Montblanc pakt uit met de Star Legacy Exo Tourbillon Skeleton

Montblanc heeft ter ere van de eerste beklimming van de Mont Blanc een beperkte oplage van acht Exo Tourbillon horloges geïntroduceerd in de Star Legacy Suspended Exo Tourbillon Skeleton The Ascent LE. Dit horloge heeft een nieuwe skeletbewegingsarchitectuur en is versierd met een handgegraveerde wyvern op de positie van drie uur - een mythisch wezen dat volgens de legende leefde op de Mer de Grace-gletsjer van de Franse berg. Op de wijzerplaat is een handgegraveerd reliëf van de Mont Blanc te zien, evenals een 18kt witgouden figuur van Jacques Balmat, de eerste bergbeklimmer die in 1786 de 15.774ft top bereikte.

Het gepatenteerde Exo Tourbillon van Montblanc zweeft boven de wijzerplaat om zes uur en heeft een balanswiel dat oscilleert met 18.000vph buiten zijn tourbillon-kooi. Het handmatig gewonden Calibre MB M18.69-uurwerk heeft 420 interne hoeken die met de hand gepolijst moeten worden en heeft 12 maanden in skeletvorm bewerkt. Beperkt tot acht stuks, is de Star Legacy Suspended Exo Tourbillon Skeleton The Ascent LE verkrijgbaar bij Montblanc voor $156.000.

Dit horloge heeft een diameter van 44,8 mm en is gemaakt van 18K witgoud met een saffierkristallen achterkant, waardoor de drager het uurwerk en de tourbillon van zowel de voorkant als de achterkant van het horloge kan bewonderen. Het uurwerk heeft een tourbillon kooi die eenmaal per minuut draait en wordt ondersteund door een grote brug, wat het horloge zijn "exo" (buitenste) naam geeft. De skeletachtige wijzerplaat heeft blauwe uur- en minutenwijzers en een kleine seconden sub-wijzerplaat op de positie van 6 uur. De uurmarkeringen zijn aangebracht en gecoat met Super-LumiNova, waardoor ze gemakkelijk af te lezen zijn bij weinig licht.

Al met al is de Star Legacy Suspended Exo Tourbillon Skeleton The Ascent LE een zeer exclusief en verfijnd horloge dat Montblanc's technisch vernuft en expertise in haute horlogerie laat zien.

Meer details over de Montblanc Star Legacy Exo Tourbillon Skeleton:

  • Het horloge heeft een waterbestendigheid van 50 meter, wat betekent dat het veilig kan worden gedragen tijdens activiteiten zoals zwemmen of douchen, maar niet tijdens duiken.
  • Het bandje van het horloge is gemaakt van zwart alligatorleer en sluit met een vouwsluiting van 18K witgoud. Het bandje is bevestigd aan de kast met geschroefde bevestigingspennen voor extra stevigheid.
  • Het uurwerk van het horloge heeft een frequentie van 18.000 trillingen per uur (2,5 Hz), wat bijdraagt aan de precisie van de tijdmeting. Het is ook versierd met Côtes de Genève, perlage en anglage afwerkingen, wat bijdraagt aan de esthetische aantrekkingskracht van het uurwerk.
  • Het horloge wordt geleverd in een luxe presentatiebox met een gepolijste houten afwerking en een interieur van zacht suède. De doos bevat ook een reservebandje en een gereedschap om de band te verwisselen.
  • De Star Legacy Exo Tourbillon Skeleton is een van de duurdere horloges van Montblanc, met een prijskaartje van ongeveer $200.000. Het is bedoeld voor horlogeliefhebbers en verzamelaars die op zoek zijn naar een exclusief en technisch geavanceerd horloge van hoogwaardige materialen.
  • Het horloge heeft verschillende internationale onderscheidingen gewonnen, waaronder de "Best of the Best" award in de categorie "Tourbillon and Escapement" van de Red Dot Design Awards in 2019. Het werd geprezen om zijn innovatieve ontwerp en technische precisie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...