Mimi Choi van Adidas NMD Sole Mates in gesprek

Liefhebbers van streetwear en sneakers zullen de naam Mimi Choi wel eens gehoord hebben. De Canadese kunstenaar heeft een unieke stijl en esthetiek weten te creëren door met behulp van schoenen de muren van haar wereld te bekladden. Ze heeft onlangs samengewerkt met Adidas om de NMD “Sole Mates”-collectie uit te brengen en heeft haar stempel gezet op de sneakerwereld.

Recent hebben we de kans gehad om dieper in te gaan op deze samenwerking, de betekenis achter haar kunst en wat voor toekomstplannen ze heeft. Dit is het verhaal van Mimi Choi.

De geboorte van een kunstenaar

Mimi Choi heeft altijd een passie gehad voor kunst en creativiteit. In haar studententijd volgde ze verschillende cursussen die haar steeds meer handvatten gaven om haar creatief talent uit te bouwen. Toen ze eenmaal in Vancouver ging wonen, was dit de ultieme omgeving om haar kunsten te perfectioneren. Hier combineert ze alle technieken die ze in haar leven heeft gebruikt, waarvan trompe l'oeil en bodypainting twee grote favorieten zijn.

Vorig jaar besloten ze haar vaardigheden te combineren met haar liefde voor sneakers door de muren van haar wereld te bekladden met schoenen. Haar werk leek een grote hit te worden bij de sneakerwereld en vooral bij Adidas. Recent heeft ze de NMD “Sole Mates”-collectie met Adidas samengesteld, waarvan de schoenstukken zijn afgerond met Mimi'seigen ontwerpersaandeel.

Kunst: Het Vergezicht Van Mimi Choi

Mimi Choi'skunst stelt haar al jaren centraal in de sneakerwereld. 'Het voelt alsof ik deel uitmaak van iets groters', zegt Mimi Choi. 'Om deel uit te maken van deze wereld is echt een eer. Het is zo'n inspirerende plek waar iedereen creatief kan zijn en hun passie voor mode kunnen uiten.'

Mimi Choi'skunst is veelzijdig en combineert technieken zoals trompe l'oeil met stijlen zoals streeksneakers. Door haar werk te combineren met haar liefde voor mode, creëert ze unieke stukken die al jaren de muren van haar wereld bekleden.

'Ik wil een wereld creëren waarin mijn betekenis centraal staat', zegt ze. 'Met mijn kunst wil ik mensen de kans geven te slagen en te geloven in hun visie op het leven.'

Hoe Mimi Choi de NMD 'Sole Mates'-collectie van Adidas creëerde

Mimi Choi heeft samengewerkt met Adidas om de NMD “Sole Mates”-collectie te realiseren. De collectie bestaat uit twee stukken; de eerste is de NMD_R1PK 'Designer Friends' en de tweede de NMD_R2 'Space Odyssey'.

Beide stukken zijn afgerond met Mimi'seigen ontwerpersaandeel. Met simpele kleuren en textures, is het een klein waar kunstwerkje geworden. Voor de NMD_R1PK 'Designer Friends' heeft Mimi Choi gebruik gemaakt van een combinatie van twee materialen - neopreen en mesh - om een dynamisch silhouet te creëren.

Voor de NMD_R2 'Space Odyssey' heeft Mimi Choi gebruik gemaakt van een combinatie van premium canvas en veters met metallic details. De achterkant van de schoen is afgewerkt met enkele subtiele maar iconische trompe l'oeil-details.

De toekomst van Mimi Choi

Mimi Choi heeft onlangs de NMD “Sole Mates”-collectie met Adidas voltooid, maar ze heeft geen haast om daarmee te stoppen. Ze heeft al plannen gemaakt om aan nieuwe projecten te werken waarmee ze de sneakerwereld blijft veranderen.

'Ik ben van plan om mijn kunsten uit te breiden met meer bodypaint en mixed-media-projecten. Hopelijk kunnen we ook projecten samenwerken met andere bedrijven in de toekomst', zegt Mimi Choi.

Haar liefde voor sneakers en streetwear is nog steeds van toepassing, waardoor je er zeker van kunt zijn dat Mimi Choi wel meer gaat laten zien met haar creatieve visie.

Mimi Choi heeft met de NMD 'Sole Mates'-collectie de perfecte balans weten te vinden tussen streetwear en haar artistieke stijl. Door het gebruik van verschillende technieken, zoals trompe l'oeil en bodypainting, heeft ze een unieke stijl weten te creëren. De toekomst van Mimi Choi lijkt alleen maar grootser en sterker te worden, dus houd haar in de gaten voor alle nieuwe projecten die ze in de komende tijd gaat onthullen!


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...