De Petite Malle-collectie - een eerbetoon aan het erfgoed van Louis Vuitton

De Petite Malle-collectie is geïntroduceerd als onderdeel van de Louis Vuitton Fall/Winter 2014 Runway Bag Collection, en is een eerbetoon aan het rijke erfgoed van het Franse luxemerk als kofferbakmaker. Deze collectie bestaat uit miniatuurkoffers met het iconische monogram van Louis Vuitton, bekend als malles. Ongeveer 150 jaar geleden bracht Louis Vuitton revolutionaire rechthoekige koffers uit, in tegenstelling tot de toen gebruikelijke ronde koffers. Het bedrijf innoveerde ook met zink beklede koffers in 1868, die de bagage van reizigers beschermden.

Gebaseerd op deze opmerkelijke geschiedenis zijn de Petite Malles versierd met het insigne van Albert Kahn, een wereldreiziger en fotograaf. Elke tas wordt geleverd met een zwarte afneembare leren riem, een elegante voering van lamsvacht en gouden koperen afwerking, inclusief het kenmerkende S-slot en de magnetische sluiting. Dit geeft de tas een uitstraling van een kaptafel of schatkist. De collectie bestaat uit drie modellen: Monogram en Damier-canvas, Epi-leer en Metallic Epi.

Ontdek de prachtige Petite Malle-collectie van Louis Vuitton en bewonder de perfecte combinatie van vakmanschap, erfgoed en stijl. Hieronder vind je een galerij met de verschillende modellen uit deze unieke collectie.

Laat je betoveren door de Petite Malle-collectie van Louis Vuitton, een eerbetoon aan het rijke erfgoed en vakmanschap van het Franse luxemerk. Deze miniatuurkoffers, oorspronkelijk geïntroduceerd in de Fall/Winter 2014 Runway Bag Collection van Nicolas Ghesquière, zijn een knipoog naar de roots van Louis Vuitton als kofferbakmaker.

De geschiedenis van Louis Vuitton begon ongeveer 150 jaar geleden, toen het merk bekendheid verwierf met de introductie van rechthoekige koffers. Terwijl andere kofferfabrikanten destijds afgeronde koffers produceerden, koos Louis Vuitton voor een revolutionair ontwerp. Bovendien introduceerden ze in 1868 koffers met een zinken bekleding, die de kostbaarheden van reizigers beschermden.

De Petite Malles uit de collectie zijn gedecoreerd met het insigne van Albert Kahn, een wereldreiziger en fotograaf die Louis Vuitton inspireerde. Elk exemplaar wordt geleverd met een elegante voering van lamsvacht en is voorzien van gouden koperen afwerking, inclusief het iconische S-slot en een magnetische sluiting. Dit geeft de tas het uiterlijk van een elegante kaptafel of een waardevolle schatkist.

De collectie bestaat uit drie modellen, elk met een uniek ontwerp. De Monogram en Damier-canvas modellen stralen de klassieke charme van Louis Vuitton uit, terwijl de Epi-leer en Metallic Epi modellen een eigentijdse twist toevoegen aan de collectie. Ieder detail van de Petite Malle is met de grootste zorg vervaardigd, van de afneembare zwarte leren riem tot de verfijnde afwerking.

Duik in de wereld van luxe en stijl met de Petite Malle-collectie van Louis Vuitton. Bewonder de perfectie van ambachtelijk vakmanschap en laat je betoveren door deze prachtige eerbetuiging aan het erfgoed van het merk. Verken de galerij hieronder om de diverse modellen uit de collectie te ontdekken en laat je inspireren door de tijdloze elegantie van Louis Vuitton.

Petite Malle-collectie

  • Petite Malle Monogram Canvas:

    • Omschrijving: Deze iconische Petite Malle is gemaakt van het kenmerkende Monogram-canvas van Louis Vuitton. Het canvas is bedrukt met het herkenbare LV-patroon en wordt geaccentueerd door gouden koperen hardware. Het interieur is gevoerd met zachte lamsvacht en biedt voldoende ruimte voor je essentiële items. Het wordt geleverd met een zwarte afneembare leren riem en heeft het karakteristieke S-slot en een magnetische sluiting.
  • Petite Malle Damier Canvas:

    • Omschrijving: Deze Petite Malle is uitgevoerd in het elegante Damier-canvas van Louis Vuitton. Het canvas is voorzien van een schaakbordpatroon in bruine en beige tinten, met contrasterende zwarte details. Het interieur is gevoerd met luxueuze lamsvacht en biedt stijlvolle opbergruimte. De gouden koperen afwerking, inclusief het S-slot en de magnetische sluiting, voegen een vleugje luxe toe aan deze prachtige tas. Het wordt geleverd met een zwarte afneembare leren riem.
  • Petite Malle Epi Leather:

    • Omschrijving: Deze Petite Malle is vervaardigd van hoogwaardig Epi-leer, dat bekend staat om zijn duurzaamheid en subtiel reliëfpatroon. Het gladde oppervlak van het leer geeft de tas een moderne uitstraling. Het interieur is bekleed met zachte lamsvacht en biedt een elegante opbergoplossing. De gouden koperen afwerking, inclusief het S-slot en de magnetische sluiting, geeft deze tas een tijdloze charme. Het wordt geleverd met een zwarte afneembare leren riem.
  • Petite Malle Metallic Epi:

    • Omschrijving: Deze opvallende Petite Malle is vervaardigd van glanzend Metallic Epi-leer, waardoor het een eigentijdse en luxueuze uitstraling heeft. Het metallic effect geeft de tas een prachtige glans. Het interieur is gevoerd met zachte lamsvacht en biedt een stijlvolle opbergmogelijkheid. De gouden koperen afwerking, inclusief het S-slot en de magnetische sluiting, voegen een vleugje glamour toe aan deze eyecatcher. Het wordt geleverd met een zwarte afneembare leren riem.


Elke Petite Malle uit deze collectie is een meesterwerk van vakmanschap en een eerbetoon aan het erfgoed van Louis Vuitton als kofferbakmaker. Met zorgvuldig gekozen materialen, luxueuze afwerkingen en een tijdloos ontwerp stralen deze tassen stijl en elegantie uit. Of je nu kiest voor het klassieke Monogram-canvas, het verfijnde Damier-canvas, het duurzame Epi-leer of het glanzende Metallic Epi-leer, de Petite Malle-collectie biedt een luxueuze en onderscheidende optie voor elke liefhebber van mode en design.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...