Maak kennis met de Corum Heritage Artisans Coin Watches 2017

Laat me het geld zien! Dat is tenminste wat Jerry Maguire werd gevraagd te doen in de beroemde Hollywood-productie met dezelfde naam. Sinds 1955 verbazen de briljante Zwitserse horlogemakers van Corum iedereen met hun unieke creaties, vooral hun iconische munthorloges, die hen echt populair hebben gemaakt over de hele wereld.

Dit jaar zijn de Corum Heritage Artisans Coin Watches van het merk verkrijgbaar in drie nieuwe variaties, van de luxe Gold Double Eagle tot de jeugdige Silver Eagle en de nogal sobere Israel Special Edition.

Het Gold US Coin-model is het duurste horloge van dit trio, met een prijskaartje van €23.000, terwijl de andere twee elk €13.800 zullen kosten; maar laten we eens nader bekijken wat geld tegenwoordig kan kopen, zullen we?

Het gouden model toont een Amerikaanse Liberty Head Double Eagle 20 dollar gouden munt, met een heraldische adelaar en een schild op de wijzerplaat en het hoofd van het Vrijheidsbeeld verstopt aan de achterkant. De 43 mm kast pronkt ook met 3N of 22kt geelgoud, een nogal ongebruikelijke keuze, maar we zijn er zeker van dat veel mensen er verliefd op zullen worden.

De kroon blijft in lijn met het thema met 22kt goud en een diamant van 0,17 karaat. Het saffierglas met antireflectiebehandeling is aanwezig op elk van de drie iteraties, terwijl een zwarte alligatorleren band dit ensemble completeert, aangevuld met een 18-karaats geelgouden gesp. Dit brengt ons bij de zilveren Corum Heritage Artisans Coin, die profiteert van een Amerikaanse Silver Eagle-munt van één dollar.

De munt en de horlogekast zijn gemaakt van 925 sterling zilver, een ander bijzonder materiaal in de uurwerken, met blauw gelakte wijzers en een blauwe alligatorband, voorzien van een roestvrijstalen gesp, die alles afmaakt. Heb je de ronde blauwe saffier van 0,17 karaat in de kroon gezien? Last but not least gebruikt de Corum Coin Special Edition een 925 zilveren munt uit Israël, geslagen in 1973 ter herdenking van de 25ste verjaardag van de Israëlische Onafhankelijkheidsverklaring.

Er is nog een diamant van 0,17 karaat om op te noemen, evenals de zwart gelakte staafwijzers en een bijpassende krokodillenband. Het automatische CO 082-kaliber verbergt zich in alle drie horlogevariaties, met 21 robijnen en een gangreserve van 42 uur, waardoor de tijdloze elegantie van deze creaties onder controle blijft.

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...