CLOT x Roots lanceert Jaar van de Draak capsule collectie

Het modemerk CLOT heeft de handen ineengeslagen met het Canadese merk Roots voor een speciale capsulecollectie ter ere van het Chinese nieuwjaar en het Jaar van de Draak. Deze samenwerking tussen de twee iconische labels combineert de rijke culturele erfenis van beide merken, resulterend in een reeks kledingstukken die traditionele Chinese elementen en moderne streetwear esthetiek samensmelten.

De collectie omvat klassieke Roots-items zoals het bekende varsity-jack, sweatshirts, hoodies en T-shirts, allemaal versierd met verschillende draak-gerelateerde ontwerpen. Dit mythische wezen is een krachtig symbool in de Chinese cultuur en staat bekend om zijn wijsheid, kracht en gelukbrengende eigenschappen. De ontwerpen op de kledingstukken omvatten drakenborduursels en grafische prints die zorgvuldig zijn gecreëerd om een levendige viering van het Jaar van de Draak te bieden.

Met een kleurenpalet dat rijke roodtinten, gouden accenten en zwart bevat, speelt de collectie in op de traditionele kleuren die vaak worden geassocieerd met Chinees Nieuwjaar. Het rood staat in de Chinese cultuur voor geluk en vreugde, terwijl goud welvaart en rijkdom symboliseert. Deze kleurencombinatie geeft de items uit de collectie een feestelijke en rijke uitstraling, passend bij de viering van een nieuw begin.

Een van de opvallende stukken van de collectie is het varsity-jack, dat een luxueuze uitstraling heeft door het gebruik van premium wol- en leermaterialen. Het jack is gedetailleerd met een groot draakmotief op de achterkant, geborduurde details op de borst en mouwen, en een contrasterende bies langs de randen. De unieke combinatie van hoogwaardige materialen en vakmanschap maakt het varsity-jack tot een pronkstuk binnen de collectie.

Naast bovenkleding biedt de capsulecollectie ook bijpassende accessoires zoals petten en tassen, die eveneens zijn versierd met draakmotieven en het CLOT-logo. Deze accessoires completeren de look en bieden fans de mogelijkheid om hun outfit af te maken met coördinerende stukken.

De CLOT x Roots capsulecollectie zal beschikbaar zijn via de officiële kanalen van beide merken, waaronder hun respectievelijke winkels en websites. Liefhebbers van deze unieke samenwerking kunnen de items aanschaffen en zo een deel van de feestelijkheden rond het Chinese nieuwjaar en het Jaar van de Draak in hun garderobe opnemen.

Deze samenwerking tussen CLOT en Roots is niet alleen een fusie van mode en culturele symboliek, maar ook een viering van internationale vriendschappen en de vermenging van oost en west. Door middel van dit soort creatieve partnerschappen blijven merken nieuwe grenzen verkennen en bieden ze consumenten frisse en betekenisvolle manieren aan om zich via mode uit te drukken.

Deze bijzondere capsulecollectie markeert wederom een belangrijk moment in de samenkomst van verschillende culturen en stijlen binnen de modewereld. De combinatie van CLOT'sexpertise in het belichamen van Aziatische cultuur in hedendaagse mode met de comfortabele en kwalitatieve basisstukken van Roots resulteert in een collectie die zowel stijlvol als doordrenkt is met historische betekenis.

CLOT, opgericht in 2003 door Edison Chen en Kevin Poon, heeft naam gemaakt in de fashion scene met zijn unieke benadering van kleding, waarbij vaak wordt samengewerkt met grote merken om collecties met een diepe culturele resonantie te creëren. Roots daarentegen, gestart in 1973, staat bekend om zijn kwalitatief hoogstaande leerproducten en comfortabele sportkleding, waarbij het vaak de Canadese identiteit en de liefde voor de natuur weet te vangen.

De draak, die centraal staat in deze collectie, is niet alleen een geliefd figuur in legendes en mythen over de hele wereld, maar speelt ook een cruciale rol in het Chinese dierenriem. Als een van de twaalf dierenriemtekens wordt de draak gezien als het meest veelbelovende teken, wat deze collectie nog wenselijker maakt voor diegenen die geboren zijn in het Jaar van de Draak of die zich aangetrokken voelen tot de kracht en majesteit die de draak uitstraalt.

Voor de presentatie van de collectie hebben CLOT en Roots gekozen voor een krachtige visuele campagne die de aandacht vestigt op de gedetailleerde ontwerpen en de symboliek achter het draakthema. De marketingmaterialen benadrukken de schoonheid en handwerkkunst van elk kledingstuk en geven zo een extra laag aan de gehele collectie.

Het uitbrengen van een collectie ter ere van het Chinese nieuwjaar en in het bijzonder het Jaar van de Draak is een slimme zet geweest van beide merken. Het geeft hen de gelegenheid om zich te verbinden met een wereldwijd publiek dat festiviteiten rondom het Chinese nieuwjaar viert, terwijl ze tegelijkertijd een brug slaan tussen verschillende culturen.

Als gevolg van de pandemie en de toegenomen nadruk op digitale aanwezigheid, hebben de merken ook speciale aandacht besteed aan hun online platforms om de collectie te promoten. Dit stelt klanten over de hele wereld in staat om deel uit te maken van deze exclusieve release, ongeacht waar ze zich bevinden.

De release van de CLOT x Roots 'Jaar van de Draak' capsulecollectie is een blijk van de continue evolutie van globale modetrends en de samensmelting van culturen. Het biedt een frisse kijk op traditionele symboliek door middel van moderne mode, en het staat symbool voor harmonie en samenhorigheid in een tijd waarin dit meer dan ooit nodig is. Met hun toewijding aan kwaliteit, aandacht voor detail en culturele relevantie, hebben CLOT en Roots een collectie neergezet die de tand des tijds zal doorstaan en geliefd zal zijn bij zowel mode- als cultuurliefhebbers wereldwijd.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Mob Wife Look - hoe beheers je deze stijlvolle Aesthetic In de kijker

De Mob Wife look is een esthetiek die tegelijkertijd zowel tijdloos als statement-making is. Het roept beelden op van de glamoureuze vrouwen uit mi...