Zeldzame Bvlgari Blue Diamond Ring ligt voor het oprapen

Het is een gebeurtenis die de wereld van luxe juwelen binnenkort op zijn kop kan zetten: de Bvlgari Blue Diamond Ring komt onder de hamer. Dit buitengewoon fascinerende juweel, dat het hart kan stelen van menig verzamelaar en liefhebber, zal schitteren tijdens de Fine Jewellery Sale bij Bonhams op New Bond Street te Londen. De datum van 21 september staat rood omcirkeld in de agenda'svan vele potentiële bieders.

De Bvlgari Blue Diamond Ring verlaat voor de eerste keer de kluis van een privé Europese verzamelaar, die deze ring erfde van zijn vader. De ring was een liefdesgebod van een echtgenoot aan zijn vrouw en belichaamt de romantiek van de jaren zestig. Het verhaal gaat dat deze ring begin jaren 60 door geen ander dan Bvlgari zelf werd gecreëerd, als een uniek sieraad voor iemand die zijn affectie in een voorwerp van blijvende schoonheid wilde vastleggen.

De ring bestaat uit twee peervormige gekruiste diamanten die diagonaal tegenover elkaar zijn geplaatst. Aan de ene kant prijkt een stralende witte diamant met een gewicht van 3,93 karaten, beoordeeld met VS2-helderheid en D-kleur - de hoogste kleurgraad die een witte diamant kan behalen. Aan de andere kant zit een blauwe diamant van 3,72 karaten, een steen met zulke bijzondere eigenschappen dat het een topbeoordeling ontvangt voor een gekleurde diamant, ondanks een SI2-helderheid. De combinatie van deze twee diamanten maakt de ring tot een zeldzame waardevolle aanwinst in de wereld van fijne juwelen.

Jean Ghika, directeur van het veilinghuis, heeft de wereld laten weten dat de ring niet alleen een prachtig voorbeeld is van Bvlgari’s vakmanschap, maar dat vooral de levendige blauwe diamant een wonderbaarlijk zeldzaam juweel is. Verwacht wordt dat de veilinghammer valt bij een bedrag ergens tussen de €600.000 en €1.275.000 - een spannend moment voor zowel de verkoper als de kopers.

Het is interessant om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit uitzonderlijke juweel. De Bvlgari Blue Diamond Ring is een iconisch stuk uit de collectie van het Italiaanse luxemerk Bvlgari. Met een 5,30 karaat blauwe diamant als middelpunt, omgeven door witte diamanten op een band van platina, straalt deze ring pure klasse uit. In 1965 tot leven gebracht, wisselde de ring in 2013 van eigenaar op een veiling bij Christie'sin Londen, waar hij maar liefst $15,7 miljoen opbracht - een recordbedrag voor een blauwe diamant.

De betoverende blauwe tint van de diamant komt van sporen van boron binnen het kristalrooster, wat zeer zeldzaam is. Blauwe diamanten zoals deze staan hoog op de lijst van 'swerelds meest gewilde edelstenen, en met goede reden. Hun zeldzaamheid en oogverblindende schoonheid maken hen tot objecten van diepe bewondering.

Al meer dan een eeuw lang siert het merk Bvlgari de wereld van luxe juwelen met gedurfde, onderscheidende ontwerpen. Geïnspireerd door de rijke Romeinse geschiedenis en cultuur, waar het merk zijn wortels heeft, creëert Bvlgari tijdloze stukken zoals deze Blue Diamond Ring. Het sieraad is een toonbeeld van innovatie en ambachtelijke precisie, eigenschappen die dyed-in-the-wool liefhebbers van verfijning onmiddellijk zullen erkennen.

De Bvlgari Blue Diamond Ring overstijgt zijn materiële waarde. Het is een stuk doordrenkt met historische en culturele waarde, een erfenis die de rijke traditie van juwelierskunst door de eeuwen heen illustreert. Zijn tijdloze aantrekkingskracht en de belofte van duurzaamheid maken het een erfstuk dat generaties lang gekoesterd kan worden.

Als symbool van elegantie, luxe en exclusiviteit vertegenwoordigt de Bvlgari Blue Diamond Ring alles waar het merk voor staat. Het is een juweel dat seizoenen en modetrends overstijgt, een baken van stijl dat zelfs de meest veeleisende sieradenkenners kan bekoren. Met het naderen van de veiling in september houden serieuze verzamelaars hun adem in. Wie zal de gelukkige nieuwe eigenaar worden van dit onnavolgbare, vonkelende kunstwerk? Een ding is zeker: de Bvlgari Blue Diamond Ring wacht op een nieuw hoofdstuk in zijn al indrukwekkende geschiedenis.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...