De duurste kettingen ter wereld die vrouwen laten stralen

Sieraden kunnen elk ensemble extra glans geven en de drager een sprankelende uitstraling bezorgen. Er zijn talloze prachtige juwelen op onze planeet, maar welke behoren tot de meest kostbare en weelderige? We hebben ons verdiept in de wereld van diamanten halskettingen en presenteren je de meest kostbare exemplaren wereldwijd. Deze betoverende halssieraden zijn stuk voor stuk een ongelooflijk visueel feest.

  • De Red Scarlet-ketting is een exclusieve creatie van de befaamde goudsmid James W. Currens. Deze opvallende halsversiering is ontworpen met aandacht voor detail en vakmanschap. De ketting is gemaakt van kostbaar materiaal en bevat zesentwintig dieprode Birmese robijnen. Elke robijn varieert in grootte, met een gewicht dat varieert tussen 1 en 5 karaat. Wat deze ketting echt bijzonder maakt, is de manier waarop de robijnen zijn ingebed in het ontwerp. Elk van de robijnen wordt omringd door diamanten, die zijn gerangschikt om de illusie van bloemen en bladeren te creëren. Dit voegt een extra dimensie van schoonheid en verfijning toe aan de ketting. Het samenspel tussen de dieprode robijnen en de sprankelende diamanten zorgt voor een prachtig contrast dat de aandacht trekt. Met zijn unieke ontwerp en hoogwaardige materialen is de Red Scarlet-ketting een echte blikvanger voor elke vrouw. Het is een sieraad dat elegantie en stijl uitstraalt en geschikt is voor speciale gelegenheden of om elke dag te dragen. De verfijnde afwerking en de zorgvuldig gekozen edelstenen maken deze ketting een waardevol kunstwerk dat gewaardeerd wordt door liefhebbers van hoogwaardige juwelen. Het vermelde bedrag van $5,1 miljoen geeft aan dat de Red Scarlet-ketting een zeer luxe en exclusief sieraad is, dat een aanzienlijke investering vereist. Het is echter belangrijk op te merken dat prijzen van juwelen kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de marktvraag, de reputatie van de ontwerper en de kwaliteit van de gebruikte edelstenen en materialen.
     
  • De Mrs. Winston-ketting is een prachtig en elegant sieraad met een bijzondere geschiedenis. Het is vernoemd naar Mrs. Estée Lauder, de oprichtster van het beroemde cosmeticabedrijf, en is een meesterwerk van juweliershuis Harry Winston. De ketting heeft een waarde van $5,8 miljoen. Wat deze ketting onderscheidt, is het feit dat, ondanks het gebruik van vele diamanten, het ontwerp toch een verfijnde uitstraling behoudt. Het is niet massief of overweldigend, maar eerder subtiel en elegant. Dit is te danken aan de zorgvuldige plaatsing en vormgeving van de diamanten. In 2013 werd de ketting gedragen door Jessica Alba tijdens de Golden Globe Awards. Het pronkstuk van de ketting zijn de drie grote diamanten die aan de onderkant hangen. Deze diamanten dienen niet alleen ter esthetiek, maar dragen ook bij aan het behoud van de elegante vorm van de ketting. Ze voegen een element van drama en schittering toe aan het ontwerp. Met zijn 187-karaats totaalgewicht aan diamanten straalt de Mrs. Winston-ketting een tijdloze schoonheid en luxe uit. Het is een meesterwerk van vakmanschap en design, gecreëerd met de hoogste kwaliteit edelstenen. Dit sieraad is bedoeld om te schitteren op speciale gelegenheden en is een symbool van prestige en glamour. Het genoemde bedrag van $5,8 miljoen benadrukt de uitzonderlijke waarde en exclusiviteit van de Mrs. Winston-ketting. Het is belangrijk op te merken dat prijzen van juwelen kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de marktvraag, de reputatie van de ontwerper en de kwaliteit van de gebruikte edelstenen en materialen.
     
