MB&F lanceert limited edition MusicMachine 2, een muziekdoos geïnspireerd op het iconische ruimteschip USS Enterprise uit Star Trek

Vorig jaar maakte MB&F, de Zwitserse horloge- en mechanische kunstmaker, indruk met hun MusicMachine, een limited edition muziekdoos met een ruimteschipthema. Nu hebben ze een opvolger gelanceerd genaamd de MusicMachine 2 (MM2), geïnspireerd op het iconische ruimteschip USS Enterprise uit het Star Trek-universum. Dit innovatieve stuk is het resultaat van een samenwerking tussen MB&F, verantwoordelijk voor het concept en ontwerp, Reuge, een bedrijf met 150 jaar ervaring in het maken van muziekdozen, dat het daadwerkelijk heeft vervaardigd, en JMC Lutherie, een gespecialiseerd Zwitsers bedrijf dat het klankbord van de MM2 heeft ontwikkeld.

De MusicMachine 2 is voorzien van twee onafhankelijke bewegingen aan het staartgedeelte van het ruimteschip, waarbij elke cilinder drie verschillende melodieën speelt. Op het ene kanaal zijn het Star Wars-hoofdthema, Imperial March en het Star Trek-thema te horen, terwijl op het andere kanaal nummers zoals Led Zeppelin's "Stairway to Heaven," The Rolling Stones' "Angie" en The Clash's "Should I Stay or Should I Go" worden afgespeeld. Deze muziekdoos is een must-have gadget voor sciencefictionfans en iedereen die houdt van een prachtig vormgegeven high-end muziekdoos.

De MusicMachine 2 is uitgebracht als een limited edition en bestaat uit slechts 33 stuks in het wit en 66 stuks in het zwart. Deze exclusieve collectorsitems zijn ware pronkstukken voor liefhebbers van unieke en bijzondere kunstwerken. Het is belangrijk op te merken dat de prijzen van de MusicMachine 2 variëren afhankelijk van de gekozen editie en de gekozen afwerking. De prijsklasse ligt tussen de €30.000 en €50.000, waardoor het een waardevolle investering is voor verzamelaars en liefhebbers van hoogwaardige kunst en design.

Met de MusicMachine 2 heeft MB&F opnieuw bewezen dat ze in staat zijn om grenzen te verleggen en unieke en fascinerende creaties te maken. Door de combinatie van vakmanschap, innovatieve technologie en een eerbetoon aan iconische sciencefictionwerelden, heeft MB&F een meesterwerk gecreëerd dat zowel visueel als auditief indrukwekkend is.

Naast de indrukwekkende samenwerking tussen MB&F, Reuge en JMC Lutherie, zijn er nog enkele vermeldenswaardige details over de MusicMachine 2. Het ontwerp van deze muziekdoos is met uiterste precisie vervaardigd, met oog voor elk klein detail. Het ruimteschip USS Enterprise is tot in de kleinste elementen gereproduceerd, waardoor het een waar kunstwerk is dat zowel liefhebbers van horloges als fans van Star Trek zal aanspreken.

De melodieën die de MusicMachine 2 speelt, zijn zorgvuldig gekozen om een breed scala aan muziekliefhebbers tevreden te stellen. Van de epische en herkenbare thema's uit Star Wars en Star Trek tot klassiekers zoals "Stairway to Heaven" van Led Zeppelin, "Angie" van The Rolling Stones en "Should I Stay or Should I Go" van The Clash. Deze diverse selectie maakt de MusicMachine 2 veelzijdig en aantrekkelijk voor verschillende muzieksmaken.

Naast de beperkte oplage van 33 stuks in het wit en 66 stuks in het zwart, wordt elke MusicMachine 2 geleverd met een uniek serienummer, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en verzamelbaarheid van dit kunstwerk. Het is ook vermeldenswaardig dat elke muziekdoos met de hand wordt geassembleerd door ervaren vakmensen, die ervoor zorgen dat elk exemplaar van de hoogste kwaliteit is.

De MusicMachine 2 is niet alleen een visueel en auditief meesterwerk, maar het is ook een investering in vakmanschap en exclusiviteit. Met prijzen variërend tussen €30.000 en €50.000 is het een waardevol stuk voor verzamelaars en liefhebbers van hoogwaardige kunst en design. Het is een pronkstuk dat een prominente plaats verdient in elke verzameling of als een uniek geschenk voor iemand die waarde hecht aan originaliteit en verfijning.

Met de lancering van de MusicMachine 2 zet MB&F opnieuw een statement in de wereld van horloges en mechanische kunst. Hun toewijding aan innovatie en samenwerking met gerenommeerde partners resulteert in buitengewone creaties die de grenzen van traditioneel vakmanschap verleggen. Of het nu gaat om liefhebbers van muziekdozen, sciencefictionfans of kunstverzamelaars, de MusicMachine 2 weet een brede doelgroep aan te spreken met zijn unieke mix van verfijning, technologie en inspiratie uit een geliefd universum.

Over MB&F

MB&F, wat staat voor Maximilian Büsser & Friends, is een Zwitsers merk dat bekend staat om zijn baanbrekende en avant-garde ontwerpen in de horloge- en mechanische kunstwereld. Het bedrijf werd opgericht in 2005 door Maximilian Büsser, voormalig CEO van het prestigieuze horlogemerk Harry Winston.

Wat MB&F onderscheidt, is hun unieke benadering van horloge-ontwerp. Ze streven ernaar om de grenzen van de traditionele horlogemakerij te verleggen en zich te laten inspireren door sciencefiction, ruimtevaart, mechanische engineering en kunst. De creaties van MB&F zijn dan ook ware kunstwerken die de traditionele horlogevormen en -functies doorbreken.

Het merk staat bekend om zijn samenwerkingen met gerenommeerde horlogemakers, ambachtslieden en kunstenaars. Ze brengen talenten uit verschillende vakgebieden samen om innovatieve en onconventionele horloges te creëren die de verbeelding prikkelen. Deze samenwerkingen hebben geleid tot enkele van de meest opvallende en spraakmakende horloges in de industrie.

Naast horloges heeft MB&F ook aandacht besteed aan andere mechanische kunstwerken, zoals de eerder genoemde limited edition muziekdozen. Deze creaties combineren vakmanschap, technologie en artistieke visie om unieke en opvallende stukken te creëren die zowel functioneel als esthetisch indrukwekkend zijn.

MB&F heeft een trouwe wereldwijde fanbase opgebouwd van horlogeliefhebbers, verzamelaars en kunstliefhebbers. Elk nieuw project van MB&F wordt met grote anticipatie ontvangen en hun limited editions zijn vaak snel uitverkocht. Het merk heeft talloze prijzen en erkenningen ontvangen voor zijn innovatieve ontwerpen en technische excellentie.

Al met al is MB&F een pionier in de wereld van horloges en mechanische kunst, en blijft het grenzen verleggen met zijn unieke creaties. Ze combineren vakmanschap, technologie en verbeelding om tijdloze en buitengewone stukken te creëren die de zintuigen prikkelen en een blijvende indruk achterlaten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...