De nieuwe Rolex horloges in 2023

In 2023 heeft Rolex zijn toewijding aan uitmuntendheid en voortdurende innovatie opnieuw bevestigd met de introductie van nieuwe horlogemodellen die zowel technologie als traditie omarmen. De nieuwste creaties weerspiegelen het merk's streven naar perfectie, waarbij elk aspect van het horlogevakmanschap onder de loep wordt genomen en geoptimaliseerd.

Deze uitzonderlijke uurwerken combineren geavanceerde technologie met tijdloos ontwerp en bewijzen dat Rolex niet bang is om te innoveren zonder zijn rijke erfgoed uit het oog te verliezen. De nieuwe modellen van 2023 onderstrepen het merk's vermogen om zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden en de grenzen van luxe horloges te verleggen.

Met een sterke focus op kwaliteit, nauwkeurigheid en duurzaamheid, zet Rolex de lat hoog voor andere luxe horlogemerken. Deze nieuwe horloges zijn het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling, en het merk blijft trouw aan zijn kernwaarden: uitmuntendheid in vakmanschap, aandacht voor detail en een compromisloze toewijding aan kwaliteit.

In 2023 zet Rolex zijn succesverhaal voort met horloges die zowel technologisch geavanceerd als esthetisch verbluffend zijn, waardoor het merk zijn status als wereldleider in de luxe horloge-industrie verder versterkt.

Hierdoor ontstaan iconische uurwerken die de tand des tijds doorstaan. Nieuwe collectie Rolex horloges 2023:

Oyster Perpetual Cosmograph Daytona
De iconische Oyster Perpetual Cosmograph Daytona heeft zijn 60e verjaardag gevierd met een volledige vernieuwing van de collectie, inclusief kast, wijzerplaat en uurwerk. Rolex blijft streven naar uitmuntendheid en heeft de legende nieuw leven ingeblazen met een modernere uitstraling en verbeterde prestaties. Het horloge blijft een blijvend icoon met een passie voor snelheid en precisie, en is uitgerust met het nieuwe kaliber 4131 dat voortbouwt op de belangrijkste innovaties van Rolex in het uurwerkdesign. Naast de vernieuwde kast en wijzerplaat, bevat de nieuwe Oyster Perpetual Cosmograph Daytona ook een vernieuwd uurwerk. Het kaliber 4131 is volledig ontwikkeld en geproduceerd door Rolex en bevat verschillende belangrijke innovaties, zoals het Chronergy-echappement om energieverlies te verminderen, Paraflex-schokdempers voor bescherming van het uurwerk en een geoptimaliseerde kogellager voor een verbeterde automatische opwinding. Een kenmerkend aspect van dit nieuwe uurwerk is de opengewerkte rotor en de exclusieve Rolex Côtes de Genève-decoratie op de bruggen. Dit is een herinterpretatie van de iconische afwerking in de traditionele Zwitserse uurwerken. Deze combinatie van technische innovaties en traditionele ambachtelijke afwerkingen maakt het uurwerk van de Oyster Perpetual Cosmograph Daytona niet alleen nauwkeurig en betrouwbaar, maar ook visueel aantrekkelijk. De nieuwe collectie van de Oyster Perpetual Cosmograph Daytona bevat verschillende versies, waaronder een Rolesor-versie met een combinatie van 18 kt geelgoud en Oystersteel, evenals een platina-versie met een opvallende ijsblauwe wijzerplaat. Alle versies zijn uitgerust met de vernieuwde kast, wijzerplaat en uurwerk, waardoor ze allemaal de kenmerkende stijl en uitzonderlijke prestaties hebben die de Oyster Perpetual Cosmograph Daytona tot een blijvend icoon hebben gemaakt.

