Hermès Arceau Cheval d Orient - Franse Lak Kunst & Oosterse Paardensport

De Arceau Cheval d'Orient-collectie van het prestigieuze Franse modehuis Hermès etaleert de verfijnde kunst van Franse laktechnieken. Deze bijzondere serie, geïnspireerd op een serviesontwerp van Hermès, verbeeldt oosterse paardensporttaferelen en onderstreept het meesterschap van de ambachtslieden die voor het Parijse modehuis werken.

Franse lak, ontstaan in de late 17e eeuw als antwoord op de populariteit van Japans en Chinees lakwerk, wordt doorgaans geassocieerd met materialen zoals hout en bamboe. Echter, het toepassen van deze techniek op metaal, zoals in dit geval, is een indrukwekkende prestatie.

De vakman brengt eerst meerdere lagen lak aan, bestaande uit pigmenten gemengd met een koperhoudende vernis, met behulp van een fijne borstel. Na drie dagen wachten wordt het proces herhaald, een tijdsintensieve procedure die tot wel 30 keer kan worden uitgevoerd om een diepe, donkere basis te creëren. Vervolgens worden de contouren van het ontwerp met potlood aangebracht, waarna het nauwgezette proces van het schilderen van de afbeeldingen begint.

Elk van deze unieke wijzerplaten is geplaatst in een 41 mm witgouden Arceau-behuizing. Het horloge wordt aangedreven door het Manufacture Hermès automatische H1837 kaliber. Er worden slechts 24 genummerde exemplaren geproduceerd als onderdeel van deze gelimiteerde editie-collectie, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en aantrekkingskracht van deze prachtige uurwerken.

De Arceau Cheval d'Orient-collectie van Hermès is niet alleen een eerbetoon aan de verfijnde kunst van Franse lak, maar ook aan het erfgoed en de tradities van oosterse paardensport. De taferelen die op de wijzerplaten zijn afgebeeld, zijn zorgvuldig gekozen om de rijke geschiedenis en cultuur van paardensport in Azië te weerspiegelen.

Naast de verbluffende esthetiek van deze collectie, getuigt de zorgvuldige fabricage van de horloges van Hermès' toewijding aan vakmanschap en kwaliteit. Elk horloge in deze gelimiteerde editie-collectie is met de hand geassembleerd en onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat de klant een uitzonderlijk product ontvangt.

De Arceau Cheval d'Orient-collectie is een voorbeeld van de perfecte samensmelting van technische expertise en artistieke expressie. Deze horloges zijn niet alleen functionele tijdinstrumenten, maar ook ware kunstwerken die een verhaal vertellen van traditie, cultuur en de passie van vakmensen die ernaar streven om schoonheid en precisie samen te brengen in elk uurwerk.

Deze gelimiteerde editie-collectie is een waardevolle aanvulling op de horlogeportfolio van Hermès en zal ongetwijfeld de aandacht trekken van zowel horlogeverzamelaars als liefhebbers van verfijnde kunst en vakmanschap. Met slechts 24 genummerde exemplaren zullen de eigenaren van deze zeldzame uurwerken een uniek stukje geschiedenis en cultuur bezitten, wat bijdraagt aan hun prestige en waarde.

De Arceau Cheval d'Orient-collectie benadrukt het belang van het behouden en koesteren van ambachtelijke tradities in de wereld van luxe en mode. Hermès, als toonaangevend modehuis, blijft innoveren en inspireren door unieke en verfijnde creaties te presenteren die een blijvende indruk achterlaten op liefhebbers van schoonheid, vakmanschap en verfijning.

  • Wijzerplaten met oosterse paardensporttaferelen:

    • Elk horloge heeft een unieke wijzerplaat die een specifiek oosters paardensporttafereel afbeeldt.
    • De afbeeldingen weerspiegelen de rijke geschiedenis en cultuur van paardensport in Azië.
  • Toepassing van Franse laktechnieken:

    • De wijzerplaten zijn vervaardigd met behulp van traditionele Franse laktechnieken.
    • Deze techniek omvat het aanbrengen van meerdere lagen lak, met pigmenten gemengd met een koperhoudende vernis, gevolgd door een nauwgezet schilderproces.
  • 41 mm witgouden Arceau-behuizing:

    • Elke wijzerplaat is geplaatst in een verfijnde witgouden Arceau-behuizing van 41 mm.
    • De behuizing is ontworpen om zowel elegantie als duurzaamheid te bieden.
  • Manufacture Hermès automatisch H1837 kaliber:

    • De horloges worden aangedreven door het hoogwaardige Manufacture Hermès automatische H1837 kaliber.
    • Dit kaliber staat garant voor nauwkeurige tijdmeting en betrouwbaarheid.
  • Gelimiteerde editie van slechts 24 genummerde exemplaren:

    • De collectie is strikt gelimiteerd tot slechts 24 genummerde exemplaren.
    • Dit benadrukt de exclusiviteit en zeldzaamheid van deze bijzondere uurwerken.
  • Met de hand geassembleerd en onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles:

    • Elk horloge wordt met de hand geassembleerd door ervaren vakmensen.
    • De uurwerken ondergaan strenge kwaliteitscontroles om te zorgen voor een uitzonderlijk eindproduct.
  • Een waardevolle aanvulling op Hermès' horlogeportfolio:

    • De Arceau Cheval d'Orient-collectie versterkt het aanbod van Hermès op het gebied van luxe uurwerken.
    • Deze collectie zal de aandacht trekken van zowel horlogeverzamelaars als liefhebbers van verfijnde kunst en vakmanschap.
  • Een eerbetoon aan ambachtelijke tradities:

    • Deze collectie benadrukt het belang van het behouden en koesteren van ambachtelijke tradities in de wereld van luxe en mode.
    • Hermès blijft innoveren en inspireren met deze unieke en verfijnde creaties, die een blijvende indruk achterlaten op liefhebbers van schoonheid, vakmanschap en verfijning.
    • Automatisch opwindbaar mechanisch kaliber, vervaardigd in Zwitserland
    • Hermès Manufacture H1837-beweging
      Diameter: 25,6 mm (11 ½''')
      Dikte: 3,7 mm
      Frequentie: 28.800 wisselingen per uur / 4 Hz
      Juwelen: 28 robijnen
      Plaat afwerking: 'parel' en 'spiraalvormig', bruggen en oscillerende massa satijn en halve H, Hermès Paris gravure
      Gangreserve: 50 uur
      Functies: Uur, minuut
      Ronde witgouden kast van 41 mm (≈ 58 g)
      Antireflecterend saffierglas en achterkant
      Waterbestendigheid: 3 ATM
      Wijzerplaat: Miniatuurschildering op gelakte wijzerplaat volgens de techniek van de Franse lak.
      Motieven: 'Cheval d'Orient'
      Matzwarte alligatorleren band en 17 mm witgouden gespsluiting (≈5,37 g)
      Gelimiteerde en genummerde oplage van 24 stuks


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...