De duurste horloges ter wereld - kostbaarder dan een Bugatti Chiron

Als u een beetje bekend bent met de wereld van luxe auto's, weet u dat een Bugatti Chiron een van de duurste voertuigen op de markt is, met prijzen die beginnen bij ongeveer $3 miljoen. Maar wist u dat er horloges bestaan die nog meer kosten? Dit artikel gaat over enkele van de duurste polshorloges ter wereld, die in waarde een Bugatti Chiron ruimschoots overtreffen.

Het eerste horloge op onze lijst is de Graff Diamonds Hallucination. Dit niet alleen opvallende maar ook kostbare uurwerk is versierd met een verbluffende reeks van gekleurde diamanten. Het kost een astronomische $55 miljoen, waardoor het een van de duurste horloges ter wereld is. Laat dit even doordringen - voor de prijs van één Graff Diamonds Hallucination kun je 18 Bugatti Chirons kopen!

De volgende op de lijst is de Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010, die in 2019 voor $31 miljoen werd geveild bij Christie s. Dit horloge is niet alleen waardevol vanwege zijn hoge prijskaartje, maar ook omdat het een uniek stuk is. Het was speciaal gemaakt voor de Only Watch veiling, een liefdadigheidsevenement dat geld inzamelt voor onderzoek naar Duchenne spierdystrofie.

Vervolgens hebben we de Jacob & Co. Billionaire Watch, die $18 miljoen kost. Dit horloge is een echte statement piece, met zijn skeletwijzerplaat en een horlogeband helemaal bedekt met emerald cut diamanten. De naam 'Billionaire' is dus zeer toepasselijk voor dit buitengewone uurwerk.

Een ander verbluffend duur horloge is de Rolex Daytona Ref. 6265 Unicorn, die voor $5,9 miljoen werd verkocht op een veiling in 2018. Dit horloge dankt zijn bijnaam 'Unicorn' aan zijn zeldzaamheid, want het is de enige bekende witgouden Rolex Daytona. Het horloge werd oorspronkelijk gemaakt in 1970 en bleef bijna 50 jaar lang ongedragen in een privécollectie.

De Richard Mille RM 56-02 Sapphire, gewaardeerd op $2 miljoen, is een ander uurwerk dat duurder is dan een Bugatti Chiron. Dit horloge, gemaakt van puur saffier kristal, is een demonstratie van ultiem vakmanschap en innovatie in de horloge-industrie.

Er zijn natuurlijk ook een aantal horloges die misschien iets minder kosten dan een Bugatti Chiron, maar toch nog steeds een enorm prijskaartje hebben. De Audemars Piguet Royal Oak Grande Complication kost bijvoorbeeld $741.600. Het heeft een eeuwigdurende kalender, een maanfaseweergave en een split-second chronograaf.

Het is duidelijk dat deze horloges niet alleen tijdmeetinstrumenten zijn, maar ook symbolen van prestige, rijkdom en vakmanschap. Het zijn vaak limited edition stukken of zelfs unieke stukken, gemaakt door de meest gerespecteerde namen in de horloge-industrie. Daarom kunnen ze worden gezien als investeringen, waarvan de waarde waarschijnlijk met de tijd zal toenemen.

Het kopen van een van deze horloges gaat dan ook verder dan enkel het bezitten van een luxueuze tijdmeter. Het is een manier om je status te laten zien, om je waardering voor vakmanschap en design te tonen en, in sommige gevallen, om een bijdrage te leveren aan een goed doel.

Echter, net zoals bij auto's, is het vermeldenswaard dat het bezit van zo'n duur horloge ook aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Verzekeringspremies, onderhoud en eventueel restauratie zijn slechts een paar voorbeelden van de terugkerende kosten die deze luxueuze uurwerken met zich mee kunnen brengen.

 

• Wat is het duurste horloge ter wereld? Het duurste horloge ter wereld is de Graff Diamonds Hallucination, gewaardeerd op $55 miljoen.
• Welk horloge overtreft in waarde de Bugatti Chiron? Horloges zoals de Graff Diamonds Hallucination, Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010, en de Jacob & Co. Billionaire Watch overschrijden de waarde van een Bugatti Chiron.
• Wat maakt deze horloges zo duur? De hoge prijs van deze horloges wordt bepaald door factoren zoals de gebruikte materialen (zoals diamanten en goud), het niveau van vakmanschap, de complexiteit van de uurwerken, en hun zeldzaamheid of uniekheid.
• Worden deze horloges beschouwd als investeringen? Ja, deze horloges kunnen worden gezien als investeringen, omdat ze vaak limited edition stukken of unieke stukken zijn, gemaakt door gerespecteerde namen in de horloge-industrie en hun waarde kan in de loop van de tijd toenemen.
• Wat zijn enkele extra kosten die gepaard gaan met het bezit van dergelijke dure horloges? Het bezit van dergelijke dure horloges brengt extra kosten met zich mee, zoals verzekeringspremies, onderhoud, en eventueel restauratiekosten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...