 • Gemoderniseerde display: De grafisch gebalanceerde wijzerplaat heeft bijgewerkte en gerestylede uurmarkeringen en tellerringen. Contrasterende kleuren en afwerkingen versterken de harmonie tussen de wijzerplaat en tellers, wat zorgt voor een moderne uitstraling.
 • Vernieuwde kast: De nieuw vormgegeven middenkast weerspiegelt sierlijke lichtlijnen. Op modellen met een Cerachrom-bezel in keramiek is de bezel omrand met hetzelfde metaal als de kast.
 • Platina Cosmograph Daytona: Deze versie van 950 platina, met een ijsblauwe wijzerplaat, heeft een 18 kt geelgouden rotor die zichtbaar is door de transparante saffier kastachterkant - een primeur voor de Oyster Perpetual-collectie.
 • Kaliber 4131: Dit nieuwe chronograafuurwerk, ontwikkeld en geproduceerd door Rolex, is gebaseerd op kaliber 4130 en bevat enkele belangrijke innovaties, zoals het Chronergy-echappement, Paraflex-schokdempers en een geoptimaliseerde kogellager. Het kaliber wordt gekenmerkt door een opengewerkte rotor en exclusieve Rolex Côtes de Genève-decoratie op de bruggen.
 • De vernieuwde Cosmograph Daytona-collectie illustreert Rolex's voortdurende streven naar uitmuntendheid en innovatie, zonder in te leveren op de legendarische stijl en prestaties die het horloge zo iconisch hebben gemaakt.

 

Rolex Perpetual 1908
De Rolex Perpetual 1908 is een prachtig voorbeeld van Rolex's durf en zoektocht naar uitmuntendheid, met zowel historische kenmerken als innovaties in horlogevakmanschap. Het slanke ontwerp en de technische kenmerken van de 1908 weerspiegelen Rolex's expertise en gedurfde geest. Dit horloge belichaamt de essentie van het merk met een verfijnd en tijdloos ontwerp. De transparante kastachterkant biedt prachtig zicht op het hoogwaardige uurwerk en de nieuwe 7140-kaliber. De nieuwe Dualclasp past zich aan aan de vorm van de pols en biedt extra draagcomfort. Het ontwerp van de 1908 is gericht op perfectie tot in de kleinste details, zoals de subtiele gravures op de gesp en de strakke afwerking van de kast. Het horloge is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, waaronder geel- of witgoud met witte of zwarte wijzerplaat. De keuze voor de kleur van de wijzerplaat kan het horloge een klassiek of modern uiterlijk geven. Het kaliber 7140 dat de Perpetual 1908 aandrijft, is een volledig nieuw uurwerk dat is ontwikkeld en geproduceerd door Rolex. Het horloge bevat vijf nieuwe patenten en beschikt over innovaties zoals de Syloxi-spiraalveer en het Chronergy-echappement, waardoor het uurwerk uitmuntende chronometrische prestaties biedt. Het uurwerk heeft ook een gegarandeerde gangreserve van ongeveer 66 uur. Met de Perpetual 1908 laat Rolex zien dat het merk vasthoudt aan zijn tradities van uitmuntendheid en innovatie, en tegelijkertijd een gedurfde stap zet naar een slanker en moderner ontwerp. Het horloge belichaamt de essentie van Rolex en biedt uitstekende prestaties in een tijdloos en verfijnd ontwerp. De Perpetual 1908 is een indrukwekkend horloge dat de rijke geschiedenis van Rolex combineert met de nieuwste innovaties op het gebied van horlogevakmanschap. Het is een horloge dat de tand des tijds zal doorstaan en dat een blijvende indruk zal achterlaten op horlogeliefhebbers wereldwijd.

