Zeldzame sigarenveiling trekt hoge biedingen voor zowel oude als nieuwe premium sigaren

Een vroege jaren '80 Dunhill Don Candido Selección nr. 506 trok de aandacht van verzamelaars tijdens een recente sigarenveiling, met 10 biedingen en een hoogste bod van €10.165 op het moment van schrijven. Deze sigaren hebben een standaard coronagorda-formaat, met een lengte van 5 5/8 inch en een ringmaat van 46.

Cubaanse Davidoffs zijn altijd populair op veilingen en behalen vaak hoge biedingen. Een doos van 25 Davidoff Château Latour (5 5/8 bij 42) uit 1986 had al vijf biedingen ontvangen, met het laatste bod op €4.258. Een nog oudere doos, een pre-embargo Dunhill H. Upmann nr. 205 (5 1/2 bij 42), stond klaar voor een startbod van €5.500.

De veiling bevat niet alleen oude sigaren; enkele opvallende recentere rookwaren zijn ook beschikbaar. Zo is er een limited-edition Cohiba Majestuosos humidor uit 1966 van 2016, die op het moment van schrijven al 15 biedingen had ontvangen en een hoogste bod van €17.310. Daarnaast is er een doos Hoyo de Monterrey Gran Reserva Double Coronas, slechts drie jaar geleden gerold, met een bod van €3.400.

De veiling biedt ook tal van gedeeltelijk gevulde dozen, waardoor verzamelaars de kans krijgen om een breed scala aan zeldzame en premium sigaren te bemachtigen.

Naast de eerder genoemde zeldzame en premium sigaren, zijn er ook enkele bijzondere accessoires te vinden op de veiling. Deze omvatten vintage aanstekers, sigarenknippers en luxe humidors, wat de interesse van zowel doorgewinterde sigarenliefhebbers als beginnende verzamelaars wekt.

Een andere opmerkelijke kavel is een set van 10 Montecristo A sigaren (9 1/4 bij 47) in een unieke, gelimiteerde oplage kist. Dit item heeft al verschillende biedingen ontvangen en het hoogste bod bedraagt momenteel €2.470. Daarnaast zijn er ook enkele zeldzame, regionale edities van bekende merken, zoals Partagás, Ramón Allones en Bolívar, die aanzienlijke belangstelling van bieders trekken.

De veiling geeft verzamelaars en liefhebbers de kans om enkele van de meest zeldzame en gewilde sigaren ter wereld te verwerven, evenals luxe accessoires die bijdragen aan de algehele rookervaring. Met zowel oude als nieuwe premium sigaren en een verscheidenheid aan accessoires, trekt deze veiling een breed scala aan belangstellenden en laat het zien hoe de passie voor sigaren een tijdloze aantrekkingskracht heeft die generaties overstijgt.

Dunhill Don Candido Selección nr. 506

De zeldzame en begeerde Dunhill Don Candido Selección nr. 506 uit '80: een hoogtepunt voor sigarenverzamelaars. De Dunhill Don Candido Selección nr. 506 uit de vroege jaren '80 is een zeldzaam en gewild item onder sigarenverzamelaars. Deze sigaar is geproduceerd in de jaren '80, wat een uitstekende leeftijd vertegenwoordigt voor sigaren, aangezien de smaken en complexiteit in de loop der jaren verder zijn ontwikkeld.

De Don Candido Selección nr. 506 is een coronagorda-formaat sigaar, met een lengte van 5 5/8 inch en een ringmaat van 46. Het formaat en de afmetingen van deze sigaar zijn ideaal voor een rookervaring van gemiddelde duur, waarbij de roker kan genieten van een uitgebalanceerde combinatie van smaken en aroma s.

Dunhill is een gerespecteerd en bekend merk in de wereld van premium sigaren, en de Don Candido-lijn is een voorbeeld van hun toewijding aan kwaliteit en vakmanschap. Deze sigaren zijn zorgvuldig gerold met behulp van hoogwaardige tabaksbladeren, wat resulteert in een uitstekende constructie en een gelijkmatige verbranding.

De smaakprofielen van de Dunhill Don Candido Selección nr. 506 kunnen variëren, maar over het algemeen bieden ze een rijke en complexe mix van aardse, houtachtige en kruidige noten, vergezeld van subtiele hinten van romigheid en zoetheid. Door de leeftijd van deze sigaren zijn de smaken mooi gerijpt en geëvolueerd, wat bijdraagt aan de aantrekkingskracht van dit zeldzame item.

Op veilingen, zoals die eerder genoemd, kunnen deze sigaren zeer hoge biedingen aantrekken van verzamelaars en liefhebbers die op zoek zijn naar unieke en zeldzame sigaren om aan hun collectie toe te voegen. Het feit dat de Dunhill Don Candido Selección nr. 506 uit de vroege jaren '80 al zo'n hoge biedingen heeft aangetrokken, is een bewijs van de aantrekkingskracht en het prestige van deze bijzondere sigaar.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...