De Rolex Submariner - een klassieker onder de polshorloges

De Rolex Submariner werd voor het eerst geïntroduceerd in 1954 en werd een van de meest iconische polshorloges van Rolex, die een sportieve stijl combineert met elegantie en verbazingwekkende duikmogelijkheden. De prachtige Submariner maakt deel uit van de Oyster Perpetual-lijn van de Zwitserse horlogemaker en is speciaal ontworpen voor mensen met een actieve levensstijl, met een waterdichte technologie die bedoeld is om diepten van de oceaan tot 300 meter te doorstaan en hij werd zelfs getest om 25 procent dieper te gaan. Het was het eerste waterbestendige uurwerk dat door Rolex werd ontworpen en in de jaren 50 werd het zelfs gedragen door James Bond, toen Sean Connery de rol van de Britse superspion 007 speelde.

In de loop van de tijd onderging de Rolex Submariner slechts een paar kleine upgrades, waardoor het stijlvolle tijdloze ontwerp behouden bleef dat onmiddellijk wordt herkend, waar je hem ook ziet. De nieuwe familie van de Rolex Oyster Perpetual Submariner, 116610LV, werd pas een paar jaar geleden onthuld, met een chique keramische bezel en sterk verbeterde uurwerken, met hetzelfde esthetische ontwerp dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Zoals Rolex het het best omschrijft, is dit iconische uurwerk waarschijnlijk het enige duikhorloge dat gedragen kan worden met een smoking, verkrijgbaar in allerlei interessante combinaties, met verschillende wijzerplaatkleuren en verschillende versies, gaande van roestvrij staal tot tweekleurige en luxe 18k gouden versies.

De iconische Rolex Submariner wordt aangedreven door een eeuwigdurend, mechanisch en zelfopwindend uurwerk van 3130 kaliber, dat zo dicht mogelijk bij perfectie is. Daarom is dit ongelooflijke horloge momenteel een van de meest populaire polshorloges ter wereld, met prijzen variërend van €8.000 tot ruim €30.000 voor de mooie 18k gouden versies.

Als u een toegewijde Rolex-liefhebber bent en het zich niet als nieuw kunt veroorloven, kunt u altijd kiezen voor een tweedehands Rolex Submariner, die u duizenden kan besparen, met hetzelfde tijdloze ontwerp en geweldige functies. Het is een horloge dat ieders stijl aanvult en een van de weinige uurwerken die een waardevolle investering zal blijken te zijn.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...