Louis Vuitton Tambour Carpe Diem is een artistieke benadering van horlogemaken

De Louis Vuitton Tambour Carpe Diem is een horloge dat zijn gelijke niet kent. Dit horloge laat zien hoe de tijd kan worden afgebeeld op een artistieke manier. Het horloge is voorzien van verbluffende details en een verrassende verisimilitude, met een realistische slang en een gedetailleerde schedel. Het horloge is ontworpen als een Day of the Dead horloge en is uitgevoerd met opvallende details die opvallen en bewondering opwekken.

Het horloge is uitgerust met een 426-delige LV 525 uurwerk en is gebaseerd op de minuut herhalende beweging van La Fabrique du Temp. Het uurwerk is gemaakt om praktisch te zijn en om te zorgen dat de tijd altijd correct wordt weergegeven. Het horloge is echter niet schokbestendig en de eigenaar zou voorzichtig moeten zijn om schade te voorkomen die maanden wachten op reparatie zou veroorzaken.

Het horloge toont de uren op een innovatieve manier. Door op de goudduwer te drukken, beweegt het hoofd van de slang naar de zijkant en wordt een glanzend rood uur onthuld. Tegelijkertijd wijst de staart van de slang naar de minuten en opent de roségouden schedel zijn mond om de hitfilm Carpe Diem van Robin Williams te promoten. Het horloge duurt echter zestien seconden om zijn ding te doen, wat minder praktisch is dan de digitale horloges waar je op een knop moet drukken om het display op te lichten.

Het horloge is niet bedoeld voor dagelijks gebruik vanwege zijn grootte en prijs. Het is echter een verzamelobject voor horlogeliefhebbers en verzamelaars die op zoek zijn naar iets bijzonders en unieks. Het is ook een voorbeeld van hoe het traditionele horloge een nieuw leven krijgt als een mode-accessoire dat een distillatie is van zijn traditionele aspecten.

De Louis Vuitton Tambour Carpe Diem is een artistieke benadering van horlogemaken en toont ons de horologische weg vooruit. Het is een geweldig stuk om te zien en te dragen, en het zal zeker een plekje krijgen in de collectie van elke horlogeliefhebber.

De Louis Vuitton Tambour Carpe Diem is ontworpen als een Day of the Dead-horloge, en de kwaliteit van het horloge is te danken aan de vaardigheden van emailleerster Anita Porchet. Het horloge is voorzien van een slangenpatroon, dat meer doet denken aan de bekende handtassen van Louis Vuitton dan aan de camouflageschema'svan serpenti. Het uurwerk bestaat uit 426 onderdelen en is gebaseerd op de minuut-herhalende beweging van La Fabrique du Temps, en is bedekt met roze goud.

Het LV-horloge is echter niet alleen bedoeld om de tijd aan te geven, maar ook om een artistieke uitdrukking te zijn van de relatie tussen leven en dood. Met behulp van een drukknop wordt de mond van de schedel geopend om 'Carpe Diem' te onthullen, de beroemde uitdrukking van de Romeinse dichter Horatius, die oproept om het moment te grijpen. Het hoofd van de slang beweegt zijwaarts en onthult een glanzend rood uur, terwijl de staart van de slang naar de minuten wijst.

Het LV-horloge duurt echter zestien seconden om zijn ding te doen, wat niet erg praktisch is. Het horloge is 46,8 mm x 14,42 mm groot en kost €475k, wat het een horloge maakt voor mensen die op zoek zijn naar een uniek kunstwerk in de vorm van een horloge. Hoewel het misschien niet bedoeld is voor dagelijks gebruik, is het wel een artistiek hoogstandje dat de grenzen van de horloge-industrie verlegt.

  • Afmetingen: 46,8 mm x 14,42 mm
  • Materiaal kast: 18 karaat witgoud
  • Materiaal band: Alligatorleer met 18 karaat witgouden gesp
  • Uurwerk: LV 525 handgewonden uurwerk met minuut-herhalende functie, 426 onderdelen, 28.800 trillingen per uur, 56 uur gangreserve
  • Functies: uren, minuten, minuut-herhaling, Carpe Diem animatie
  • Waterbestendigheid: 30 meter
  • Prijs: €475k


De Louis Vuitton Tambour Carpe Diem is voorzien van een 18 karaat witgouden kast met een diameter van 46,8 mm en een dikte van 14,42 mm. De horlogeband is gemaakt van alligatorleer en heeft een 18 karaat witgouden gesp. Het uurwerk is het handgewonden LV 525 uurwerk, dat bestaat uit 426 onderdelen en een frequentie heeft van 28.800 trillingen per uur. De horlogefuncties omvatten uren, minuten, minuut-herhaling en de Carpe Diem animatie, die wordt geactiveerd door middel van een drukknop op de kast. Het horloge heeft een waterbestendigheid van 30 meter. De Louis Vuitton Tambour Carpe Diem heeft een prijs van €475k en is een uniek kunstwerk in de vorm van een horloge.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...