House of Gucci zorgt voor enorme stijging in zoekopdrachten naar Gucci-producten

Fashion e-commerce aggregator Lovethesales.com heeft aangekondigd dat er een enorme stijging is geweest in zoekopdrachten naar Gucci-producten, met een sprong van 257% in zoekopdrachten naar Gucci-tassen en 73% in zoekopdrachten naar Gucci-kleding ten opzichte van de voorgaande week. Bovendien is de belangstelling voor Gucci-dia's gestegen met 75% week op week. Dit is geen verrassing, omdat Claire Roblet, directeur financiële communicatie en marktinformatie bij Gucci's moederbedrijf Kering, in oktober voorspelde dat de release van Ridley Scott's film "House of Gucci" een "halo-effect" op het merk zou hebben.

De interesse in Gucci is verder aangewakkerd door Lady Gaga, die Patrizia Reggiani speelt, de Italiaanse socialite die is veroordeeld voor het inhuren van een huurmoordenaar om haar ex-man Maurizio Gucci te vermoorden. Gaga heeft verschillende outfits gedragen die zijn ontworpen door Gucci creatief directeur Alessandro Michele voor de persoonlijke tour "House of Gucci". Daarnaast heeft het merk Salma Hayek en Jared Leto aangekleed voor verschillende lanceringsevenementen van de rode loper. Het merk heeft ook archiefstukken uitgeleend aan kostuumontwerper Janty Yates voor de film.

Het is niet alleen Gucci dat profiteert van de film. Lovethesales.com meldt ook een sprong van 245% in zoekopdrachten naar maatpakken, gevoed door de herenlooks in de film, geleverd door het legendarische Italiaanse label Ermenegildo Zegna.

De release van de film "House of Gucci" heeft dus een enorme impact gehad op de mode-industrie en heeft geleid tot een toename van de interesse in het merk Gucci en andere Italiaanse modehuizen. De film is een eerbetoon aan de geschiedenis van Gucci en zijn oprichter Guccio Gucci, en viert de mode en stijl van de jaren 80 en 90.

Naast de zoekopdrachten op Lovethesales.com, heeft de film ook gezorgd voor een toename van de aandelenkoers van Kering, het moederbedrijf van Gucci. In november 2021 bereikte de aandelenkoers van Kering een recordhoogte vanwege de groeiende belangstelling voor het merk en de verwachtingen van sterke resultaten voor het vierde kwartaal van dat jaar.

De film heeft ook geleid tot een discussie over de mode en stijl van de jaren 80 en 90 en heeft invloed gehad op de huidige modetrends. Gucci en andere modehuizen zijn begonnen met het heruitbrengen van vintage stukken uit die tijd en het herinterpreteren van die stijl in hun huidige collecties. Het merk heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en gepositioneerd als een leider in de retro-stijl.

De film heeft ook geleid tot een toename van het toerisme in Milaan, waar de meeste scènes van de film zijn opgenomen. Het beroemde restaurant waar Maurizio Gucci werd vermoord, de voormalige Gucci-winkel en het Palazzo Gucci, waar het hoofdkantoor van het merk was gevestigd, zijn enkele van de populaire toeristische plekken geworden sinds de release van de film.

Al met al heeft de film "House of Gucci" de interesse in het merk en de Italiaanse mode-industrie aangewakkerd en heeft het een impact gehad op de modetrends en het toerisme in Milaan.

Over de film 'House of Gucci'

De film "House of Gucci" is een biografische misdaadfilm uit 2021, geregisseerd door Ridley Scott en geschreven door Roberto Bentivegna. De film is gebaseerd op het boek "The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed" van Sara Gay Forden en vertelt het waargebeurde verhaal van de opkomst en ondergang van de Gucci-familie.

De film speelt zich af in de jaren 80 en 90 en volgt het verhaal van Patrizia Reggiani (gespeeld door Lady Gaga), de ex-vrouw van Maurizio Gucci (gespeeld door Adam Driver). Na hun scheiding wil Patrizia wraak nemen op Maurizio en huurt ze een huurmoordenaar in om hem te vermoorden. De film laat zien hoe de Gucci-familie uiteenvalt en hoe de moordzaak de modewereld schokt.

Naast Lady Gaga en Adam Driver bestaat de cast uit grote namen als Jared Leto, Salma Hayek en Al Pacino. De kostuums voor de film zijn ontworpen door Gucci's creatief directeur Alessandro Michele en zijn gebaseerd op de kleding die in die tijd werd gedragen.

De film heeft positieve recensies ontvangen van critici en heeft lovende kritieken gekregen voor de acteerprestaties van de cast en de productieontwerp en kostuums. Het heeft ook geleid tot een toename van de interesse in het merk Gucci en heeft invloed gehad op de huidige modetrends.

"House of Gucci" heeft ook enkele controverse veroorzaakt vanwege het feit dat het een waargebeurd verhaal is en sommige leden van de Gucci-familie de accuratesse van de film in twijfel trekken. De film heeft echter aangegeven dat het gebaseerd is op de feiten en is ondersteund door het boek van Sara Gay Forden.

De film heeft ook kritiek ontvangen vanwege de manier waarop het de Italiaanse cultuur en taal weergeeft, aangezien de film in het Engels is opgenomen en sommige Italiaanse acteurs met een Engels accent spreken. De Italiaanse regering heeft zelfs aangedrongen op het gebruik van meer Italiaanse acteurs en taal in Hollywood-films die in Italië worden gefilmd.

Desondanks is "House of Gucci" een succesvolle film gebleken en heeft het bijgedragen aan de hernieuwde belangstelling voor de Gucci-familie en het merk Gucci. Het heeft ook de aandacht gevestigd op de mode en stijl van de jaren 80 en 90, en heeft geleid tot een herinterpretatie van die stijl in de huidige modetrends.

In de eerste week van zijn release, heeft "House of Gucci" wereldwijd meer dan $37,6 miljoen opgebracht aan de box office. De film heeft een sterk openingsweekend gehad in de Verenigde Staten, waar het meer dan $21,8 miljoen heeft opgebracht. In het Verenigd Koninkrijk heeft de film in het openingsweekend meer dan $2,2 miljoen opgebracht.

De film heeft ook succes geboekt in andere landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. In Italië, waar de film gedeeltelijk is opgenomen en waar het verhaal zich afspeelt, heeft de film in het openingsweekend meer dan $2,6 miljoen opgebracht.

Hoewel "House of Gucci" wereldwijd nog steeds in de bioscoop te zien is, wordt verwacht dat het uiteindelijk meer dan $100 miljoen zal opbrengen.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...