 • Strak design: Geïnspireerd door een Oyster Perpetual uit 1931, heeft de 1908 een modernere uitstraling met cijfers 3, 9 en 12 en een kleine secondewijzer op 6 uur.
 • Transparante kastachterkant: De uitzonderlijk slanke 18 kt geel- of witgouden kast heeft een transparante kastachterkant die een prachtig zicht biedt op het hoogwaardig afgewerkte uurwerk.
 • Nieuw kaliber – de 7140: Rolex heeft kaliber 7140 ontwikkeld, een volledig nieuw automatisch uurwerk met twee gecentreerde wijzers en een kleine secondeteller op 6 uur. Het uurwerk bevat een Syloxi-spiraalveer, een Chronergy-echappement en Paraflex-schokdempers, en biedt voortreffelijke chronometrische prestaties (-2/+2 seconden per dag).
 • Dualclasp: De nieuwe 18 kt geel- of witgouden Dualclasp zorgt voor extra draagcomfort en heeft een eenvoudig te bedienen open- en sluitmechanisme met twee symmetrische vouwstrips.
   

Oyster Perpetual Yacht‑Master 42
De Oyster Perpetual Yacht-Master 42 van RLX titanium is niet alleen licht en robuust, maar biedt ook uitstekende leesbaarheid onder alle omstandigheden dankzij het Chromalight-display. Dit display geeft een langdurige en heldere blauwe gloed in het donker, wat erg handig is voor zeilers die 's nachts de tijd moeten kunnen aflezen. Het automatische uurwerk van het horloge, kaliber 3235, is ook een hoogtepunt. Het biedt een gangreserve van ongeveer 70 uur en voldoet aan de Superlative Chronometer-certificering, wat betekent dat het zowel COSC- als Rolex-certificering heeft na plaatsing in de horlogekast. Dit betekent dat het horloge uiterst nauwkeurig is en aan de hoge normen van Rolex voldoet. De Yacht-Master 42 is ook waterdicht tot 100 meter, wat betekent dat het bestand is tegen de eisen van zeilen en andere watergerelateerde activiteiten. Het horloge heeft ook een krasbestendig saffierglas met een Cycloop-lens boven de datum, wat de leesbaarheid van de datum verbetert door het te vergroten. Al met al is de Oyster Perpetual Yacht-Master 42 van RLX titanium een perfect voorbeeld van Rolex' expertise in horlogevakmanschap en de beheersing van lichtheid, wat het horloge geschikt maakt voor zowel sportieve activiteiten als dagelijks gebruik.

 • RLX titanium: De titanium grade 5-legering zorgt voor mechanische sterkte en corrosiebestendigheid, waardoor het horloge licht en duurzaam is.
  Cerachrom-bezelring: De matzwarte keramische ring is krasbestendig en kleurvast, waardoor het horloge zijn esthetiek behoudt.
  Triplock-opwindkroon: Dit drievoudige waterdichte systeem zorgt voor een uitstekende waterbestendigheid en beschermt het uurwerk tegen water en stof.
  Paramagnetische blauwe Parachrom-spiraalveer: Deze innovatieve spiraalveer biedt een grotere weerstand tegen schokken en temperatuurvariaties, wat bijdraagt aan de precisie van het horloge.Performante Paraflex-schokdempers: Deze schokdempers verbeteren de schokbestendigheid van het uurwerk en zorgen voor een betrouwbare werking.
  Perpetual rotor: De bidirectionele automatische opwinding zorgt ervoor dat het horloge altijd opgewonden blijft, wat bijdraagt aan de gangreserve van ongeveer 70 uur.
 • Superlative Chronometer: Dit certificaat garandeert dat het horloge voldoet aan de strenge nauwkeurigheidsnormen van zowel COSC als Rolex, wat resulteert in een precisie van -2/+2 seconden per dag.
 • Oysterlock-veiligheidsvouwsluiting: Deze sluiting voorkomt onbedoeld openen en zorgt voor extra veiligheid tijdens het dragen van het horloge.
 • 5 mm Easylink-verlengschakel: Dit systeem stelt de drager in staat om de band eenvoudig met ongeveer 5 mm te verlengen, wat zorgt voor extra draagcomfort.
 • Diepzwarte wijzerplaat: De diepzwarte wijzerplaat contrasteert met de Chromalight-display, wat zorgt voor een uitstekende leesbaarheid onder alle lichtomstandigheden.
 • Krasbestendig saffierglas: Het saffierglas beschermt de wijzerplaat en zorgt voor een onberispelijke uitstraling, zelfs na langdurig gebruik.


