Longines Legend Diver horloge - een nieuwe update van de klassieker

Het Zwitserse luxe horlogemerk Longines heeft onlangs hun klassieke Legend Diver horloge een make-over gegeven. De update brengt enkele opwindende wijzigingen aan in het iconische ontwerp en de functies van het horloge, waardoor het weer helemaal bij de tijd is.

De Legend Diver, een geliefde klassieker in de Longines-collectie, staat bekend om zijn stijlvolle design dat functionaliteit en elegantie naadloos combineert. Het doet denken aan de duikhorloges uit de jaren 60, maar met een moderne twist. De nieuwste versie van het horloge blijft trouw aan dit concept, maar voegt hier een aantal belangrijke veranderingen aan toe.

Een van de meest opvallende wijzigingen is de grootte van de horlogekast. Longines heeft ervoor gekozen om de kast iets af te slanken, waardoor deze nu 42 mm in diameter is in plaats van de oorspronkelijke 44 mm. Dit zorgt voor een meer verfijnde en stijlvolle look, zonder afbreuk te doen aan de leesbaarheid van het horloge.

De andere grote aanpassing is de introductie van een nieuw kaliber. Het horloge is nu uitgerust met de automatische L888.5 kaliber, die is voorzien van een siliconen balansveer. Deze toevoeging verbetert niet alleen de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het horloge, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid ervan.

Het design van het horloge is grotendeels ongewijzigd gebleven, met een zwarte wijzerplaat en witte markeringen die zorgen voor een scherp contrast. Longines heeft echter wel gekozen om de datumweergave naar 6 uur te verplaatsen in plaats van de traditionele positie om 3 uur. Dit draagt bij aan het symmetrische uiterlijk van het horloge en zorgt voor een evenwichtig design.

Een andere leuke nieuwe eigenschap van het Legend Diver horloge is dat het nu beschikbaar is in twee verschillende versies. De eerste is het standaardmodel met een stalen behuizing en een zwarte rubberen band, terwijl de tweede is uitgevoerd in brons met een groene leren band. Deze keuzemogelijkheid geeft consumenten de kans om te kiezen voor een horloge dat past bij hun persoonlijke stijl.

Het vernieuwde Legend Diver horloge van Longines is een perfecte combinatie van traditie en innovatie. Door trouw te blijven aan het oorspronkelijke ontwerp en dit te verbeteren met nieuwe technologieën en materialen, heeft Longines een horloge weten te creëren dat zowel tijdloos als modern is.

Longines, opgericht in 1832, is een merk met een rijke geschiedenis. Het bedrijf heeft in de loop der jaren talloze technologische innovaties geïntroduceerd op het gebied van horlogemaken, en hun producten worden gekenmerkt door elegantie en precisie. De Legend Diver is hier geen uitzondering op.

De oorspronkelijke versie van het Legend Diver horloge werd in de jaren 60 gelanceerd en het was direct een succes. Met zijn kenmerkende design en betrouwbaarheid werd het een favoriet onder zowel professionele duikers als horlogeliefhebbers. De lancering van de vernieuwde versie van het horloge markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van dit iconische model.

De keuze om een bronzen versie van het horloge te lanceren, is een knipoog naar de maritieme geschiedenis van het ontwerp. Brons is een materiaal dat in de loop van de tijd patina ontwikkelt, waardoor elk horloge uniek is. Deze subtiele veranderingen in kleur en textuur maken deel uit van de charme van het horloge en dragen bij aan zijn unieke karakter.

Wat betreft de technische specificaties heeft het nieuwe Legend Diver horloge een gangreserve van 72 uur. Dit betekent dat het horloge tot drie dagen kan blijven werken zonder te worden opgewonden. Bovendien is het horloge waterbestendig tot 300 meter, waardoor het ideaal is voor duikactiviteiten.

 

- Wat zijn de belangrijkste updates die zijn aangebracht aan het Legend Diver horloge van Longines? De belangrijkste updates zijn de verkleinde horlogekast, het nieuwe automatische kaliber dat voorzien is van een siliconen balansveer en de verplaatsing van de datumweergave.
- In welke twee versies is het vernieuwde Legend Diver horloge beschikbaar? Het horloge is beschikbaar in een standaardmodel met een stalen behuizing en een zwarte rubberen band, en in een versie in brons met een groene leren band.
- Wat is de gangreserve van het nieuwe Legend Diver horloge? Het horloge heeft een gangreserve van 72 uur.
- Hoe waterbestendig is het nieuwe Legend Diver horloge? Het horloge is waterbestendig tot 300 meter.
- Wanneer werd het oorspronkelijke Legend Diver horloge gelanceerd? Het oorspronkelijke Legend Diver horloge werd in de jaren 60 gelanceerd.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...