Louis Vuitton lanceert mobiele game ter ere van 200ste verjaardag oprichter

Louis The Game

Het Franse luxemerk Louis Vuitton heeft ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van zijn oprichter Louis Vuitton een mobiele game gelanceerd genaamd Louis: The game. Het spel, beschikbaar op Android en iOS, volgt Vivienne, de mascotte van het bedrijf, die door een fantasiewereld reist en objecten moet verzamelen, zoals kaarsen die ansichtkaarten ontgrendelen die informatie en anekdotes over het bedrijf onthullen.

Dertig niet-fungible tokens (NFT) zijn te vinden in het spel. Louis Vuitton speelt hiermee in op de groeiende trend onder luxemerken om videogames te integreren in hun marketingstrategieën.

De gamificatie van de luxesector lijkt een trend te zijn die zich voortzet, met meer en meer merken die proberen om via mobiele games een jonger publiek te bereiken. Het is een manier om op een creatieve manier het merkimago te versterken en te verbinden met een nieuwe generatie consumenten die vaak op zoek zijn naar meer interactieve en betrokken ervaringen.

Naast het feit dat het Louis Vuitton-spel een manier is om de aandacht te vestigen op de verjaardag van de oprichter, kan het ook dienen als een manier om de merkbekendheid en klantbetrokkenheid te vergroten. Het verzamelen van niet-fungible tokens (NFT's) via het spel kan bijvoorbeeld dienen als een exclusieve manier voor consumenten om toegang te krijgen tot bepaalde producten of evenementen van het merk.

Het spel zelf lijkt in lijn te zijn met de kenmerkende stijl en esthetiek van Louis Vuitton, en biedt spelers een unieke ervaring die aansluit bij het merk. Door het gebruik van de mascotte Vivienne en het verzamelen van voorwerpen die leiden tot informatie en anekdotes over het merk, kunnen spelers op een leuke manier meer te weten komen over de geschiedenis en het erfgoed van Louis Vuitton.

Hoewel het nog te vroeg is om te bepalen of Louis: The game een succes zal worden, lijkt het een slimme zet van het merk om zich te blijven richten op jongere consumenten en zich te blijven aanpassen aan de veranderende trends en verwachtingen in de luxesector.

Over Louis Vuitton oprichter van het modehuis

Louis Vuitton was een Franse modeontwerper en ondernemer die in 1854 het beroemde modehuis Louis Vuitton oprichtte. Hij werd geboren op 4 augustus 1821 in de Jura-regio van Frankrijk en begon zijn carrière als koffer maker. In 1854 richtte hij zijn eigen bedrijf op, gespecialiseerd in het maken van luxe reisartikelen zoals koffers en tassen. Het bedrijf groeide al snel uit tot een van de bekendste en meest gewilde merken ter wereld en werd synoniem met Franse luxe en verfijning.

Vuitton's innovatieve ontwerpen waren zeer populair bij de elite reizigers van zijn tijd, en hij introduceerde verschillende baanbrekende ontwikkelingen in de reisindustrie, waaronder het eerste platte reiskoffer ontwerp. Vuitton's bedrijf blijft vandaag de dag nog steeds een symbool van luxe en verfijning, en is uitgegroeid tot een multinationale onderneming met winkels over de hele wereld.

Hoewel Louis Vuitton zelf in 1892 overleed, blijft zijn nalatenschap voortleven in het modehuis dat hij heeft opgericht en dat nog steeds wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meest invloedrijke modebedrijven ter wereld.

Louis Vuitton richtte in 1854 zijn gelijknamige modehuis op in Parijs, Frankrijk. Hij begon als koffer- en kofferontwerper en produceerde handgemaakte, hoogwaardige reisartikelen. Hij was een innovator in zijn vakgebied en bedacht vele revolutionaire ontwerpen, zoals het platte koffer, die gemakkelijk konden worden gestapeld in treinwagons en scheepsruimen.

Na de dood van Louis Vuitton in 1892 werd het bedrijf voortgezet door zijn zoon, Georges Vuitton. Hij introduceerde het beroemde Louis Vuitton Monogram Canvas-patroon in 1896, dat nog steeds een iconisch kenmerk van het merk is.

Tegenwoordig is Louis Vuitton uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende luxe modehuizen ter wereld, bekend om zijn handtassen, accessoires, kleding, schoenen en parfums. Het bedrijf is eigendom van de LVMH-groep en heeft meer dan 500 winkels in 50 landen over de hele wereld. Het merk blijft trouw aan zijn erfgoed van vakmanschap en kwaliteit, terwijl het zich aanpast aan de veranderende mode- en lifestyletrends van vandaag.