Rolex Sky-Dweller
De Rolex Sky-Dweller is een ultiem uurwerk dat innovatie en technologie combineert, ontworpen voor wereldreizigers en zakenmensen. Het biedt twee tijdszones, een jaarkalender en tal van andere functies die het een betrouwbare partner maken voor degenen die vaak onderweg zijn. Innovatie en technologie komen samen in dit ultieme uurwerk voor wereldreizigers en zakenmensen. Belangrijkste kenmerken van de Sky-Dweller:

 • Nieuwe versies: De Sky-Dweller-collectie is uitgebreid met nieuwe versies, waaronder een 18 kt witgouden model met een Oysterflex-band en nieuwe wijzerplaatkleuren zoals mintgroen en blauwgroen.
  Saros-jaarkalender: De gepatenteerde Saros-jaarkalender van Rolex is speciaal ontwikkeld voor de Sky-Dweller en onderscheidt automatisch maanden met 30 en 31 dagen.
 • Ring Command-bezel: Dit systeem koppelt de draaibare bezel, de opwindkroon en het uurwerk, waardoor gebruikers de functies van het horloge eenvoudig en veilig kunnen selecteren en instellen.
 • Kaliber 9002: Dit uurwerk is een van de meest complexe die Rolex-ingenieurs ooit hebben ontworpen en bevat de nieuwste technische innovaties van het merk.
 • 24-uursaanduiding: Een omgekeerde rode driehoek op de wijzerplaat toont de referentietijd op een niet-gecentreerde 24-uurschijf, waardoor gebruikers duidelijk onderscheid kunnen maken tussen dag en nacht in de andere tijdzone.
 • Gekartelde bezel: Een kenmerkend Rolex-kenmerk, de gekartelde bezel van de Sky-Dweller is zowel functioneel als esthetisch.
 • Wit Rolesor: Dit materiaal combineert Oystersteel en witgoud voor een harmonieuze mix van stevigheid en elegantie.
 • Jubilee-band: Deze soepele en comfortabele metalen band met vijfdelige schakels werd speciaal ontworpen voor de lancering van de Oyster Perpetual Datejust in 1945.
 • Waterdichtheid: De Sky-Dweller is waterdicht tot 100 meter, wat zorgt voor duurzaamheid en betrouwbaarheid onder verschillende omstandigheden.
 • Chromalight-display: Het zeer goed afleesbare Chromalight-display met langdurige blauwe luminescentie zorgt voor uitstekende zichtbaarheid onder alle lichtomstandigheden.


GMT-Master II
De GMT-Master II is een horloge dat de drager in staat stelt om de tijd in een andere tijdzone te bekijken, wat onze verbinding met de wereld symboliseert. Het model is nu verkrijgbaar in twee nieuwe versies: één in 18 kt geelgoud en één in geel Rolesor, beide met een grijze en zwarte keramische Cerachrom-bezelring. Het vakmanschap van de GMT-Master II komt tot uiting in de keuze van materialen en de precieze afwerking. De Jubilee-band en de tweekleurige bezel zorgen voor een harmonieus contrast. Het horloge beschikt over een 24-uurswijzer die twee tijdzones tegelijk kan weergeven en een bidirectioneel draaibare bezel met 24-uursaanduiding. De nieuwe versies van de GMT-Master II hebben een zwarte wijzerplaat, een tweekleurige Cerachrom-bezelring van grijs-zwarte keramiek en zijn uitgerust met een Jubilee-band. Het horloge is gemaakt van geel Rolesor, een combinatie van Oystersteel en geelgoud. De Jubilee-band is soepel en comfortabel en voorzien van een Oysterlock-veiligheidsvouwsluiting en het Easylink-verlengsysteem. De GMT-Master II ref. Referentie 126713GRNR verbindt de wereld met zijn praktische en iconische dual-time functie.

