De duurste Rolex-horloges ooit verkocht - een blik op exclusieve tijdwaarnemers

Rolex-horloges, niet alleen als eerste keus voor veeleisende klanten die op zoek zijn naar een chic en betrouwbaar uurwerk, maar ook voor diegenen die investeren in exclusieve stukken. De opmerkelijke kwaliteit, het vakmanschap, de merkherkenning, de exclusiviteit en de constant hoogwaardige prestaties van de Rolex-horloges hebben bijgedragen aan hun grote populariteit. Sommige van deze horloges hebben dan ook verbazingwekkende prijzen behaald op veilingen. In dit artikel zullen we ons verdiepen in enkele van de duurste Rolex-horloges ooit verkocht.

Het is algemeen bekend dat Rolex zorgt voor uitstekende service en garantie op hun producten, alsook voor regelmatig onderhoud en zorgvuldige verzorging. Maar wat misschien nog belangrijker is voor potentiële investeerders, is de investeringswaarde van deze horloges. Rolex staat bekend om zijn vermogen om zijn waarde door de jaren heen te behouden, en sommige modellen zien zelfs hun waarde aanzienlijk stijgen.

Rolex-horloges zijn zo ontworpen dat ze de tand des tijds doorstaan, zowel op esthetisch als op functioneel vlak. Ze worden gewaardeerd om hun precisie, betrouwbaarheid, leesbaarheid en robuustheid. De verpakking van een Rolex is al even luxueus als het horloge zelf. Elke Rolex wordt geleverd in een stijlvolle doos, samen met alle nodige documentatie en certificaten.

Laten we eens kijken naar vijf van de duurste Rolex-horloges die ooit op veilingen zijn verkocht:

- De Rolex Daytona Ref. 6239, beter bekend als de 'Paul Newman-Rolex', is het duurste Rolex-horloge dat ooit is geveild. Het werd verkocht voor maar liefst $17,752,500 tijdens een veiling bij Phillips in New York in 2017. Het horloge was ooit eigendom van acteur Paul Newman en kreeg wereldwijd bekendheid dankzij zijn prominente plaats in de motorsportcultuur.

- De Rolex Bao Dai Ref. 6062 behoort ook tot deze exclusieve club. Dit unieke model, op bestelling gemaakt voor de laatste keizer van Vietnam, Bao Dai, werd in 2017 geveild bij Phillips in Genève voor een indrukwekkende $5,060,427.

- Een andere iconische Rolex Daytona, de Ref. 6263 ‘Oyster Albino’ uit 1971, staat ook hoog op de lijst. Deze zeldzame variant werd in 2015 verkocht bij Phillips voor $4,987,383. Wat dit horloge bijzonder maakt, is de zilverwitte wijzerplaat met matchende subdialringen - iets wat men zelden ziet bij Daytona-horloges. Dit horloge was ooit eigendom van Eric Clapton.

- De Rolex GMT-Master Ref. 6542, ook wel bekend als de 'Pussy Galore', behaalde een recordprijs van $3,582,000 tijdens een veiling bij Christie'sin 2018. Dit horloge, dat zijn bijnaam kreeg dankzij het James Bond-personage dat het droeg in de film 'Goldfinger', is vervaardigd uit puur 18k goud.

- Tot slot werd de Rolex Submariner Ref. 6200, een van de meest iconische duikhorloges van het merk, verkocht voor een verbazingwekkende $1,068,500 tijdens een veiling bij Christie'sin 2018. Dit horloge, dat wordt beschouwd als een van de allereerste Submariners, heeft een unieke wijzerplaat en is erg gewild onder verzamelaars.

Het is duidelijk dat deze Rolex-horloges veel meer zijn dan gewoon functionele tijdwaarnemers. Ze zijn iconen van design, luxe en vakmanschap, en hun verkoopprijzen getuigen van het historische belang en de blijvende aantrekkingskracht van het merk Rolex.


- De Duurste Rolex-horloges Ooit Verkocht: Een Blik op Exclusieve Tijdwaarnemers
- Ontdek de vijf duurste Rolex-horloges die ooit zijn verkocht en leer meer over hun exclusiviteit, ontwerp, geschiedenis en investeringswaarde.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...