  • De Christie'sdiamanten ketting is een buitengewoon kostbaar en prestigieus sieraad. Het is gemaakt van 52 perfect ronde diamanten, elk met een eigen certificaat. Elk van deze diamanten is zorgvuldig geselecteerd op basis van hun kwaliteit, kleur, helderheid en slijpvorm. De ketting heeft een uitzonderlijke uitstraling en schittering dankzij de kwaliteit van de gebruikte diamanten. Het ontwerp is waarschijnlijk elegant en tijdloos, met de nadruk op de schoonheid van de individuele stenen. Dit soort kettingen worden vaak beschouwd als waardevolle investeringen en worden geassocieerd met luxe en verfijning. Het vermelde bedrag van $8,14 miljoen benadrukt de uitzonderlijke waarde van deze diamanten ketting. Christie'sis een gerenommeerd veilinghuis dat bekend staat om zijn hoogwaardige juwelenveilingen, en het feit dat deze ketting deel uitmaakte van een van hun meest prestigieuze veilingen wijst op de uitzonderlijk hoge kwaliteit en exclusiviteit van het sieraad. Het bedrag van $111,3 miljoen dat genoemd wordt als de totale waarde van de verhandelde goederen tijdens de veiling, geeft aan dat er een aanzienlijke hoeveelheid waardevolle items werd geveild. Dit onderstreept de status en het belang van Christie'sals een toonaangevend veilinghuis op het gebied van kunst, antiek en sieraden. Het is echter belangrijk om op te merken dat de prijzen van juwelen en de waarde ervan sterk kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de marktvraag, de reputatie van de ontwerper en de kwaliteit van de diamanten. Daarom kunnen de prijzen en waarden in de toekomst veranderen.
     
  • De Leviev'sGele diamant is een buitengewoon kostbaar en opvallend sieraad. De ketting bevat een gele diamant van 77 karaat, die gevonden is door de Israëlische diamantmagnaat Lev Leviev, ook wel bekend als de 'King of Diamonds'. Gele diamanten worden als zeer zeldzaam en waardevol beschouwd, en ze voegen een unieke en levendige kleur toe aan sieraden, vooral aan kettingen. Wat deze ketting nog specialer maakt, is de snijvorm van de diamant. De diamant is geslepen in de Asscher Cut, een snijvorm die in 1902 werd ontwikkeld door de gebroeders Asscher in Amsterdam. Deze snijvorm kenmerkt zich door zijn unieke facetten en symmetrische uitstraling, waardoor de diamant op een bijzondere manier schittert. De gele diamant is omringd door een reeks kleinere diamanten, waardoor de ketting een extra dimensie van schittering en pracht krijgt. Deze diamanten benadrukken de schoonheid en waarde van de centrale gele diamant, en voegen een extra element van luxe en verfijning toe aan het ontwerp. Met een prijs van $10 miljoen is deze ketting een zeer exclusief en kostbaar sieraad. De reputatie van Lev Leviev en de zeldzaamheid van de gele diamant dragen bij aan de hoge waarde ervan. Het is belangrijk op te merken dat prijzen van juwelen kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de marktvraag, de reputatie van de ontwerper en de kwaliteit van de gebruikte diamanten en materialen. Al met al is de ketting met de gele diamant van Leviev een adembenemend en uniek sieraad dat de aandacht trekt en gewaardeerd wordt door liefhebbers van luxe juwelen.
  • De Ster van China is een opmerkelijke diamanten halsketting die aanzienlijke erkenning en waarde heeft behaald bij een veiling. De ketting bevat een 75,36-karaats briljant geslepen diamant, die bekend staat als een briolettediamant, met een unieke en kenmerkende vorm in de vorm van een langwerpige traan. Meester-ambachtsman William Goldberg heeft zes maanden besteed aan het slijpen van een ruwe diamant van 160,5 karaat tot de grootste en meest perfecte briolettediamant ooit gezien op een veiling. Het resultaat was een briolettediamant die niet alleen groot was, maar ook werd geprezen als de meest perfecte briolettediamant ooit geveild. In 2013 werd de Ster van China verkocht voor $11,1 miljoen bij het veilinghuis Christie s, waarmee de ketting werd erkend als een zeer waardevol en gewild juweel. De prijs die werd betaald voor de ketting weerspiegelt het uitzonderlijke vakmanschap, de zeldzaamheid en kwaliteit van de briolettediamant, en de aantrekkingskracht om zo'n uniek en belangrijk stuk in bezit te hebben. Het is belangrijk op te merken dat veilingprijzen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de marktvraag, de reputatie van het veilinghuis en de zeldzaamheid en kwaliteit van de edelstenen. Desalniettemin blijft de Ster van China een bewijs van het vakmanschap van William Goldberg en de aantrekkingskracht van uitzonderlijke en zorgvuldig vervaardigde juwelen.

