De eerste Patek Philippe Tiffany Blue Nautilus werd verkocht voor maar liefst $6,5 miljoen

Een belangrijke mijlpaal werd onlangs bereikt in de geschiedenis van de luxe horloge-industrie met de verkoop van de allereerste Patek Philippe Tiffany & Co. 5711/1A-018 Nautilus bij Phillips New York. Als het eerste horloge dat op de markt beschikbaar was, was het al snel duidelijk dat het horloge de schatting van "meer dan €50.000 €" zou overtreffen, aangezien de biedingen begonnen bij €20.000 € en snel opliepen tot €50.000 € voordat het in de zes cijfers schoot.

Uiteindelijk verkocht het horloge voor een ongelooflijke prijs van €5,35 miljoen €, na elk bod van €100.000 €. Met de veilingpremie meegerekend komt de uiteindelijke prijs op maar liefst €6,5 miljoen €, waarbij alle opbrengsten naar de Nature Conservancy gaan.

Het horloge is niet alleen uitzonderlijk zeldzaam, maar ook een symbool van vakmanschap en verfijning. Het is een samenwerking tussen twee iconische merken, Patek Philippe en Tiffany & Co., en belichaamt de kenmerkende stijl van de Nautilus-collectie van Patek Philippe, met zijn opvallende vorm en robuuste uitstraling.

Deze verkoop vestigt niet alleen een nieuw veilingrecord voor de Nautilus-collectie van Patek Philippe, maar markeert ook een keerpunt in de geschiedenis van de horloge-industrie. Het bewijst dat de vraag naar zeldzame en hoogwaardige horloges alleen maar blijft groeien, en dat er altijd verzamelaars zijn die bereid zijn om astronomische bedragen te betalen voor unieke en gewilde stukken.

De veiling was een enorm succes en heeft wereldwijd de aandacht getrokken. De verkoop van dit horloge is uniek vanwege het feit dat het de allereerste Patek Philippe Tiffany & Co. 5711/1A-018 Nautilus is die ooit op de markt is gebracht. Het horloge heeft een stalen kast en een blauwe wijzerplaat met een datumvenster op de 3 uur positie en wordt geleverd met een stalen armband met een vouwsluiting. Dit horloge is bijzonder gewild vanwege zijn iconische status en beperkte beschikbaarheid, waardoor het bijna onmogelijk is om er een te bemachtigen zonder op een veiling te bieden.

De veiling werd bijgewoond door een selecte groep verzamelaars en horlogekenners, waaronder bekende namen uit de mode- en entertainmentindustrie. Toen het bieden begon, was het duidelijk dat de veiling van dit horloge een enorme belangstelling zou krijgen en zou eindigen met een recordbedrag.

De veiling van de Patek Philippe Tiffany & Co. 5711/1A-018 Nautilus is een mijlpaal voor de luxe horloge-industrie en laat zien dat er nog steeds een sterke vraag is naar iconische en zeldzame horloges. De opbrengst van de veiling gaat naar de Nature Conservancy, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud van de natuur en de bescherming van bedreigde diersoorten en hun leefgebieden.

De verkoop van dit horloge is een testament aan de waarde van luxe goederen en de emoties die ze kunnen oproepen bij verzamelaars en liefhebbers van horloges. De Patek Philippe Tiffany & Co. 5711/1A-018 Nautilus blijft een iconisch en begeerd horloge en zal ongetwijfeld in de toekomst opnieuw de aandacht trekken tijdens veilingen en verzamelbeurzen.

Meer over de Philippe Tiffany & Co. 5711/1A-018 Nautilus

 

De Patek Philippe Tiffany & Co. 5711/1A-018 Nautilus is een luxe horloge dat zeer gewild is bij verzamelaars en horloge-enthousiastelingen. Het horloge is gemaakt van roestvrij staal en heeft een diameter van 40 mm. Het heeft een blauwe wijzerplaat met horizontale strepen en een datumvenster op 3 uur. De wijzers en indexen zijn voorzien van lichtgevend materiaal voor een betere zichtbaarheid bij weinig licht.

Het uurwerk van de Nautilus is het automatische kaliber 324 SC, dat is ontworpen en vervaardigd door Patek Philippe. Het heeft een frequentie van 28.800 trillingen per uur (4 Hz) en heeft een gangreserve van 45 uur. Het uurwerk heeft 213 onderdelen en 29 juwelen. Het heeft ook een stop-secondenmechanisme dat de secondewijzer stopt tijdens het instellen van de tijd om nauwkeurige tijdmeting mogelijk te maken.

Het horloge heeft een waterdichtheid van 120 meter (12 bar) dankzij de schroefkroon en de stevige constructie van de kast. Het heeft ook een saffierglas dat krasbestendig is en een transparante achterkant waarmee de gebruiker het uurwerk kan zien.

Het horloge is uitgerust met een stalen armband met een vouwsluiting en veiligheidsduwers. De armband is ontworpen om comfortabel om de pols te passen en heeft een ingebouwde verlenging die kan worden gebruikt tijdens duikactiviteiten.

 • Model: Patek Philippe Tiffany & Co. 5711/1A-018 Nautilus
 • Referentienummer: 5711/1A-018
 • Jaar van uitgave: 2021
 • Kastmateriaal: Roestvrij staal
 • Diameter kast: 40 mm
 • Dikte kast: 8,3 mm
 • Waterbestendigheid: 120 meter (12 bar)
 • Glas: Saffierglas met antireflecterende coating
 • Wijzerplaat: Blauw met horizontaal reliëf
 • Uurmarkeringen: Luminescentiecoating
 • Kaliber: Patek Philippe 324 S C
 • Diameter kaliber: 27 mm
 • Dikte kaliber: 3,3 mm
 • Aantal onderdelen: 213
 • Jewels: 29
 • Gangreserve: Maximaal 45 uur
 • Vibraties per uur: 28.800
 • Wijzerplaatweergaven: Uren, minuten, seconden en datum
 • Functies: Centrale uren-, minuten- en secondewijzers, datumweergave op 3 uur
 • Armband: Roestvrijstalen Nautilus-armband met vouwsluiting
 • Beperkte oplage: 1 stuks


Deze Patek Philippe Tiffany & Co. 5711/1A-018 Nautilus heeft een automatisch uurwerk met centrale uren-, minuten- en secondewijzers, en een datumweergave op 3 uur. Het horloge heeft een gangreserve van maximaal 45 uur en wordt aangedreven door het Patek Philippe 324 S C-kaliber met 213 onderdelen en 29 juwelen. De kast is gemaakt van roestvrij staal en heeft een diameter van 40 mm en een dikte van 8,3 mm. Het horloge is waterbestendig tot 120 meter (12 bar) en heeft een saffierglas met antireflecterende coating. De wijzerplaat is blauw met horizontaal reliëf en heeft luminescente uurmarkeringen. De armband is ook gemaakt van roestvrij staal en heeft een vouwsluiting. Dit horloge is een zeldzaam verzamelobject en is uitgebracht in een beperkte oplage van slechts één stuk.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...