Céline Roelens is de Belgische juweelontwerpster achter The Goldbeetle-collectie

In de wereld van de haute joaillerie is het een ware kunst om sieraden te ontwerpen die niet alleen delicaat en mooi zijn, maar ook een verhaal vertellen dat even eeuwig is als de materialen waaruit ze zijn gevormd. Céline Roelens, een juweelontwerpster met een ongeëvenaarde passie voor edelstenen en goud, heeft in België naam gemaakt met haar adembenemende collectie The Goldbeetle , waarin ze de schittering van de natuur op unieke wijze omarmt.

De collectie is een hommage aan de rijke diversiteit van het dierenrijk en plaatst een bijzonder lid in de spotlights: de Chrysina Resplendens, beter bekend als de goudkleurige mestkever. Dit kleine maar opvallende insect staat bekend om zijn fonkelende, goudachtige exoskelet, waardoor hij een luxe en mystieke uitstraling heeft. Het is dit beeld dat Roelens inspireerde om haar sieraden vorm te geven als kleine stukjes kunst, die elke drager laten schitteren met de pracht van een mythisch wezen.

Roelens artistieke reis begon al vroeg in haar leven, met een fascinatie voor alles wat glinstert. Dit leidde haar tot een opleiding in Antwerpen, dé stad van diamanten, waar ze zich bekwaamde als goudsmid-juweelontwerper. Door zich verder te bekwamen met stages in buitenlandse ateliers en ervaring op te doen in een diamantclub, legde ze een stevige basis voor haar vakmanschap.

Na tien jaar de zaken van haar ouders te hebben voortgezet, opende Roelens haar eigen designstudio in Gent. Hier, in mei 2020, creëerde ze een plek waar persoonlijk contact met klanten centraal staat en waar haar visie op juwelen werkelijkheid wordt. Het is deze verbondenheid met klanten die haar werk verheft: ze luistert naar hun verhalen en wensen, en vertaalt deze naar unieke, handgemaakte stukken die de drager niet alleen verfraaien, maar ook kracht en zelfvertrouwen bieden.

Het ambacht van Roelens is het resultaat van een combinatie van traditionele technieken en moderne esthetiek. Ze kiest niet voor de weg van massaproductie, maar voor het pad van originaliteit en exclusiviteit. Dit blijkt uit haar keuze voor edelstenen, die worden geselecteerd op hun ongeëvenaarde kwaliteit en stralende schoonheid. Met diamanten, saffieren, toermalijn, tsavoriet, koninklijke paarse granaat, indigoliet, aquamarijn en mandarijn granaat geeft ze elke creatie een eigen karakter.

De sieraden van The Goldbeetle collectie worden met de grootste precisie met de hand gemaakt in de ateliers van Valenza, Italië. Deze stad staat bekend om zijn vooraanstaande juwelenindustrie en was ook de plaats waar Roelens twintig jaar geleden haar eerste stappen zette als stagiair. De cirkel is rond nu haar eigen ontwerpen terugkeren naar de bron van haar ambachtelijke roots.

Elk sieraad van The Goldbeetle-collectie straalt een bepaalde energie uit – een krachtige combinatie van natuurlijke schoonheid en menselijk vakmanschap. Klanten die kiezen voor een stuk van Roelens investeren niet alleen in een sieraad, maar ook in een stukje kunst dat een levensverhaal vertelt.

De Chrysina Resplendens, hoewel klein van gestalte, speelt een enorme rol in het ecosysteem en culturele leven van Midden-Amerika. Deze goudkleurige mestkevers vervullen de belangrijke taak van opruimers, waardoor organisch materiaal zoals mest en afval worden gerecycled binnen hun natuurlijke habitat. De kever, een symbool van geluk en voorspoed, inspireert mensen wereldwijd met zijn bijzondere verschijning.

Voor Céline Roelens is juweelontwerp meer dan een beroep; het is een roeping. De Goldbeetle-collectie, met zijn glinsterende insecten en zeldzame edelstenen, is niet slechts een ode aan de natuur, maar ook aan de vrouwen die de juwelen zullen dragen. Zoals de Chrysina Resplendens iedere dag opnieuw schittert in de zon, zo hoopt Roelens dat elke vrouw straalt met zelfvertrouwen, kracht en de unieke pracht die zij verdient.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...