Céline Roelens is de Belgische juweelontwerpster achter The Goldbeetle-collectie

Céline Roelens is de Belgische juweelontwerpster achter The Goldbeetle-collectie. Haar juwelen, geïnspireerd op de natuur, hebben de vorm van kevers en insecten en zijn gemaakt van goud en zeldzame edelstenen, waarbij de Chrysina Resplendens een van de inspiratiebronnen is. Elk stuk is uniek en met de hand gemaakt.

Roelens selecteert edelstenen zorgvuldig op hun kwaliteit en schoonheid en maakt gebruik van verschillende soorten edelstenen, waaronder diamanten, saffieren, toermalijn, tsavoriet, koninklijke paarse granaat, indigoliet, aquamarijn en mandarijn granaat. De juwelen zijn opvallend en gedurfd, maar tegelijkertijd elegant en verfijnd.

Roelens is een edelsteenexpert en juwelenontwerpster met jarenlange ervaring. Ze opende haar eerste juwelendesignstudio in Gent in mei 2020, waar ze kleurrijke en unieke creaties presenteert en een eigen collectie heeft.

De collectie 'The Goldbeetle' is geïnspireerd op de zeldzame zeldzame goudkleurige mestkever genaamd 'Chrysina Resplendens' en bestaat uit draagbare stukjes kunst bezet met zorgvuldig uitgekozen en kostbare edelstenen, zoals tsavoriet, koninklijke paarse granaat, indigoliet, aquamarijn, mandarijn granaat of toermalijn. De ringen, oorbellen en halskettingen worden met de hand gemaakt in de juwelenateliers van Valenza, Italië, waar Celine 20 jaar geleden stage liep als goudsmid en juweelontwerpster.

Roelens is een creatieve duizendpoot, die al van jongs af aan een grote voorliefde had voor alles wat blinkt en glimt. Na een opleiding tot goudsmid-juweelontwerper in Antwerpen en diverse stages bij buitenlandse ateliers en een diamantclub, nam ze de zaak van haar ouders over en specialiseerde ze zich in het creëren van eigen collecties. Na 10 jaar nam ze de stap om haar eigen studio te openen en zich volledig te richten op haar eigen creaties en klanten.

Roelens staat voor persoonlijk contact met haar klanten en luistert naar hun wensen om tot de perfecte uitwerking te komen. Met haar juwelen wil ze vrouwen die extra touch en kracht geven in hun drukke en uitdagende leven en vrouwen aanmoedigen om zichzelf te verwennen met prachtige juwelen.

De Chrysina Resplendens

De Chrysina Resplendens, ook wel bekend als de goudkleurige mestkever, is een keversoort die voornamelijk voorkomt in de regio's van Midden-Amerika. Het zijn relatief kleine kevers, meestal niet groter dan 3 cm, en hebben een onderscheidende goudkleurige glans op hun schilden. De mannelijke kevers hebben een hoornachtige structuur op hun kop, die ze gebruiken om met andere mannetjes te concurreren voor vrouwtjes.

Deze mestkevers hebben een belangrijke ecologische rol als opruimers van organisch materiaal, omdat ze zich voeden met mest en afvalstoffen. In Midden-Amerika worden ze ook geassocieerd met verschillende legendes en folklore, waarbij ze worden beschouwd als een symbool van rijkdom en geluk. Vanwege hun opvallende kleur en vorm zijn ze ook populair als inspiratie voor verschillende kunstvormen, waaronder juwelenontwerp, zoals te zien is in de "Goldbeetle"-collectie van Céline Roelens.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...