Haven en Clarks Originals onthullen Weaver GTX Samenwerking

Haven, een gevestigd Canadees kleding- en accessoiremerk, bekend om zijn verfijnde esthetiek en hoge kwaliteit, is een samenwerking aangegaan met het legendarische Britse schoenenlabel Clarks Originals om een unieke versie van de iconische Weaver-schoen te creëren. De nieuwe samenwerkingslijn vertegenwoordigt een samensmelting van Haven'smoderne militair-geïnspireerde designfilosofie met de tijdloze stijl en het ambachtelijke vakmanschap waar Clarks Originals om bekendstaat.

De Weaver, oorspronkelijk gelanceerd in de jaren '60, wordt vaak geprezen om zijn klassieke moccasin-construcite en het gebruik van hoogwaardige suède. Haven heeft echter deze ontwerpkenmerken naar een hoger niveau getild door gebruik te maken van het duurzame en waterafstotende Gore-Tex materiaal, dat zorgt voor extra bescherming tegen de elementen. Deze update weerspiegelt de functionele benadering van Haven, zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van de schoen.

Het kleurenpalet van de collectie blijft trouw aan Haven'svoorliefde voor ingetogen tinten, zoals zwart en olijfgroen. Dit zorgt ervoor dat de schoenen gemakkelijk gecombineerd kunnen worden met verschillende kledingstijlen en tegelijkertijd een stoere en subtiele look bieden die past bij diverse situaties. Het bovenwerk is gemaakt van premium suède, terwijl de binnenkant bekleed is met een ademend Gore-Tex-membraan, wat niet alleen waterafstotend is, maar ook zorgt voor een comfortabele draagervaring gedurende de hele dag.

Wat betreft de details, omvat de samenwerking tussen Haven en Clarks Originals enkele opvallende elementen. Zo zijn er bijvoorbeeld metalen D-ring veteroogjes toegevoegd, die niet alleen een tactische uitstraling geven, maar ook de duurzaamheid verhogen. De schoen is tevens voorzien van een Vibram Moreflex buitenzool, bekend om zijn lichte gewicht en flexibiliteit, waardoor de drager profiteert van zowel comfort als grip.

Elk paar Weaver GTX schoenen wordt geleverd met twee sets veters, wat de koper de mogelijkheid biedt om de look van de schoen naar eigen smaak aan te passen. Dit geeft een persoonlijke touch aan elke schoen en benadrukt het unieke karakter van de samenwerking tussen de twee merken. Bovendien versterkt het verwisselen van de veters de veelzijdigheid van de schoen en biedt het de mogelijkheid om zich aan te passen aan verschillende stijlen en voorkeuren.

De officiële lancering van de Haven x Clarks Originals Weaver GTX staat gepland voor 18 december 2023. Liefhebbers van beide merken en fashionista'sdie op zoek zijn naar een robuuste, maar stijlvolle schoen, kunnen uitkijken naar de release. De schoenen zullen verkrijgbaar zijn via de website van Haven en in geselecteerde winkels. Het samenwerkingsproject belooft een hit te worden onder degenen die waarde hechten aan vakmanschap, duurzaamheid en design.

De Haven x Clarks Originals Weaver GTX is meer dan alleen een schoen; het is een statement van functionaliteit vermengd met een klassieke esthetiek die beide merken eer aan doet. Het fusioneren van deze twee werelden resulteert in een schoen die niet alleen bestand is tegen het onvoorspelbare weer, maar ook de tand des tijds zal doorstaan, zowel in termen van stijl als duurzaamheid.

De wereld van mode- en schoenencollaboraties is altijd in beweging en de samenwerking tussen Haven en Clarks Originals is daar een uitstekend voorbeeld van. Deze cross-over tussen twee cultureel diverse merken – het ene met een stevige basis in de straatcultuur en praktische kleding, het andere diepgeworteld in erfgoed en traditioneel schoenontwerp – toont de creativiteit en innovatie die kan ontstaan wanneer twee verschillende designfilosofieën samenkomen.

Haven, opgericht in 2006, heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als een merk dat de grenzen van ontwerp en prestatie verlegt. Het bedrijf, gevestigd in Vancouver, Canada, neemt inspiratie uit de ruige Canadese landschappen en de behoefte aan kleding die zowel functioneel is als esthetisch aantrekkelijk. Dit heeft geleid tot een assortiment van producten die technische materialen en hedendaagse pasvormen combineren met een minimalistische en toch opvallende look. Hun focus op detail, kwaliteit en bruikbaarheid heeft hen een loyale aanhang opgeleverd onder liefhebbers van high-end streetwear en tactische kleding.

Clarks Originals, daarentegen, brengt een rijke geschiedenis mee die teruggaat tot 1825. Het Britse schoenenmerk is synoniem geworden voor comfortabele en stijlvolle schoenen die voortbouwen op een erfenis van innovatie en vakmanschap. Met hun iconische Desert Boot en Wallabee modellen hebben zij een cultstatus verworven in verschillende subculturen, variërend van mods en reggae-artiesten tot hiphopmuzikanten en -fans over de hele wereld. Hun tijdloze ontwerpen blijven populair en worden vaak gezien als een canvas voor samenwerking met moderne merken en ontwerpers.

De samenwerking tussen Haven en Clarks Originals komt voort uit een gedeelde visie op kwaliteit en duurzaamheid, gecombineerd met een drive om klassieke silhouetten nieuw leven in te blazen. De Weaver GTX is een vernieuwing van de traditionele Weaver, een model dat minder bekend is dan de Desert Boot of de Wallabee, maar evenveel bewondering verdient voor zijn ambachtelijke moccasinconstructie en veelzijdige design.

De keuze om Gore-Tex te integreren in een klassiek suède ontwerp is een toonbeeld van de fusie tussen mode en functie. Gore-Tex is al lang een gouden standaard voor buitenkleding vanwege zijn waterdichte en ademende eigenschappen. Door dit materiaal te introduceren in de casual schoenenmarkt, zet Haven een stap in de richting van het creëren van producten die zowel geschikt zijn voor stedelijke omgevingen als voor avontuurlijke excursies in de natuur.

De toevoeging van Vibram Moreflex buitenzolen spant de kroon op de technische vernieuwing van de Weaver GTX. Vibram staat bekend om zijn kwalitatief hoogstaande rubbercompounds en zoolontwerpen die optimale prestaties leveren op verschillende terreinen. De samenwerking tussen Haven en Clarks Originals bewijst dat het mogelijk is om een schoen te produceren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook de functionaliteiten heeft die nodig zijn om te navigeren door de dynamische omstandigheden van het dagelijks leven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...