Marianna Hewitt - Kijkje achter de schermen bij de Dior Lente-Zomer 2024 Show

In de glanzende wereld van high fashion is een catwalkshow meer dan alleen een parade van de nieuwste stijlen; het is de culminatie van grenzeloze creativiteit en nauwgezet vakmanschap. Dit geldt des te meer voor de modeshows van Dior, een modehuis met een legendarische status en een nalatenschap van innovatieve ontwerpen die keer op keer trendbepalend blijken te zijn. Wat we uiteindelijk zien in de glossy magazines en op de sprankelende catwalks is echter slechts het topje van de ijsberg. Het eindresultaat maskeert maanden van inspanning die voornamelijk achter de schermen plaatsvinden. Marianna Hewitt, een toonaangevende schoonheidsinfluencer en ondernemer, had het voorrecht om deze verborgen wereld bloot te leggen tijdens de voorbereidingen van de Dior Lente/Zomer 2024 show.

Hewitt, bekend van haar populaire lifestyleblog en haar eigen schoonheidsmerk, heeft haar sporen ruimschoots verdiend in de wereld van mode en beauty. Toen Dior haar uitnodigde om een unieke blik achter de coulissen te werpen, was dat voor haar dan ook een moment van grote betekenis. Haar reis naar het hart van de mode vond plaats in Parijs, waar de straten de elegantie en grandeur van haute couture uitademen. Gedurende deze reis bezocht ze niet alleen de iconische Dior flagship store op de Avenue Montaigne, maar ook het Musée Christian Dior in Granville, waar het erfgoed en de ziel van het merk tastbaar aanwezig zijn.

De aanloop naar de show stond bol van indrukwekkende ervaringen. Hewitt woonde repetities bij, zag hoe modellen hun loopjes tot in de perfectie oefenden, en was getuige van de laatste hand die werd gelegd aan de kledingstukken – alles om absolute perfectie te kunnen garanderen tijdens de show. Verder kreeg ze de kans om Peter Philips te ontmoeten, de Creative and Image Director van Dior Make-up. Hij nam haar mee in de ontwikkeling van de make-up looks die tijdens de show zouden worden gepresenteerd, een essentieel onderdeel van de visuele presentatie.

Op de dag van de show bevond Marianna zich backstage, een plek die normaal gesproken voorbehouden is aan een handjevol insiders. De sfeer daar was een mix van hectische bedrijvigheid en een bijna serene geconcentreerdheid. Elk aspect, van de make-up en kapsels tot aan de laatste afwerkingen van de kleding en accessoires, onderging hier de ultieme beoordeling. Creativiteit en discipline werden hier moeiteloos met elkaar versmolten.

Nadat ze de creaties van dichtbij had geïnspecteerd, nam Hewitt plaats op de felbegeerde eerste rij, waar ze de volledige show kon meemaken. De collectie was een viering van de lente en zomer: fris, levendig en onmiskenbaar adembenemend. Ze was getuige van hoe de visie van Dior tot leven kwam op de catwalk, een moment dat de vrucht van al het harde werk van de afgelopen maanden vertegenwoordigde.

Maar het avontuur was nog niet ten einde. Na de show woonde Hewitt het najaarsbal bij, georganiseerd door Dior zelf – een extravagante viering van mode als kunstvorm. Het was een avond vol pracht en praal die de ervaring in de magische wereld van Dior prachtig afrondde.

Dankzij het verhaal van Marianna Hewitt bij de Dior Lente/Zomer 2024 show krijgen we een genuanceerd beeld van de industrie. Het herinnert ons eraan dat elk schitterend spektakel op de catwalk en elke gepolijste foto voortkomt uit een wereld van hard werken en een onuitputtelijke bron van creatieve passie. Door haar ogen krijgen we een zeldzaam en fascinerend kijkje achter het glanzende oppervlak van de mode-industrie en krijgen we een diepere waardering voor de kunst en het vakmanschap die de basis vormen van elke collectie die ons hart sneller doet kloppen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...