  • De Heart of the Ocean is een iconisch sieraad dat bekend is geworden door de film 'Titanic'. Hoewel het sieraad zelf fictief is in de context van de film, is er een reproductie van gemaakt door juweliershuis Harry Winston. De 'Heart of the Ocean' reproductieketting bevat een 15-karaats blauwe diamant als het middelpunt van het ontwerp. De blauwe diamant is een symbool geworden van romantiek en tragiek, geïnspireerd op het fictieve verhaal van de film. De diamant wordt omringd door andere edelstenen en is bevestigd aan een ketting. De geschatte waarde van de 'Heart of the Ocean' reproductieketting is ongeveer $17 miljoen. Deze waarde is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de kwaliteit en grootte van de diamant, de reputatie van Harry Winston als juwelier en de iconische status van het sieraad dankzij de film 'Titanic'. Het sieraad heeft een grote bekendheid gekregen onder filmliefhebbers en fans van 'Titanic'. Het symboliseert de tragische liefdesgeschiedenis uit de film en is een romantisch en opvallend sieraad dat de aandacht trekt. Het is echter belangrijk op te merken dat de 'Heart of the Ocean' reproductie een creatie is van Harry Winston en niet het exacte sieraad dat in de film gebruikt werd. Het is een geïnspireerde versie die de allure van de originele fictieve diamant uitbeeldt.

  • De Chopard Blue Diamond is een ketting met een hartvormige blauwe diamant van Chopard is een opvallend en luxueus sieraad. Het is een creatie van het gerenommeerde luxe merk Chopard, dat bekend staat om zijn vakmanschap en hoogwaardige juwelen. De ketting bevat een hartvormige blauwe diamant van 15 karaat als het centrale element van het ontwerp. De blauwe diamant is omringd door witte diamanten, die extra schittering en accenten aan de ketting toevoegen. Het eenvoudige en romantische ontwerp van de ketting benadrukt de schoonheid van de hartvormige diamant. Met een waarde van $25 miljoen is deze ketting een uiterst kostbaar sieraad. De prijs weerspiegelt de zeldzaamheid en kwaliteit van de blauwe diamant, evenals de reputatie en het vakmanschap van Chopard als luxe juwelier. Het ontwerp van de ketting straalt elegantie en verfijning uit, en is geschikt voor speciale gelegenheden of als een uniek sieraad voor iemand met een voorliefde voor luxe juwelen. Het is een pronkstuk dat de aandacht trekt en bewondering oproept.

  • L'Inoubliable is een onvergetelijk en adembenemend halssieraad. Het is een creatie van Graff Diamonds, een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn uitzonderlijke stenen en vakmanschap. Het kenmerkende element van 'L'Inoubliable' is de intense blauwe diamant van 27 karaat die als hoofdsteen fungeert. Deze diamant is perfect geslepen in een symmetrische peer-vormige cut, wat de schittering en schoonheid ervan benadrukt. De intense blauwe kleur voegt een element van zeldzaamheid en luxe toe aan de ketting. Naast de hoofdsteen bevat de ketting ook witte diamanten, die dienen als accenten en bijdragen aan de algehele schittering en pracht van het sieraad. De combinatie van de intense blauwe diamant en de sprankelende witte diamanten creëert een opvallend contrast dat de aandacht trekt. Met een waarde van $27 miljoen is 'L'Inoubliable' een buitengewoon kostbaar en exclusief sieraad. De prijs weerspiegelt de zeldzaamheid, kwaliteit en vakmanschap van de gebruikte diamanten, evenals de reputatie van Graff Diamonds als juwelier van topklasse. Dit halssieraad is ontworpen om een blijvende indruk achter te laten en wordt beschouwd als een waardevol kunstwerk. Het is een sieraad dat een gevoel van luxe en verfijning uitstraalt en geschikt is voor speciale gelegenheden waarbij een onvergetelijke indruk gemaakt moet worden.

