Ontdek de Oceaan met Omega s verfijnde duikhorloge collectie

In de onpeilbare diepten van de wereldzeeën, waar het zonlicht verzwakt en uiteindelijk verdwijnt, heeft Omega, de vermaarde Zwitserse horlogemaker, een indrukwekkende erfenis gecreëerd die zowel de onverschrokken ontdekkingsreiziger als de stijlvolle estheet aanspreekt. De reis van Omega door de tijd en over de zeebodem begon met de introductie van de Marine in 1932, het debuutduikhorloge dat de toon zette voor toekomstige innovaties in waterbestendige uurwerken.

De Marine, met zijn innovatieve dubbele kast en kurkafdichting, doorstond tests in de diepten van het Meer van Genève en vestigde een nieuwe standaard voor duikhorloges. De daaropvolgende jaren, gemarkeerd door wereldconflicten en technologische vooruitgang, zagen Omega'sonvermoeibare streven naar het verbeteren van de waterbestendigheid, anti-magnetisme, en robuustheid van hun uurwerken, culminerend in de creatie van horloges die zelfs de meest extreme omstandigheden konden weerstaan.

De Seamaster-collectie, geïntroduceerd in 1948, belichaamde een symbiose van gevechtsgeteste technologie en verfijnd design, en werd snel een icoon, zowel onder water als op het droge. De collectie, die een waterdicht horloge bood 'voor stad, zee en land', heeft sindsdien een onuitwisbare indruk achtergelaten in de wereld van duikhorloges en blijft een favoriet vanwege zijn duikreferenties en veelzijdige stijl.

De Seamaster heeft niet alleen de diepste diepten van de oceaan verkend, maar heeft ook geschitterd op het zilveren scherm, waar het sinds 1995 de pols van James Bond siert. De collectie heeft een breed scala aan modellen voor zwemmers, snorkelaars, scubaduikers en zelfs voor degenen die liever aan land blijven.

Ter ere van het 75-jarig jubileum onderging de Seamaster een transformatie, resulterend in de Summer Blue-collectie, die een spectrum van 7 modellen en 11 horloges omvat, variërend van elegant tot supertechnisch. De collectie, die waterbestendigheid paart aan verschillende tinten blauw, biedt een visuele reis die dieper wordt naarmate het horloge afdaalt in de oceaan.

Van de Aqua Terra-modellen, die een respectabele waterbestendigheid van 150m bieden, tot de Seamaster Planet Ocean Ultra Deep, die een verbluffende 6000m waterbestendigheid heeft, biedt Omega een duikhorloge voor elke ontdekkingsreiziger. De Ultra Deep, oorspronkelijk gecreëerd om de ontdekkingsreiziger Victor Vescovo te vergezellen tijdens zijn duik naar bijna 11.000m in de Mariana Trench, blijft een toonbeeld van Omega'stechnische bekwaamheid en avontuurlijke geest.

Tussen de uitersten van de collectie bevindt zich de Ploprof, een horloge dat ooit de voorkeur genoot van de Franse oceanograaf Jacques Cousteau en dat een moderne interpretatie biedt van het originele, asymmetrische ontwerp uit de jaren zeventig.

De Seamaster Diver 300M, gedragen door zowel James Bond als de Prins van Wales, biedt in zijn jubileumeditie een Summer Blue gelakte, golfpatroon keramische wijzerplaat, een keramische bezel met email duikschijf en verhoogde indexen gevuld met lichtblauwe Super-LumiNova.

Elk horloge in de huidige collectie wordt aangedreven door Master Chronometers en beschikt over een prachtig versierde achterkant. Voor de Seamasters van 2023 is het embleem, ooit geïnspireerd door de zeepaardjes van Venetiaanse gondels, opnieuw geïnterpreteerd als Poseidon, de god van de zee, vergezeld door twee zeepaardjes.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...