 • Kast: Oyster, 40 mm, Oystersteel en geelgoud
 • Bezel: Bidirectioneel draaibare bezel met 24-uursaanduiding, tweekleurige keramische Cerachrom-ring
 • Waterdichtheid: 100 meter
 • Uurwerk: Perpetual, mechanisch, automatische opwinding, GMT-Functie, kaliber 3285
 • Precisie: -2/+2 sec/dag
 • Gangreserve: Ongeveer 70 uur
 • Band: Jubilee, vijfdelige schakels, geel Rolesor
 • Sluiting: Oysterlock-veiligheidsvouwsluiting met comfortabele 5 mm Easylink-verlengschakel
 • Wijzerplaat: Zwart, met zeer goed afleesbare Chromalight-display met langdurige blauwe luminescentie


Rolex Explorer 40
De nieuwe Explorer 40 is een uitbreiding op de Explorer-reeks en biedt betere afleesbaarheid en alle kwaliteiten die dit horloge al tientallen jaren een referentie maken. Het horloge is gemaakt van Oystersteel, een speciale legering van Rolex, en is eenvoudig, sterk en corrosiebestendig. De nieuwe Explorer 40 is een horloge ontworpen voor avonturiers die de grenzen van het mogelijke willen verkennen. De Explorer 40 is ideaal voor avonturiers en liefhebbers van hoogwaardige, betrouwbare en robuuste horloges. De nieuwe Explorer 40 is een uitbreiding op de Explorer-reeks en biedt betere afleesbaarheid en alle kwaliteiten die dit horloge al tientallen jaren een referentie maken. Met zijn iconische ontwerp en geavanceerde functies is het een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een horloge dat zowel stijl als functionaliteit biedt.

 • Oyster-kast van 40 mm met een diameter, gemaakt van Oystersteel
 • Twinlock-opwindkroon met dubbel waterdicht systeem
 • Krasbestendig saffierglas met antireflecterende coating
 • Chromalight-display voor uitstekende afleesbaarheid in alle omstandigheden
 • Oyster-band met driedelige schakels, bekend om zijn robuustheid
 • Zwarte wijzerplaat met karakteristieke 3, 6 en 9 en Chromalight-display
 • Gladde bezel van Oystersteel, robuust en elegant
 • Referentie: 224270
 • Kastmodel: Oyster, 40 mm, Oystersteel
 • Waterdichtheid: Waterdicht tot 100 meter
 • Uurwerk: Perpetual, mechanisch, automatische opwinding
 • Kaliber: 3230, Manufacture Rolex
 • Precisie: -2/+2 sec/dag, na plaatsing in horlogekast
 • Gangreserve: Ongeveer 70 uur
 • Band: Oyster, massieve driedelige schakels, Oystersteel
 • Sluiting: Oysterlock-veiligheidsvouwsluiting met comfortabele 5 mm Easylink-verlengschakel
 • Wijzerplaat: Zwart, zeer goed afleesbare Chromalight-display met langdurige blauwe luminescentie

 