  • The Eternal Two is een uitzonderlijk en uniek stuk van Mouawad, een bekend juweliershuis met een lange geschiedenis van vakmanschap en het creëren van adembenemende sieraden. Het bijzondere aan 'The Eternal Two' zijn de twee ongelooflijk grote diamanten die het centrale element vormen. Elk van deze diamanten weegt meer dan 50 karaat en is perfect geslepen, waardoor ze optimaal kunnen schitteren en de aandacht trekken. De grote omvang van de diamanten draagt bij aan de indrukwekkende allure van het sieraad. Naast de grote diamanten zijn er kleinere diamanten geplaatst om de weelderige uitstraling van 'The Eternal Two' te versterken. Deze diamanten omringen de twee grote stenen en voegen extra schittering en pracht toe aan het ontwerp. Met een waarde van $35 miljoen is 'The Eternal Two' een extreem kostbaar sieraad. De prijs weerspiegelt de zeldzaamheid, grootte en kwaliteit van de diamanten, evenals het vakmanschap en de reputatie van Mouawad als een toonaangevend juweliershuis. Dit sieraad is een symbool van luxe en verfijning, bedoeld om indruk te maken en bewondering op te wekken. Het is een stuk dat opvalt door zijn grootte, perfectie en de schittering van de gebruikte diamanten.

  • De Perfecte Roze diamanten ketting is inderdaad een opmerkelijk en kostbaar sieraad dat onder de hamer ging bij veilinghuis Sotheby'svoor een indrukwekkende $39,3 miljoen. De belangrijkste eigenschap van deze ketting is de zeldzame, zuivere roze diamant die als middelpunt dient. Deze roze diamant is uitzonderlijk vanwege zijn zeldzaamheid en de intensiteit van zijn kleur. Roze diamanten behoren tot de meest gewilde en waardevolle gekleurde diamanten vanwege hun zeldzaamheid en schoonheid. De roze diamant in deze ketting is omgeven door twee witte diamanten, wat een contrasterende en harmonieuze uitstraling creëert. De witte diamanten benadrukken de schoonheid van de roze diamant en voegen een extra element van schittering toe aan het ontwerp. Met een prijs van $39,3 miljoen weerspiegelt deze ketting de buitengewone zeldzaamheid en schoonheid van de roze diamant, evenals de reputatie en het prestige van veilinghuis Sotheby s.

  • De Hope Diamant is inderdaad een van de beroemdste en meest iconische diamanten ter wereld. Deze blauwe diamant weegt 45,52 karaat en is te bewonderen in het Smithsonian Museum in Washington D.C., Verenigde Staten. De Hope Diamant heeft een rijke geschiedenis en wordt beschouwd als een van de meest waardevolle edelstenen ter wereld. Het is een bijzondere diamant vanwege zijn intense blauwe kleur, zijn grootte en zijn onderscheidende kenmerken. Het wordt ook gewaardeerd om zijn historische betekenis en zijn associatie met legendes en verhalen. Hoewel het moeilijk is om een exacte waarde aan de Hope Diamant toe te kennen vanwege zijn onschatbare culturele waarde, wordt zijn economische waarde geschat op ongeveer $45 miljoen. Dit is echter slechts een ruwe schatting en de prijs van dergelijke zeldzame en historische diamanten kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de marktvraag en de unieke kenmerken van de steen. De Hope Diamant is een opmerkelijk erfgoedstuk dat bewondering oproept vanwege zijn schoonheid, geschiedenis en zeldzaamheid. Het is een van de meest begeerde en gevierde diamanten ter wereld, en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers naar het Smithsonian Museum om het te bewonderen.

  • De Incomparable ketting van Mouawad is inderdaad een indrukwekkend en kostbaar sieraad. Het kenmerkende element van deze ketting is de ongelooflijke diamant van 407 karaat die erin is verwerkt. De diamant is opmerkelijk vanwege zijn grootte en kwaliteit, en wordt beschouwd als een van de grootste en meest bijzondere diamanten ter wereld. Volgens de Guinness World Records wordt de 'Incomparable' ketting erkend als de duurste ketting ter wereld. Het exacte bedrag van $55 miljoen benadrukt de uitzonderlijke waarde en exclusiviteit van dit sieraad. De 'Incomparable' diamant is uniek vanwege zijn kenmerken, waaronder zijn kleur, helderheid en grootte. Het heeft een prachtige lichtgele kleur en is internationaal erkend als een van de meest opmerkelijke diamanten in de geschiedenis van de edelstenen. De Mouawad-familie, bekend om hun uitzonderlijke juwelencreaties, heeft de 'Incomparable' ketting gemaakt met vakmanschap en aandacht voor detail. Het ontwerp is op maat gemaakt om de bijzondere diamant te accentueren en de schoonheid ervan te benadrukken.

