Dit zijn de nieuwe limited-edition Nike Air Force 1 Mid Paris

Nike onthult limited edition Air Force 1 Mid "Paris" ter ere van het 40-jarig jubileum van het iconische silhouet van Bruce Kilgore. Het limited edition paar, dat de City of Love viert, heeft een crèmekleurig tuimelleer bovendeel met stuifmeelgele overlays en blauwe en groene accenten op de laterale Swoosh, hiellip en tonglabel.

De "75" op de voorvoet verwijst naar de postcode van de stad. Het metalen kantdeubré en de driehoekige perforaties op de teendoos zijn een ode aan de iconische Parijse straatplaten en het Louvre. De speciale editie paren zijn compleet met een crèmekleurige tussenzool en gele buitenzool eronder.

De Nike Air Force 1 Mid "Paris" wordt uitgebracht in de zomer van 2022 op de Nike-website en geselecteerde retailers.

Andere steden die in de City Edition-collectie zullen verschijnen, zijn onder meer New York, Tokyo, Shanghai en Londen. Elke stad heeft zijn eigen unieke ontwerp en kleurenschema om de stad en zijn kenmerken te vertegenwoordigen.

De Air Force 1-silhouet werd oorspronkelijk uitgebracht in 1982 en was ontworpen door Bruce Kilgore. Het was de eerste basketbalschoen van Nike die gebruik maakte van de Air-technologie van het merk. Het alledaagse ontwerp heeft zich echter ontwikkeld tot een icoon van straatcultuur en is een populaire keuze geworden voor sneakerheads en modeliefhebbers over de hele wereld.

Met het oog op het 40-jarig jubileum van de Air Force 1-silhouet heeft Nike een speciale collectie gelanceerd om de belangrijke mijlpaal te vieren. Naast de City Edition-collectie omvat de collectie ook andere speciale uitgaven, zoals de "DNA" en "Skeleton" Air Force 1-modellen.

De Air Force 1 is ook een populaire keuze geworden voor samenwerkingen met artiesten en merken, waaronder Travis Scott, Off-White en Comme des Garçons. De veelzijdigheid van het ontwerp en de iconische status hebben het een gewild canvas gemaakt voor creatieve expressie en samenwerkingen.

 • Bovendeel: crèmekleurig tuimelleer
 • Overlays: stuifmeelgeel leer
 • Laterale Swoosh, hiellip en tonglabel: blauwe en groene accenten
 • "75" geborduurd op de voorvoet in verband met de postcode van de stad
 • Deubré van metaal kant: een ode aan de iconische Parijse straatplaten
 • Teendoos: driehoekige perforaties, waarschijnlijk verwijzend naar het Louvre
 • Tussenzool: crèmekleurig
 • Buitenzool: geel
 • Model: Air Force 1 Mid
 • Editie: City-edition, gewijd aan de stad Parijs
 • Releasedatum: zomer 2022
 • Verkrijgbaarheid: Nike-website en geselecteerde retailers


Het Air Force 1-silhouet is een van de meest iconische en herkenbare ontwerpen van Nike en heeft in de afgelopen 40 jaar verschillende iteraties ondergaan. Voor deze speciale editie ter ere van het 40-jarig jubileum van de Air Force 1, heeft Nike gekozen voor een Mid-model en de kleuren en accenten aangepast om een eerbetoon te brengen aan de stad Parijs. Het crèmekleurige tuimelleer en de stuifmeelgele overlays geven het bovendeel een klassieke uitstraling, terwijl de blauwe en groene accenten verwijzen naar de vele straatnaamborden van de stad. Het nummer "75" op de voorvoet is een subtiele knipoog naar de postcode van de stad. De metalen deubré en driehoekige perforaties op de teendoos voegen extra details toe aan het ontwerp. De crèmekleurige tussenzool en gele buitenzool maken het kleurenschema compleet. De Nike Air Force 1 Mid "Paris" zal in de zomer van 2022 worden uitgebracht op de Nike-website en geselecteerde retailers.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...