Maak kennis met de Corum Heritage Artisans Coin Watches 2017

Corum, het gerenommeerde Zwitserse horlogemerk, staat bekend om haar buitengewone en exclusieve uurwerken. Sinds hun oprichting in 1955 heeft Corum de wereld steeds weer verbaasd met innovatieve designs en hoogwaardige mechanica. Maar één serie in het bijzonder die altijd de aandacht heeft getrokken, is de Heritage Artisans Coin Watch-collectie. Deze horloges, gemaakt van echte munten, zijn een weergave van luxe, historie en kunstzinnig vakmanschap.

In 2017 presenteerde Corum drie nieuwe versies van deze legendarische collectie: de Gold Double Eagle, de Silver Eagle en de Israel Special Edition. Met deze nieuwe toevoegingen toont Corum opnieuw haar vermogen om horloges te creëren die niet alleen een tijdaanduiding zijn, maar ook een stukje draagbare geschiedenis.

Laten we eens inzoomen op het pronkstuk van het trio: het Gold US Coin-model. Dit prachtige horloge is uitgerust met een Amerikaanse Liberty Head Double Eagle 20 dollar gouden munt. De wijzerplaat van het horloge wordt gesierd door de heraldische adelaar en schild, een symbool van Amerikaanse kracht en vrijheid. Aan de achterkant vindt men het hoofd van het Vrijheidsbeeld, een symbool dat vrijheid en democratie over de hele wereld reflecteert. De kast van 43 mm is vervaardigd uit 3N 22kt geelgoud, een keuze die het luxueuze karakter van het horloge benadrukt. Met een prijs van €23.000 is het een toonbeeld van exclusiviteit.

Niet te vergeten is de kroon, ingezet met een diamant van 0,17 karaat, die het thema van rijkdom en verfijning voortzet. Beschermend saffierglas met antireflectiebehandeling zorgt ervoor dat het horloge onder alle omstandigheden goed leesbaar blijft, terwijl een zwarte alligatorleren band met een 18-karaats geelgouden gesp het geheel compleet maakt.

Dan is er de zilveren variant, de Corum Heritage Artisans Silver Eagle Coin Watch, die in plaats van goud gebruikmaakt van 925 sterling zilver. Het ontwerp omvat een Amerikaanse Silver Eagle-munt van één dollar, waarbij zowel de munt als de horlogekast zijn gemaakt van dit nobele metaal. Blauw gelakte wijzers en een blauwe alligatorband geven dit horloge een jong en fris uiterlijk, terwijl een roestvrijstalen gesp voor de nodige duurzaamheid zorgt. Een ronde blauwe saffier van 0,17 karaat in de kroon benadrukt de unieke eigenschappen van dit horloge, dat voor €13.800 verkrijgbaar is.

Ten slotte biedt de Corum Coin Special Edition een heel bijzonder perspectief met een 925 zilveren munt uit Israël, geslagen ter herdenking van de 25ste verjaardag van de Israëlische Onafhankelijkheidsverklaring. Dit horloge viert een historisch moment en doet dat met stijl. Ook hier vinden we een diamant van 0,17 karaat, zwart gelakte staafwijzers en een bijpassende krokodillenband. Net als de andere twee modellen wordt de Israël Special Edition aangedreven door het automatische CO 082-kaliber, met 21 robijnen en een gangreserve van 42 uur. Dit model is eveneens geprijsd op €13.800.

De Corum Heritage Artisans Coin Watches zijn meer dan horloges; ze zijn kunstwerken en verzamelobjecten die eigenaren een stukje geschiedenis laten dragen. Elk horloge vertelt een verhaal en representeert een erfenis die generaties overstijgt. Of het nu gaat om liefhebbers van horloges, geschiedenis of kunst, de Corum Heritage Artisans Coin Watch-collectie van 2017 biedt iets unieks voor een selecte groep bewonderaars. Het perfecte samenspel tussen munt en uurwerk laat ons zien dat tijd en geld convergeren in een symfonie van schoonheid en precisie, een traditie die Corum al decennialang in ere houdt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...