Kering gaat een eigen schoonheidsdivisie oprichten

Het Franse luxemerk Kering, bekend van Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga en Alexander McQueen, gaat een eigen schoonheidsdivisie oprichten om zijn eigen cosmetica en parfums te ontwikkelen en te verkopen.

Hiermee wil het bedrijf meer controle uitoefenen op de creatie en verkoop van zijn producten en zijn merken verder ontwikkelen en promoten. Tot nu toe was Kering afhankelijk van partners zoals Coty en L'Oréal, maar de verkoopresultaten van Coty vielen tegen en het terugkrijgen van de verkooprechten zou Kering honderden miljoenen euro'skosten.

Kering heeft daarom besloten om nieuwe parfum- en cosmeticamerken uit de grond te stampen en zelf te verkopen. Het bedrijf heeft enkele merknamen in huis die vertrouwd klinken in de wereld van mode en luxewaren, waaronder Bottega Veneta, Alexander McQueen en Balenciaga.

Om de nieuwe schoonheidsdivisie te leiden, heeft Kering een voormalig directeur van Estée Lauder aangesteld, die veel ervaring heeft in de schoonheidsbranche. Kering blijft zich ook richten op duurzame en milieuvriendelijke praktijken bij de ontwikkeling van zijn nieuwe producten.

Het is mogelijk dat het bedrijf in de toekomst meer details bekend zal maken over de nieuwe producten en merken die onder de schoonheidsdivisie zullen worden uitgebracht.

Het Franse luxemerk Kering is de moedermaatschappij van verschillende bekende merken in de mode- en luxesector, waaronder:

 • Gucci: Gucci is een wereldberoemd merk dat bekend staat om zijn iconische handtassen, kleding en accessoires. Het is opgericht in Florence in 1921 en biedt een breed scala aan luxe producten voor mannen, vrouwen en kinderen.

 • Yves Saint Laurent: Yves Saint Laurent is een Franse mode- en cosmetica-onderneming die in 1961 is opgericht door de ontwerper Yves Saint Laurent. Het merk staat bekend om zijn elegante kleding, handtassen, schoenen en accessoires, evenals zijn hoogwaardige cosmetica en parfums.

 • Bottega Veneta: Bottega Veneta is een Italiaans luxemerk dat bekend staat om zijn fijn geweven lederwaren en lederen accessoires, evenals zijn elegante kleding en schoenen. Het merk werd opgericht in 1966 en heeft een sterke reputatie opgebouwd voor vakmanschap en design.

 • Balenciaga: Balenciaga is een Frans luxemerk dat bekend staat om zijn avant-gardistische mode en accessoires. Het merk werd opgericht in 1917 en biedt een breed scala aan producten, waaronder kleding, handtassen, schoenen en accessoires.

 • Alexander McQueen: Alexander McQueen is een Brits modehuis dat bekend staat om zijn eigenzinnige en experimentele mode. Het merk biedt een breed scala aan producten, waaronder kleding, handtassen, schoenen en accessoires, evenals parfums.

 • Brioni: Brioni is een Italiaans modehuis dat gespecialiseerd is in herenkleding, vooral maatpakken. Het merk werd opgericht in 1945 en is beroemd om zijn aandacht voor detail en vakmanschap.

 • Pomellato: Pomellato is een Italiaans sieradenmerk dat bekend staat om zijn kleurrijke en innovatieve ontwerpen. Het merk werd opgericht in 1967 en biedt een breed scala aan sieraden, waaronder ringen, armbanden, kettingen en oorbellen.

 • Boucheron: Boucheron is een Frans sieradenmerk dat bekend staat om zijn verfijnde en elegante ontwerpen. Het merk werd opgericht in 1858 en biedt een breed scala aan sieraden, waaronder ringen, armbanden, kettingen en oorbellen.

 • Qeelin: Qeelin is een Chinees sieradenmerk dat gespecialiseerd is in het combineren van traditionele Chinese motieven en modern design. Het merk werd opgericht in 2004 en biedt een breed scala aan sieraden, waaronder ringen, armbanden, kettingen en oorbellen.

 • Ulysse Nardin: Ulysse Nardin is een Zwitsers horlogemerk dat gespecialiseerd is in het maken van luxe en innovatieve horloges. Het merk werd opgericht in 1846 en biedt een breed scala aan horloges voor mannen en vrouwen.

 • Girard-Perregaux: een luxe horlogemerk uit Zwitserland dat werd opgericht in 1791. Het merk staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en hoge kwaliteit vakmanschap, en heeft talrijke prijzen gewonnen voor zijn horloges. Girard-Perregaux biedt een breed scala aan horloges, waaronder klassieke en sportieve modellen, automatische en quartz uurwerken, en chronografen.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...