De band tussen Rolex en de filmwereld - een gezamenlijke geschiedenis

De horlogemaker Rolex en de filmindustrie delen een lange en rijke geschiedenis. Door de jaren heen heeft Rolex zijn nauwe banden met de filmwereld gevestigd en versterkt. Van het grote scherm tot het dagelijkse leven van acteurs en filmmakers, Rolex-horloges zijn iconische symbolen geworden die onlosmakelijk verbonden zijn met de wereld van de cinema.

In Hollywood is het gebruikelijk dat acteurs en actrices horloges dragen die een uitbreiding zijn van hun personages. Het memorabele Rolex-horloge gedragen door Paul Newman in de film 'Winning' (1969) is daar een klassiek voorbeeld van. Deze specifieke Rolex, bekend als de Daytona, werd een cultureel icoon na zijn verschijning in de film. Het heeft bijgedragen aan de reputatie en populariteit van Rolex binnen en buiten de filmindustrie.

Rolex heeft zijn aanwezigheid in de filmwereld niet alleen beperkt tot productplaatsing. Het horlogemerk heeft ook robuuste partnerschappen aangegaan met verschillende organisaties en evenementen die zich inzetten voor het bevorderen van kunst en cultuur. In dit opzicht is Rolex een actieve sponsor en partner van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, beter bekend als de organisatie achter de Oscar-uitreiking. Bovendien, Rolex heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het behoud van belangrijke filmwerken door zijn steun aan The Film Foundation, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het redden en herstellen van bedreigde films over de hele wereld.

Verder toont het verhaal van Rolex en cinema ook hoe Rolex in sommige situaties filmmakers heeft gesteund bij het brengen van hun creatieve visie tot leven. Bijvoorbeeld, tijdens de productie van James Cameron's'The Deepsea Challenge 3D' (2012), maakte Rolex een aangepast horloge dat bestand was tegen de extreme diepten van de Mariana Trench. Deze samenwerking is een bewijs van de technische bekwaamheid van Rolex en zijn voortdurende betrokkenheid bij de wereld van de cinema.

In conclusie, de band tussen Rolex en de filmindustrie gaat veel verder dan alleen commerciële belangen. Beide entiteiten hebben van elkaar geprofiteerd en hebben samen belangrijke bijdragen geleverd aan cultuur en kunst. Hun gedeelde geschiedenis vertelt het verhaal van een symbiotische relatie die al decennia gezamenlijk geschiedenis schrijft.

De relatie tussen Rolex en de filmindustrie strekt zich uit tot individuele filmmakers en acteurs. Veel prominente figuren in de filmindustrie zijn fervente verzamelaars en dragers van Rolex-horloges. Een voorbeeld hiervan is de beroemde regisseur Martin Scorsese, die bekend staat om zijn liefde voor Rolex. Ook acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio is vaak gezien met een Rolex om zijn pols.

Naast de samenwerkingen en partnerschappen op institutioneel niveau, blijft Rolex individuele filmmakers en acteurs ondersteunen door middel van speciale mentorprogramma s. Deze programma'sbieden opkomend talent in de filmindustrie de mogelijkheid om te leren van en samen te werken met gevestigde professionals in het vakgebied.

 

• Welk Rolex-horloge droeg Paul Newman in de film 'Winning'? - Het horloge dat Paul Newman droeg in de film 'Winning' is bekend als de Daytona.

• Bij welke belangrijke filmorganisatie is Rolex een sponsor en partner? - Rolex is een sponsor en partner van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscar-uitreiking.

• Op welke manieren droeg Rolex bij aan James Cameron'sfilm 'The Deepsea Challenge 3D'? - Rolex maakte een speciaal horloge dat bestand was tegen de extreme diepten van de Mariana Trench voor de film 'The Deepsea Challenge 3D'.

• Welke bekende regisseur staat bekend om zijn liefde voor Rolex? - De beroemde regisseur Martin Scorsese staat bekend om zijn liefde voor Rolex.

• Welk initiatief heeft Rolex opgezet om opkomende filmmakers te ondersteunen? - Rolex heeft speciale mentorprogramma'sopgezet om opkomend talent in de filmindustrie te ondersteunen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...