  • De Centenary diamant is inderdaad een opmerkelijke en buitengewone diamant. Het is de grootste D-flawless diamant ter wereld, met een gewicht van 273,85 karaat. Deze diamant is geslepen uit een ruwe diamant van 599 karaat door de Meester-slijper Gabi Tolkowsky, die bekend staat om zijn vakmanschap en expertise bij het slijpen van grote en kostbare diamanten. De term 'D-flawless' verwijst naar de hoogste kwaliteitsclassificatie voor diamanten. Diamanten met de 'D' kleurgraad zijn kleurloos en hebben een uitzonderlijke helderheid. De term 'flawless' betekent dat de diamant geen inwendige of uitwendige onzuiverheden heeft, wat zorgt voor een perfecte helderheid en schittering. Met een geschatte waarde van $100 miljoen benadrukt de Centenary Diamant zijn uitzonderlijke grootte, kwaliteit en zeldzaamheid. De combinatie van het imposante gewicht, de perfecte kleur en helderheid maakt het een zeer waardevol en begeerd sieraad. De Centenary Diamant is een bewonderenswaardig symbool van vakmanschap en schoonheid. Het weerspiegelt de expertise en toewijding van de Meester-slijper en de reputatie van De Beers als een gerenommeerd diamantbedrijf.

  • De Golden Jubilee diamant weegt 545,67 karaat of 109,13 gram. Deze koninklijke edelsteen staat bekend om zijn gouden, bruine tint en stond oorspronkelijk bekend als Unnamed Brown totdat het in 1997 werd gepresenteerd aan de Koning van Thailand ter gelegenheid van zijn Gouden Jubileum, het 50-jarig jubileum van zijn kroning. Net als de Centenary Diamond werd deze edelsteen gevonden in de Premier Mine in Zuid-Afrika. Gabriel Tolkowsky ontwierp de diamant, die is gezegend door Paus Johannes Paulus II in het Vaticaan, de Hoogste Boeddhistische Patriarch en de Hoogste Imam in Thailand. De gouden edelsteen bevindt zich nu in het Koninklijk Paleis van Thailand als onderdeel van de kroonjuwelen.

  • De Cullinan diamant is een van de meest legendarische diamanten ter wereld. Deze bijzondere diamant werd ontdekt in de Premier Mine in Zuid-Afrika in 1905 en staat bekend als de grootste ruwe diamant die ooit is gevonden. De ruwe Cullinan Diamant woog maar liefst 3.106 karaat. De Cullinan Diamant werd vakkundig geslepen door de Asscher Diamond Company in Amsterdam. Het slijpproces resulteerde in verschillende indrukwekkende geslepen diamanten, waarvan de grootste stukken een prominente plaats innemen in de Britse kroonjuwelen. Dit omvat de Cullinan I, ook wel bekend als de Great Star of Africa, met een gewicht van 530.20 karaat, en de Cullinan II, ook bekend als de Second Star of Africa, met een gewicht van 317.40 karaat. Beide diamanten zijn te bewonderen in de Tower of London. Hoewel de exacte waarde van de geslepen diamanten moeilijk te bepalen is, wordt geschat dat hun collectieve waarde meer dan $400 miljoen bedraagt. Deze schatting is gebaseerd op de uitzonderlijke grootte, helderheid en zeldzaamheid van de Cullinan Diamant en zijn geslepen stukken, evenals de historische en culturele waarde die ze vertegenwoordigen. Het is belangrijk op te merken dat de waardering van zulke historische en unieke diamanten als de Cullinan Diamant zeer moeilijk is, omdat ze vaak als onschatbaar worden beschouwd vanwege hun culturele betekenis en historische belang. De Cullinan Diamant en zijn geslepen stukken blijven een buitengewoon symbool van de schoonheid, grandeur en kostbaarheid van uitzonderlijke edelstenen. Ze behouden een ongeëvenaarde status in de diamantwereld en blijven bewondering oproepen van liefhebbers en bezoekers over de hele wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...