Ontdek de kostbare curiositeiten van Louis Vuitton met Marc Newson

In de mode-industrie was er al lange tijd een kruising tussen architectuur en kunst, maar het was pas toen het stel Lucie Beale en Marc Newson in beeld kwam dat het werd omgezet in de meest uitzonderlijke creaties. Hun samenwerking heeft geleid tot een unieke collectie waarin kostbare curiositeiten van Louis Vuitton zijn samengebracht.

Deze collectie, getiteld 'Louis Vuitton Cabinet of Curiosities', werd maandenlang voorbereid door het duo. Lucie Beale is verantwoordelijk voor het projectmanagement, terwijl Marc Newson de artistieke leiding heeft gevoerd. Zijn ideeën zijn gecombineerd met de kennis die Lucie had om deze opmerkelijke kunstgalerij te creëren.

Lederen maliennes van Louis Vuitton, die normaliter samengebundeld worden dat ze zo plat mogelijk zijn, zijn tot leven gekomen in de vorm van een origami-achtige sculptuur. De scheepsboorden zijn zo ontworpen dat ze in elkaar passen en een enorme, 3D-wand creëren. Ook is er een reizigerskoffer gemaakt naar de specificaties van Lucie, met gepersonaliseerde kristallen knoppen.

Aan de intieme tentoonstelling nemen meer dan 30 kunstenaars deel, waaronder kunstenaar en filmregisseur Hans Op de Beeck. Hij heeft verschillende kijkdozen gecreëerd die de meditatieve essentie van het werk willen laten zien. Door middel van video s, foto'sen objecten schetst hij een abstracte realiteit van de mensheid. Zijn stukken conferreren aan de vele anderen in de collectie, het thema privacy en de kwetsbaarheid van het leven.

Het ongelooflijke aan de collectie is dat er tal van stukken samenkomen om iets van betekenis te creëren. De view van een afstand of de inspectie vanaf een nabije afstand laat toe om de woning in detail te bewonderen. In deze collectie kunnen bezoekers zichzelf verliezen in het proces van kijken en contemplatie.

Materiaal, textuur en kleur spelen een grote rol in de sfeer die wordt gecreëerd. De verlichting die is gebruikt in de ruimte geeft de kunstwerken een bijzondere gloed van warmte en maakt ze nog mysterieuzer. Er lopen diverse verschillende doorgangen die de bezoeker naar verschillende kamers leiden en alles en iedereen verbinden.

De constructie moest nog meer worden geïntegreerd met de omgeving waarin het werk zou staan, dus het stel belde ontwerper Arnold Merckx. Hij zorgde ervoor dat de reflectoren op het plafond 100% waren geïntegreerd met de structuur.

Deze tentoonstelling is het resultaat van het combineren van materialen met een bepaalde techniek of methode. Bovendien hebben Lucie en Marc hun persoonlijke en artistieke invalshoeken gecombineerd met die van de andere deelnemers. Uiteindelijk hebben ze samen een bijzondere collectie prachtige schatten verzameld.

Als je de Louis Vuitton Cabinet of Curiosities binnenloopt, neem dan even de tijd om te genieten van de wonderbaarlijke schoonheid van de kunstwerken. De kostbare voorwerpen die hier worden tentoongesteld vertegenwoordigen niet alleen de gedachten en emissies van kunstenaars, maar ook hun vastberadenheid om zulke creatieve en innovatieve ideeën in de praktijk te brengen. De collectie is in Parijs te bezichtigen en hierdoor kunnen bezoekers de magie ervaren die deze kunstgalerij te bieden heeft.

De collectie is van 24 januari tot en met 28 februari 2020 te bezichtigen in Parijs en de entree bedraagt €15,-. Breng deze periode een bezoek aan deze unieke kunstgalerij en verzamel een set schatten die je bij niemand anders zult vinden.

 

- Ontdek de kostbare curiositeiten van Louis Vuitton met Marc Newson
- Ontdek de kostbare curiositeiten van Louis Vuitton in de kunstcollectie samengesteld door Lucie Beale en Marc Newson. Bezoek de collectie in Parijs van 24 januari tot en met 28 februari 2020 met een entree van €15,-.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...