Louis Vuitton toont eerbetoon aan Virgil Abloh met nieuwe tassencollectie

Louis Vuitton eert de overleden Virgil Abloh, een van de meest productieve ontwerpers van het modehuis, met nieuwe toevoegingen aan de lente/zomer 2022 collectie. Laten we niet vergeten dat Virgil populair was binnen het modehuis vanwege zijn innovatieve upscaling methoden. Ter herdenking van het zevende seizoen van Virgil Abloh's collectie bij Louis Vuitton heeft het luxe merk een selectie tassen onthuld die geïnspireerd zijn op de koffersilhouet van het atelier.

De capsulecollectie van reisaccessoires bevat zachte koffers die in een ronde vorm geleverd worden en een rechthoekige bagagestructuur, vergelijkbaar met die uit de jaren 1900. Elk van de tassen heeft het nummer "7" als motief, als een knipoog naar Abloh's zevende seizoenscollectie. Virgil staat bekend om het toevoegen van een vleugje kleur aan tijdloze stukken door gebruik te maken van neonaccenten, en het nummer "7" is prominent bevestigd aan elke tas in een opvallende kleur. De zachte koffer is gekleed in het typische Louis Vuitton oranje, waarmee de koffers van het huis uit de jaren 1920 worden opgeroepen, terwijl de retro-kleur bijdraagt aan het vintage-geïnspireerde ontwerp.

Hetzelfde stuk is ook verkrijgbaar in het traditionele LV monogram patroon, maar heeft een vleugje Abloh met de neongele band. De Pochette Voyage MM is bekleed met blauw turquoise, een kleur die vaak gebruikt wordt in de eerdere collecties van Abloh. De nieuwe Louis Vuitton tassencollectie is momenteel online beschikbaar en de artikelen worden naar verwachting verkocht voor een prijs tussen 1.300 EUR en 5.000 EUR.

Er wordt niet specifiek vermeld welke materialen er precies worden gebruikt in de nieuwe tassencollectie van Louis Vuitton die is geïnspireerd op Virgil Abloh. In het algemeen gebruikt Louis Vuitton echter vaak hoogwaardige materialen zoals leer, canvas en metaal voor hun producten. Het is dus zeer waarschijnlijk dat deze materialen ook gebruikt worden in de nieuwe tassencollectie. Louis Vuitton staat bekend om hun vakmanschap en aandacht voor detail, dus het is veilig om aan te nemen dat de materialen van hoge kwaliteit zijn en zorgvuldig zijn geselecteerd om het tijdloze ontwerp van de tassen te ondersteunen.

Over Virgil Abloh

Virgil Abloh was een invloedrijke Amerikaanse modeontwerper, kunstenaar en creatief directeur. Hij werd geboren op 30 september 1980 in Rockford, Illinois en studeerde architectuur aan de Universiteit van Wisconsin-Madison. Later volgde hij een masteropleiding in architectuur aan de Illinois Institute of Technology.

Virgil Abloh was een van de meest invloedrijke en veelzijdige ontwerpers van zijn generatie. Hij werd vooral bekend als de oprichter van het modelabel Off-White, dat hij in 2013 lanceerde. Het merk groeide al snel uit tot een van de meest populaire en gewilde merken ter wereld, met een sterke nadruk op streetwear en avant-gardistische ontwerpen.

In 2018 werd Virgil Abloh benoemd tot creatief directeur van de herenmode bij Louis Vuitton, waarmee hij de eerste Afro-Amerikaanse die deze positie bekleedde. Hij was verantwoordelijk voor het ontwerpen van de herencollecties van het Franse modehuis en was een van de belangrijkste krachten achter het opnieuw uitvinden van de iconische merkcodes van Louis Vuitton.

Abloh was een vernieuwer die bekend stond om zijn innovatieve upcycling methoden en het gebruik van opvallende kleuren en prints. Hij was een belangrijke inspiratiebron voor een hele generatie ontwerpers en artiesten en heeft een blijvende impact gehad op de mode-industrie en de populaire cultuur. Abloh overleed op 28 november 2021 op 41-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zeldzame kanker.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...