordt beschouwd als een waar kunstwerk.

In de uitgebreide wereld van haute horlogerie onderscheidt Roger Dubuis zich keer op keer met vernieuwende en adembenemende ontwerpen. De 'Knights of the Round Table' horloges zijn hier geen uitzondering op en markeren een nieuw hoofdstuk in hun doorgedreven streven naar uitmuntendheid en creativiteit. Dit maakt deze horloges niet alleen een toonbeeld van horlogemakerij, maar ook van cultuur en geschiedenis.

Het Roger Dubuis merk, sinds zijn oprichting in 1995, heeft consequent haar toewijding aan buitengewone uurwerken en de kunst van fijne horlogemakerij laten zien. Geïnspireerd door de oprichter Roger Dubuis, heeft het merk altijd de grenzen van innovatie en ontwerp verlegd, waarbij ze keer op keer hebben bewezen dat zij een van de leidende namen zijn in de luxe horloge-industrie.

Het is interessant op te merken dat Roger Dubuis bekend staat om zijn gewaagde en extravagante ontwerpen, vaak gepaard met ingewikkelde mechanismen en een visie die luxe horlogerie combineert met een avant-gardistische esthetiek. Hun horloges weerspiegelen niet alleen de tijd, maar fungeren ook als een expressiemiddel voor degene die het draagt, een kunstwerk op de pols.

Wat ook bijdraagt aan de exclusiviteit van het merk, is hun imposante aanwezigheid in verschillende prestigieuze samenwerkingen. Zo hebben zij onder meer samengewerkt met Lamborghini en Pirelli, wat resulteerde in horloges die de snelheid en kracht van superauto's uitstralen.

Daarnaast is Roger Dubuis ook een van de weinige horlogehuizen die het begeerde 'Poinçon de Genève', oftewel het Zegel van Genève, mogen dragen voor een groot deel van hun collectie. Dit keurmerk garandeert dat een horloge op ambachtelijke wijze in Genève is vervaardigd en voldoet aan de meest strenge eisen op het gebied van afwerking en kwaliteit.

Bovendien houdt Roger Dubuis zijn productie bewust beperkt, wat elke creatie nog zeldzamer en begeerlijker maakt. In een tijd waarin massaproductie veelal de overhand neemt, blijft dit merk vasthouden aan het principe van exclusiviteit en vakmanschap.

Voor potentiële kopers zijn deze horloges meer dan een tijdwaarnemer; het zijn symbolen van erfgoed, kunst en prestatie. En hoewel de prijspunten van dergelijke horloges wellicht buiten het bereik liggen van de gemiddelde consument, vertegenwoordigen zij voor de gelukkige eigenaars een investering in een erfstuk dat generaties kan overleven en een verhaal vertelt van ridderschap en koninklijke elegantie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...