Guido Mondani Rolex collectie schittert op Phillips veiling

De wereld van horlogeverzamelaars werd recentelijk getrakteerd op een sensationeel evenement toen Phillips in samenwerking met Bacs & Russo aankondigde wat wellicht een van de meest verwachte veilingen van het jaar zou worden. De Geneve Watch Auction XIX, die plaatsvond in het voorjaar van 2024, omvatte opmerkelijke verzamelstukken, waaronder de persoonlijke collectie van de gerespecteerde Italiaanse verzamelaar Guido Mondani.

Onder de aangeboden horloges bevond zich een buitengewoon zeldzame Rolex ref. 6036, ook wel bekend onder de naam “Jean-Claude Killy”. Dit model, geproduceerd in de jaren 1950, staat bekend om zijn verbinding met de gelijknamige Olympische skiër en Rolex-ambassadeur, hoewel er geen direct bewijs is dat Killy ooit dit specifieke model droeg. Dit maakt het echter niet minder wenselijk; vintage Rolex chronografen, vooral die met een beroemde naamgenoot, zijn zeer gewild bij verzamelaars.

Het horloge in kwestie is een exemplaar uit Mondani's gerenommeerde collectie. Met een rijk verleden en een exclusieve uitstraling vertegenwoordigt de Rolex ref. 6036 een stukje geschiedenis uit de gloriedagen van de horlogemakerij. Deze bijzondere chronograaf heeft een tricompax wijzerplaatconfiguratie, waarbij de complicaties strategisch geplaatst zijn om een gebalanceerde en leesbare display te bieden.

De veiling trok de aandacht van verzamelaars en liefhebbers over de hele wereld, die de kans kregen om te bieden op dit en andere zeldzame horloges uit Mondani's collectie. Een ander topstuk uit de collectie was een Rolex Daytona 'Paul Newman' referentie 6239, een horloge dat vaak wordt geassocieerd met de beroemde Amerikaanse acteur en raceautobestuurder vanwege zijn voorliefde voor dit model.

Naast deze iconische stukken, omvatte de Geneve Watch Auction XIX een veelheid aan andere kostbare horloges, zowel modern als vintage, die een perfect beeld gaven van de breedte en diepte van horlogevakmanschap door de jaren heen. Dit evenement bood een unieke mogelijkheid voor zowel startende verzamelaars als doorgewinterde enthousiastelingen om deel te nemen aan de opwindende ervaring van het verwerven van een zeldzaam en betekenisvol tijdmechanisme.

De veiling werd gehouden in het luxe Hotel La Reserve in Genève, een passende locatie voor een evenement dat elegantie en exclusiviteit uitstraalde. Het verzamelen van horloges is niet alleen een hobby of passie, maar ook een vorm van investering, en veilingen zoals deze stellen verzamelaars in staat om waardevolle stukken toe te voegen aan hun portefeuilles.

De blikvanger van de veiling was zonder twijfel de collectie van Guido Mondani. De Italiaanse verzamelaar en auteur staat bekend om zijn deskundigheid in het vakgebied en heeft door de jaren heen een indrukwekkende collectie samengesteld. Zijn toewijding aan kwaliteit en historisch belang is terug te zien in de stukken die hij heeft verzameld, en de Rolex ref. 6036 is hier het toppunt van.

Dergelijke zeldzame horloges zijn meer dan tijdwaarnemers; ze vertellen verhalen, belichamen vakmanschap en weerspiegelen de culturele waarden van de periode waarin ze werden vervaardigd. De Geneve Watch Auction XIX was meer dan een veiling - het was een viering van de rijke geschiedenis en het voortdurende erfgoed van de horlogerie, en een moment waarop vele verzamelaars hun passie konden delen met gelijkgestemden.

Het succes van deze veiling liet eens te meer zien hoe levendig de markt voor luxe horloges blijft, en benadrukte de blijvende waarde van zeldzame en goed bewaarde tijdmechanismen. Voor velen die deelnamen aan de Geneve Watch Auction XIX, of het nu ging om het bewonderen van de tentoongestelde stukken of het actief deelnemen aan het biedingsproces, was het een onvergetelijke ervaring die de essentie van verzamelen en bewondering voor fijne horlogerie belichaamde.

In deze uitbreiding van het artikel duiken we dieper in de wereld van horlogeverzamelaars, de geschiedenis en significante waarde van de Rolex ref. 6036, en de impact van dergelijke veilingen op de verzamelmarkt en de bredere horlogegemeenschap.

Horlogeverzamelaars en hun passie voor vakmanschap

Verzamelen van horloges is meer dan alleen een hobby; het is een passie die mensen samenbrengt van over de hele wereld. Een horlogeverzamelaar bedrijft een kunst die bestaat uit het begrijpen van het vakmanschap achter elk individueel uurwerk. Dergelijke verzamelaars waarderen zowel de esthetiek als de technische bekwaamheid die nodig is om deze exquise mechanismen te vervaardigen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...