H. Moser & MB&F Streamliner Pandamonium exclusief horloge

Twee vooraanstaande namen in de haute horlogerie, H. Moser & Cie en MB&F, hebben opnieuw de handen ineengeslagen om een uitzonderlijk uurwerk te creëren: de Streamliner Flyback Chronograph Automatic Pandemonium. Deze opmerkelijke samenwerking bouwt voort op de succesvolle release van eerder gezamenlijke projecten die zowel de individualiteit van beide merken benadrukten als hun capaciteit om baanbrekende concepten tot leven te brengen. De nieuwste creatie is ontworpen als een uniek stuk voor het jaarlijkse Only Watch liefdadigheidsevenement.

De Streamliner Flyback Chronograph Automatic Pandemonium valt meteen op door zijn onconventionele benadering van design en technologie. Dit horloge, waarbij de kenmerkende aspecten van beide horlogemakers worden verenigd, getuigt van een avant-gardistische visie op high-end uurwerkmakerij. Het is een tijdstuk dat zowel de minimalistische esthetiek van H. Moser & Cie omarmt als de creatieve complexiteit waar MB&F om bekend staat.

Het pandemonium-uurwerk behelst een 42,3 millimeter roestvrijstalen kast met geïntegreerde stalen armband en een Vantablack®-wijzerplaat. Vantablack, bekend als het zwartste kunstmatige materiaal ter wereld, wordt gebruikt om een diepe, intense zwart te creëren die alle licht absorbeert en een unieke achtergrond biedt voor de contrasterende witte en rode details op de wijzerplaat. De tijd kan afgelezen worden dankzij de witgelakte Globolight®-uurmarkers en de witgouden handen met Super-LumiNova®. Deze features zorgen ervoor dat de tijd zowel overdag als 'snachts uitstekend te lezen is.

Een van de parels van dit uurwerk is de flyback-functie van de chronograaf, waarmee gebruikers de chronograaf kunnen resetten zonder het eerst te moeten stoppen – ideaal voor opeenvolgende tijdmetingen. De chronograaf wordt aangedreven door het HMC 902 kaliber, een automatisch uurwerk ontwikkeld door Agenhor speciaal voor H. Moser & Cie. Het uurwerk heeft ook een indrukwekkende gangreserve van 54 uur.

De aanpak van H. Moser & Cie en MB&F in het ontwerpen van dit uurwerk was gewaagd en innovatief, gericht op het vermengen van hun respectievelijke esthetische en mechanische filosofieën. Zoals Edouard Meylan, CEO van H. Moser & Cie, uitlegt, draait deze samenwerking om het uitdagen van de normen binnen de horloge-industrie en het naar een hoger niveau tillen van horlogeontwerp en -techniek. Max Büsser, oprichter van MB&F, spiegelt deze sentimenten en benadrukt de positieve synergie tussen de twee merken die leidt tot de creatie van een horloge dat meer is dan de som der delen.

Only Watch is een prestigieus tweejaarlijks evenement dat fondsen werft voor onderzoek naar Duchenne spierdystrofie. Horlogemakers van over de hele wereld doneren unieke horloges of speciale edities aan deze veiling. De unieke Streamliner Flyback Chronograph Automatic Pandemonium, gecreëerd door H. Moser & Cie en MB&F, zal naar verwachting veel belangstelling en een aanzienlijke bijdrage genereren voor deze belangrijke zaak.

In aanvulling op de betoverende technische specificaties en het elegante ontwerp, heeft de Pandemonium only watch-editie een bijzondere gravure aan de achterkant die het kenmerkende logo van het evenement weergeeft: een jigsaw-puzzelstukje, symboliserend de steun aan het onderzoek en de hoop om het raadsel van Duchenne spierdystrofie op te lossen. Deze subtiele, maar krachtige boodschap geeft een extra dimensie van betekenis aan het bezit van dit uitzonderlijke horloge.

Verzamelaars en liefhebbers van fijn uurwerk zullen ongetwijfeld worden aangetrokken door de indrukwekkende samensmelting van moderne kunst en uitzonderlijk vakmanschap die de Streamliner Flyback Chronograph Automatic Pandemonium vertegenwoordigt. Het is een toonbeeld van innovatie en altruïsme in de horloge-industrie, dat de weg vrijmaakt voor toekomstige collaboratieve meesterwerken tussen deze twee iconen van de haute horlogerie.

De samenwerking tussen H. Moser & Cie en MB&F is een treffend voorbeeld van hoe twee verschillende merken, elk met hun eigen stijl en expertise, samen kunnen komen om iets echt revolutionairs te maken. Terwijl ze trouw blijven aan hun eigen erfgoed, zijn ze in staat geweest om grenzen te verleggen en conventionele verwachtingen te overtreffen. Dit resulteerde in de creatie van een horloge dat niet alleen een prachtig object van kunst is, maar ook een instrument van precisie en innovatie.

De Streamliner Flyback Chronograph Automatic Pandemonium is meer dan een uurwerk; het is een manifestatie van gedeelde passie en bekwame kunstzinnigheid. Met zijn lancering tijdens het Only Watch-evenement levert dit horloge een substantiële bijdrage aan een nobel doel, terwijl het tegelijkertijd de essentie van collectief meesterschap viert.

Naast de beschrijving van dit prachtige horloge, is het belangrijk om het bredere kader van horlogesamenvoegingen en de aanhoudende trends in de haute horlogerie te bespreken, die nauw verbonden zijn met de wensen van hedendaagse verzamelaars en liefhebbers.

Wanneer prestigieuze horlogemakers zoals H. Moser & Cie en MB&F samenkomen om een uniek stuk te creëren, is dat een bewijs van de vloeiende grenzen binnen de luxe horloge-industrie. Deze collaboraties openen wegen voor innovatie en creativiteit die vaak leiden tot horloges die niet alleen technische hoogstandjes bevatten, maar die ook esthetisch aanspreken en emotie opwekken. Collectors en liefhebbers waarderen de exclusiviteit en het vakmanschap dat dergelijke samenwerkingen met zich meebrengen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Mob Wife Look - hoe beheers je deze stijlvolle Aesthetic In de kijker

De Mob Wife look is een esthetiek die tegelijkertijd zowel tijdloos als statement-making is. Het roept beelden op van de glamoureuze vrouwen uit mi...