Grieb & Benzinger prachtige restauratie van A. Lange & Söhne s Tourbillon Pour le Mérite

Grieb & Benzinger heeft een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd op het gebied van het restaureren en aanpassen van luxe uurwerken. Een van hun meest recente prestaties is de restauratie van de iconische en zeer zeldzame Tourbillon Pour le Mérite van A. Lange & Söhne.

De Tourbillon Pour le Mérite, oorspronkelijk gemaakt door A. Lange & Söhne, is een buitengewoon horloge met slechts 200 exemplaren die ooit zijn geproduceerd. Het Duitse bedrijf heeft maar liefst twaalf maanden besteed aan het transformeren van dit al prachtige horloge tot een nog indrukwekkender stuk.

De release van deze prachtige restauratie valt samen met de 20e verjaardag van de herlancering van A. Lange & Söhne in 1994. Grieb & Benzinger heeft echter het uurwerk grondig aangepast om het volledig in lijn te brengen met hun eigen esthetiek en vakmanschap.

Het uurwerk wordt geleverd in een schitterende massief platina kast van 41 mm. Het handgewonden Duitse uurwerk is verrijkt met ambachtelijke horlogetechnieken, zoals skeletvorming, guilloché en het coaten van delen van het uurwerk met blauw platina en roségoud. Dit zorgt voor een unieke en adembenemende uitstraling.

Grieb & Benzinger'sprachtige restauratie van A. Lange & Söhne'sTourbillon Pour le Mérite is niet alleen een meesterwerk op zich, maar ook een viering van de rijke horlogetraditie. De samenwerking tussen deze twee gerenommeerde horlogemakers heeft geresulteerd in een horloge dat vakmanschap, exclusiviteit en tijdloze elegantie belichaamt.

Het handgewonden Duitse uurwerk is het kloppende hart van deze aangepaste Tourbillon Pour le Mérite. Grieb & Benzinger heeft met zorg en precisie verschillende technieken toegepast om het uurwerk te verfraaien en te personaliseren. Het horloge is voorzien van skeletvorming, waarbij delen van het uurwerk subtiel zijn uitgesneden om een prachtig driedimensionaal effect te creëren. Daarnaast is er gebruik gemaakt van guilloché, een complexe gravuretechniek die het horloge een uniek en verfijnd patroon geeft.

Het ontwerp van de massief platina kast is zorgvuldig overwogen en straalt luxe en verfijning uit. Met een diameter van 41 mm past het horloge perfect om de pols, terwijl de combinatie van blauw platina en roségoud de esthetiek versterkt en een harmonieus contrast creëert.

Deze exclusieve Tourbillon Pour le Mérite van Grieb & Benzinger is een waardevolle toevoeging aan elke horlogeverzameling. Met zijn zeldzaamheid, buitengewone vakmanschap en beperkte oplage is het een waar pronkstuk om te koesteren.

Het prijskaartje van €500.000 weerspiegelt niet alleen de zeldzaamheid en uitmuntendheid van dit horloge, maar ook de toewijding en expertise die Grieb & Benzinger in elke stap van het restauratieproces heeft geïnvesteerd. Dit is een investering voor degenen die de ultieme combinatie van elegantie, vakmanschap en exclusiviteit waarderen.

Met hun ongeëvenaarde vaardigheid en toewijding aan het horlogeambacht blijft Grieb & Benzinger een pionier in de horlogewereld. Hun restauraties en aanpassingen blijven de grenzen verleggen en horlogeliefhebbers wereldwijd fascineren.

Met deze prachtige restauratie bevestigt Grieb & Benzinger opnieuw hun status als meesters in het vak en blijven ze de wereld verbazen met hun ongeëvenaarde vaardigheden en toewijding aan horlogeambacht.

Over Grieb & Benzinger

Grieb & Benzinger is een naam die synoniem staat voor ongeëvenaarde vaardigheid en vakmanschap in de wereld van horlogerestauratie. Het bedrijf, gevestigd in Duitsland, heeft zich gespecialiseerd in het herstellen en aanpassen van luxe uurwerken tot ware meesterwerken.

Met een rijke geschiedenis en een toewijding aan de tradities van het horlogemaken, heeft Grieb & Benzinger een indrukwekkende reputatie opgebouwd. Ze hebben samengewerkt met gerenommeerde horlogemerken en verzamelaars over de hele wereld om kostbare uurwerken nieuw leven in te blazen.

Wat Grieb & Benzinger echt onderscheidt, is hun unieke benadering van restauratie. Ze gaan verder dan alleen het herstellen van functionaliteit; ze creëren ware kunstwerken. Elk uurwerk wordt zorgvuldig gedemonteerd en gereinigd, waarna de meester-ambachtslieden met de hand beginnen met het bewerken en verfraaien van de componenten.

Het resultaat is verbluffend. Grieb & Benzinger'suurwerken zijn prachtig gedetailleerd en verfijnd, met ingewikkelde gravures, skeletvorming en prachtige decoratieve elementen. Ze herstellen niet alleen de oorspronkelijke schoonheid, maar voegen ook hun eigen artistieke visie toe, waardoor elk horloge een uniek en persoonlijk karakter krijgt.

Het merk heeft ook zijn stempel gedrukt met hun eigen exclusieve creaties. Naast restauraties hebben ze hun eigen unieke horloges ontworpen, waarbij ze dezelfde toewijding aan vakmanschap en esthetiek hanteren.

Grieb & Benzinger blijft een referentiepunt in de horlogewereld, gewaardeerd door verzamelaars en horlogeliefhebbers over de hele wereld. Hun meesterlijke restauraties en unieke creaties zijn tijdloze erfenissen van vakmanschap en passie voor horloges.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...