Collina Strada SS24 laat haar collectie tijdens de New York Fashion Week zien

Collina Strada heeft tijdens de recente New York Fashion Week een opmerkelijke indruk achtergelaten met de onthulling van haar SS24-collectie. Het modemerk, dat zich sterk profileert met zijn ethische standpunten en onderscheidende esthetische waarden, heeft een krachtige boodschap overgebracht door middel van kleurrijke en creatief geïnspireerde ontwerpen. Deze collectie weerspiegelt niet alleen de kenmerkende flair van het merk maar legt ook een nadrukkelijke focus op milieubewustzijn.

De modeshow was een waar festijn van fluorescerende tinten die harmonieus vermengd waren met subtiele bloemenmotieven, waardoor ieder kledingstuk uitstraalde van levendigheid en energie. Pailletten en 3D-details kwamen veelvuldig voor op zomerblouses, wat ze een speelse touch gaf zonder in te boeten op elegantie. Dit is typisch voor de unieke aanpak van Collina Strada als het gaat om design.

Bijzonder aan deze collectie is hoe duurzaamheid tot in het kleinste detail is doorgevoerd. De namen van elk kledingstuk zijn geïnspireerd door elementen uit de natuur, waarmee Collina Strada een symbiotische relatie tussen mode en ons milieu wil uitbeelden. Neem bijvoorbeeld de Lion'sClaw -blouse of de Butterfly Trail -broek; de thematische naamgeving illustreert hoe natuur en kleding met elkaar verweven kunnen zijn.

Duurzaamheid is niet alleen een concept voor deze collectie, maar wordt daadwerkelijk toegepast in de gebruikte materialen. Met een toewijding aan ecologisch verantwoorde textiel zoals biologisch katoen en gerecyclede materialen, waaronder nylon en polyester, laat Collina Strada zien dat zij de groeiende vraag van de consument naar duurzame producten serieus neemt. Dit sluit aan bij de urgentie binnen de mode-industrie om over te gaan op meer circulaire en milieuvriendelijke productiemethoden.

Ook viel de belangstelling van beroemdheden zoals Chloë Sevigny en Bianca Brandolini D Adda op. Hun aanwezigheid onderstreepte niet alleen de steun voor Collina Strada'sinspanningen omtrent stijl en duurzaamheid, maar hielp ook om aandacht te vestigen op het belang hiervan. Het creatieve team dat meestal achter de schermen actief is, was ook betrokken bij de presentatie, wat bijdraagt aan de gemeenschapszin en authenticiteit van het merk.

De collectie bood verder ook een reeks aan eco-vriendelijke accessoires aan, waaronder hoeden en handgeweven tassen. Echter, vooral de flip-flop vervaardigd uit gerecycled plastic trok de aandacht, illustrerend dat innovatie in combinatie met milieubewust ontwerp cruciaal is voor het bestrijden van overconsumptie en afval in de mode-industrie.

Collina Strada heeft met de SS24-collectie een verscheidenheid aan kledingopties aangeboden die uiteenlopen van verfijnde avondkledij tot casual, alledaagse looks. Hierbij is bewust gekozen voor een betaalbare prijsstrategie, met items geprijsd van €90 tot €250, waarmee de toegankelijkheid van high-end mode binnen bereik komt voor een groter publiek dat stijlbewust is maar niet onnodig veel wil uitgeven.

Door de elegante verbinding van high-end design met milieubewuste praktijken te benadrukken, zet Collina Strada een nieuwe standaard neer voor de toekomst van de modeindustrie. Een toekomst waarin de schoonheid van onze planeet en de bescherming ervan samen kunnen floreren. De SS24-collectie is een ode aan de natuurlijke kracht om ons heen en positioneert Collina Strada voorop in de beweging richting duurzaamheid en betaalbaarheid in modeontwerp.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...