Dries van Noten - nieuwe Parijse boutique combineert mode & schoonheid

Dries Van Noten, de Belgische modeontwerper die bekend staat om zijn artistieke flair en respect voor tradities, heeft een nieuwe boetiek geopend in Parijs die schoonheid en accessoires combineert. Deze boetiek is een viering van de unieke esthetiek van Van Noten en zijn vermogen om verschillende elementen harmonieus samen te brengen.

Gelegen op Quai Malaquais, brengt deze nieuwe winkel het totaal aantal winkels van de ontwerper op deze locatie op drie, elk met een unieke maar complementaire esthetiek. De nieuwe winkel, gevestigd op nummer 9 Quai Malaquais, bevindt zich naast de herenboetiek van Van Noten, die in 2009 werd geopend. Zijn vlaggenschip damesboetiek, die in 2007 werd geopend, is slechts een steenworp afstand op nummer 7 van dezelfde straat, met slechts een café en de smalle Rue Bonaparte ertussenin.

Van Noten benadrukt dat ondanks de verschillende ingangen, de drie winkels een vergelijkbare gevel en sommige ontwerpelementen delen. 'Ik vind het leuk dat je naar buiten moet om de verschillende winkels binnen te gaan. Het is als een ander universum, anders maar toch hetzelfde,' zei hij.

De nieuwe winkel is niet alleen een plek om mode te verkopen, maar ook een ruimte die de filosofie van Van Noten weerspiegelt. Het respect voor tradities en ambacht, discretie en authenticiteit zijn allemaal zichtbaar in de ruimte. De damesboetiek op Quai Malaquais, die in 2007 werd geopend, is ontworpen als een appartement met een bibliotheek met balustrade, een tekenkamer, een serre en een kleedkamer gestileerd als een empire-tijdperk boudoir in rijk geel zijde.

De nieuwe winkel is ook uniek in zijn benadering van het combineren van schoonheid en mode. 'Het is belangrijk om te laten zien dat alles dezelfde visie deelt,' zei Van Noten. 'We zien de make-up en parfum niet als gescheiden van de kleding. Voor mij is het als één groot, verenigd project, en ik wilde dat echt benadrukken.'

De nieuwe boetiek, gevestigd in een gebouw dat dateert uit 1625 en bekend staat als het Hôtel de Transylvanie, heeft een unieke geschiedenis die Van Noten aantrok. Het gebouw is een prachtig voorbeeld van 17e-eeuwse architectuur en bevat een wandtapijt van de Nederlandse architect en kunstenaar Hans Vredeman de Vries, wiens werk op het gebied van perspectief in zijn tijd revolutionair was.

De boetiek van Dries Van Noten in Parijs is meer dan alleen een winkel; het is een viering van de visie van de ontwerper op mode, kunst en geschiedenis. Het is een plek waar klanten niet alleen kunnen winkelen, maar ook kunnen genieten van een unieke en inspirerende omgeving.

De winkel is geopend van maandag tot zaterdag van 11:00 tot 19:00 uur en is gesloten op zondag. Klanten kunnen ook contact opnemen met de winkel via WhatsApp of e-mail op quai.malaquais@driesvannoten.com.

Dries Van Noten blijft een invloedrijke speler in de modewereld, bekend om zijn vermogen om verschillende elementen te combineren tot een harmonieus geheel. Zijn nieuwe boetiek in Parijs is een perfecte weerspiegeling van zijn unieke benadering van mode en design. Het is een plek waar klanten kunnen genieten van de schoonheid van zowel de kleding als de omgeving, en waar ze een dieper inzicht kunnen krijgen in de visie en het vakmanschap van deze getalenteerde ontwerper.

Van Noten'sontwerpen zijn altijd een mix van traditionele en moderne elementen geweest, en deze nieuwe winkel is geen uitzondering. De ruimte is gevuld met zorgvuldig gekozen kunst, antiek en meubels uit elke periode en stijl, waardoor een unieke en boeiende winkelervaring wordt gecreëerd.

De nieuwe winkel is ook een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het gebouw en de stad Parijs zelf. Het Hôtel de Transylvanie, waar de winkel zich bevindt, heeft een lange en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. Door zijn winkel in dit historische gebouw te vestigen, brengt Van Noten hulde aan het verleden terwijl hij ook een blik werpt op de toekomst van de mode.

Dries Van Noten'snieuwe boetiek in Parijs is een must-visit voor elke mode-liefhebber. Het is een plek waar je kunt genieten van prachtige kleding en accessoires, terwijl je ook de kans krijgt om een stukje geschiedenis te ervaren. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste trends of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, deze winkel is zeker een bezoek waard.

Over Quai Malaquais

Quai Malaquais is een historische locatie in Parijs, Frankrijk, gelegen aan de linkeroever van de Seine tegenover het Louvre. Het is een van de vele 'quais' in Parijs, een term die verwijst naar de straten die langs de rivier de Seine lopen. Quai Malaquais is bekend om zijn prachtige 17e- en 18e-eeuwse gebouwen en zijn rijke culturele en historische betekenis.

Het gebied is vernoemd naar Jean-Baptiste Colbert de Malaquais, een lid van de Franse adel uit de 17e eeuw. Het is een plek die doordrenkt is van geschiedenis, met veel van de gebouwen die nog steeds de architecturale stijlen en kenmerken van hun oorspronkelijke tijdperk behouden.

Een van de meest opmerkelijke gebouwen aan de Quai Malaquais is het Institut de France, een Franse academische instelling die vijf academies huisvest, waaronder de Académie française, die de Franse taal reguleert. Het gebouw zelf is een prachtig voorbeeld van Franse klassieke architectuur.

Quai Malaquais is ook de thuisbasis van de École des Beaux-Arts, een van de meest prestigieuze kunstscholen in Frankrijk. De school heeft een lange lijst van beroemde alumni, waaronder de schilders Edgar Degas en Henri Matisse.

Tegenwoordig is Quai Malaquais een levendige en kosmopolitische straat, bezaaid met kunstgalerijen, boetieks, cafés en restaurants. Het is een favoriete bestemming voor zowel Parijzenaars als toeristen, die komen om te genieten van de prachtige architectuur, de rijke geschiedenis en de levendige cultuur van het gebied.

Het is ook de locatie van de boetieks van de Belgische modeontwerper Dries Van Noten. Deze winkels weerspiegelen de unieke esthetiek van Van Noten en zijn respect voor traditie en ambacht, en ze voegen een extra laag van cultuur en verfijning toe aan deze al indrukwekkende straat.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...