Montblanc s eerbetoon van €1,5 miljoen aan Hannibal Barca

Montblanc staat bekend om het ontwerpen van hoogwaardige schrijfinstrumenten geïnspireerd op historische figuren en heeft besloten om opnieuw indruk op ons allemaal te maken met een nieuwe set luxe pennen in beperkte oplage, dit keer met de legendarische Hannibal, een van de grootste militaire commandanten in de geschiedenis.

Genaamd The High Artistry Homage To Hannibal Barca, deze spectaculaire collectie is gebaseerd op de gebeurtenissen in de tweede Punische oorlog, toen Hannibal Carthago leidde in een massale oorlog tegen de Romeinse Republiek.

Daarom werd deze oorlog ook wel de Hannibalistische oorlog of de oorlog tegen Hannibal genoemd. Voor deze prachtige collectie hebben de bekwame ambachtslieden van Montblanc toegang gekregen tot de verschillende métiers d'arts die zijn toegepast op de vorige limited editions van het bedrijf, met experts in het snijden en zetten van stenen, gegranuleerde lakken en zelfs het gebruik van een ultraviolette laser, werken samen om deze unieke serie pennen te creëren.

Voordat we ingaan op de details, moet u weten dat al deze ongelooflijke schrijfinstrumenten een dop hebben in de vorm van een olifantenkop, compleet met slagtanden, ogen en een kleine zakclip in de vorm van een slurf. Het middelpunt van deze collectie is een prachtige eenmalige pen, met een prachtige combinatie van witgoud en diamanten, in contrast met een volle pavé van blauwe saffieren, die wordt gewaardeerd op een verbazingwekkende €1,5 miljoen.

Zoals je op deze foto's kunt zien, is de stamvormige clip prachtig bezet met stenen, terwijl de olifantenkop is versierd met individueel gesneden en met de hand gezette edelstenen, wat maanden van nauwgezet werk vereist.

De witgouden fittingen contrasteren met het diepblauw van de saffieren op het vat, dat is verfraaid met individuele rijen carée geslepen diamanten. Bovendien is Hannibal's epische route gegraveerd op de voorkant van de pen, die zijn reisroute van Carthago naar Rome laat zien. De bovenkant van de dop bevat een 6,03 ct. briljant geslepen DFL-diamant, terwijl een blauwe saffiercabochon van Ceylon shines aan de onderkant van de pen is aangebracht. Bijpassende manchetknopen zijn ook beschikbaar.

Naast deze unieke pen bevat de collectie ook vijf pennen gewijd aan de vijf grote generaals in de familie van Hannibal. Deze pennen worden geleverd met een dop en vat afgewerkt met donkerblauwe saffier en versierd met champagnegouden fittingen, terwijl een ovaal gouden schild, dat doet denken aan een Punisch kuras, het midden van de dop siert.

The High Artistry Homage to Hannibal Barca Limited Edition 10 is een andere pen uit deze serie, beperkt tot slechts 10 eenheden, en geïnspireerd op Battle of Cannae, toen de zegevierende Hannibal 10.000 Romeinse soldaten veroverde. Als laatste, maar daarom niet in de laatste plaats indrukwekkend, herinnert de High Artistry Homage to Hannibal Barca Limited Edition 86 ons aan de 86.000 mannen die met Hannibal de Alpen overstaken.

Hannibal Barca Limited Edition 10

De Hannibal Barca Limited Edition 10-collectie van Montblanc is een eerbetoon aan de legendarische Carthaagse militaire commandant Hannibal Barca, die bekend staat om zijn innovatieve tactieken en strategieën. Deze exclusieve collectie van luxe schrijfinstrumenten en accessoires is zowel stijlvol als verfijnd, met unieke ontwerpelementen geïnspireerd op Hannibal's leven en prestaties. Hieronder vind je een gedetailleerde opsomming van de productlijn:

 • Hannibal Barca Limited Edition 10 vulpen:

  • Handgemaakte 18-karaats gouden penpunt, gegraveerd met een afbeelding van Hannibal Barca
  • Penlichaam van hoogwaardig hars, versierd met zilverkleurige details die verwijzen naar de wapenuitrusting van Hannibal's leger
  • Dop met fijn reliëf van de Alpen, symbolisch voor de beroemde oversteek door Hannibal en zijn leger
  • Capuchon met geïntegreerde clip in de vorm van een olifantenslurf, een knipoog naar de olifanten die door Hannibal tijdens zijn campagnes werden gebruikt
 • Hannibal Barca Limited Edition 10 rollerball pen:

  • Vloeiend schrijfcomfort met een rollerball-schrijfsysteem
  • Dezelfde verfijnde ontwerpelementen als de vulpen, inclusief het Alpenreliëf en de olifantenslurfclip
  • Gemaakt van dezelfde hoogwaardige materialen als de vulpen voor een luxe schrijfervaring
 • Hannibal Barca Limited Edition 10 balpen:

  • Soepel en betrouwbaar draai- en schrijfsysteem
  • Voorzien van dezelfde unieke ontwerpelementen die de vulpen en rollerball pen kenmerken
  • Gemaakt van hoogwaardige materialen voor duurzaamheid en luxe
 • Hannibal Barca Limited Edition 10 manchetknopen:

  • Stijlvolle manchetknopen met een afbeelding van Hannibal Barca in reliëf
  • Gemaakt van hoogwaardig metaal met een gepolijste afwerking
  • Een subtiele en verfijnde manier om de collectie te complementeren
 • Hannibal Barca Limited Edition 10 lederwaren:

  • Een reeks lederen accessoires, waaronder etuis, notitieboekjes en portefeuilles, geïnspireerd op de militaire uitrusting van Hannibal's tijd
  • Hoogwaardige materialen en vakmanschap, met zorgvuldig ontworpen details zoals stiksels en reliëfpatronen
  • Een perfecte aanvulling op de Hannibal Barca Limited Edition 10 schrijfinstrumenten


De Hannibal Barca Limited Edition 10-collectie combineert de rijke geschiedenis van Hannibal Barca met het vakmanschap en de elegantie waar Montblanc om bekend staat. Deze exclusieve en gelimiteerde productlijn biedt liefhebbers van luxe schrijfinstrumenten en accessoires een unieke kans om een stukje

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...