Oyster Perpetual
Oyster Perpetual is een bruisende uitmuntendheid in een klassiek en veelzijdig horloge voor dagelijks gebruik. De nieuwe wijzerplaten van de Oyster Perpetual 31, Oyster Perpetual 36 en Oyster Perpetual 41 zijn levendig en kleurrijk, met bubbels in meerdere tinten die de vijf kleuren uit de collectie van 2020 samenbrengen. Het creatieve ontwerp is het resultaat van artistieke vaardigheid en technische beheersing, met nauwkeurige aandacht voor detail bij elke fase van het proces. De horloges zijn gemaakt van Oystersteel, een exclusief en corrosiebestendig staal dat speciaal voor Rolex is ontwikkeld. De Oyster Perpetual 31 wordt aangedreven door kaliber 2232, terwijl de Oyster Perpetual 36 en Oyster Perpetual 41 worden aangedreven door kaliber 3230. Beide uurwerken zijn ontwikkeld en geproduceerd door Rolex en bevatten enkele van de nieuwste technologieën, zoals de Paraflex-schokdempers. De horloges zijn uitgerust met een Oyster-band, bekend om zijn robuustheid en comfort. Deze band is voorzien van een Oysterclasp-vouwsluiting en het Easylink-verlengsysteem, zodat de drager de band eenvoudig met ongeveer 5 mm kan verlengen. Het nieuwe Celebration-motief is beschikbaar voor de Oyster Perpetual 31, Oyster Perpetual 36 en Oyster Perpetual 41, met een turquoiseblauwe achtergrond en kleurrijke bubbels in verschillende groottes. Oystersteel zorgt voor een uitzonderlijke afwerking en blijft mooi, zelfs onder extreme omstandigheden. De Oyster-band biedt een perfecte balans tussen vorm en functie, met een robuuste en comfortabele constructie. De Oyster Perpetual 41 heeft een kastdiameter van 41 mm en is waterdicht tot 100 meter. Het horloge is uitgerust met een krasbestendig saffierglas en een Twinlock tweevoudig waterdicht systeem. Het uurwerk is een Perpetual, mechanisch, automatisch opwindend kaliber 3230, met een precisie van -2/+2 seconden per dag. Het horloge heeft een gangreserve van ongeveer 70 uur.

 • Oyster Perpetual: Klassiek en veelzijdig horloge voor dagelijks gebruik.
 • Levendige wijzerplaten: Kleurrijk ontwerp met bubbels in meerdere tinten.
 • Oystersteel: Exclusief, corrosiebestendig staal speciaal voor Rolex.
 • Kalibers 2232 en 3230: Door Rolex ontwikkelde en geproduceerde uurwerken.
 • Paraflex-schokdempers: Geavanceerde schokdempingstechnologie.
 • Oyster-band: Robuuste en comfortabele horlogeband met Oysterclasp-vouwsluiting en Easylink-verlengsysteem.
 • Celebration-motief: Nieuw ontwerp met turquoiseblauwe achtergrond en kleurrijke bubbels.
 • Waterdichtheid: Tot 100 meter diepte.
 • Krasbestendig saffierglas: Bescherming van de wijzerplaat.
 • Precisie: -2/+2 seconden per dag.
 • Gangreserve: Ongeveer 70 uur voor kaliber 3230.


Day-Date 36
De Oyster Perpetual Day-Date 36 is een horloge met een unieke en schitterende wijzerplaat, geïnspireerd op de sfeer van de mediterrane kust. Het horloge is verkrijgbaar in verschillende combinaties van 18 kt Everose-, geel- en witgoud, en de wijzerplaten zijn gemaakt van siersteen, zoals groene aventurijn, kornalijn en turkoois. De Oyster Perpetual Day-Date 36 is een perfecte combinatie van vakkundigheid, kunst en elegantie. Het horloge is voorzien van edelstenen en edelmetalen die de uitmuntendheid van dit prestigieuze horloge benadrukken.

 • Wijzerplaten gemaakt van siersteen in schitterende kleuren.
 • 18 kt goud in Everose, geelgoud en witgoud.
 • Bezel bezet met 52 briljantgeslepen diamanten.
 • Uurmarkeringen en Romeinse VI en IX bezet met diamanten.
 • Geproduceerd met behulp van natuurlijke edelstenen van de hoogste kwaliteit.
 • President-band van 18 kt goud of 950 platina.
 • Uitgerust met een blinde Crownclasp-sluiting.
 • Kaliber 3255 uurwerk met een precisie van -2/+2 seconden per dag.
 • Gangreserve van ongeveer 70 uur.
 • Waterdicht tot 100 meter diepte.
 • Krasbestendig saffierglas met Cycloop-lens boven de datum.

Bezoek Website
Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...