Christian Dior presenteert grootste juwelencollectie ooit tijdens spectaculaire modeshow aan het Comomeer.

Als creatief directeur van Dior-sieraden heeft Victoire de Castellane de persoonlijke woordenschat van Christian Dior omgezet in juwelen, variërend van kant en linten tot silhouetten en overige couture-elementen. Ze heeft vaak Dior'svoorliefdes, zoals architectuur en de grandeur van de 18e-eeuwse Franse stijl, herzien en is vooral geïnspireerd door Versailles. Boven alles predateerde de levenslange passie van Monsieur Dior voor tuinen zijn liefde voor mode en de decoratieve kunsten, geworteld in zijn jeugdhuis in Granville, Normandië, dat later tot bloei kwam in zijn huizen in Milly-la-Forêt en bij het Château de la Colle Noire in Zuid-Frankrijk.

In 2023 keren deze tuinen terug als thema voor Castellane'sgrootste high jewelry-collectie tot nu toe - zo'n 170 stuks in totaal, inclusief drie horloges. De nieuwe CEO van Dior, Delphine Arnault, verwelkomde gasten zoals Oscar-winnares Michelle Yeoh en collega-actrices Elizabeth Debicki, Rosamund Pike, Anais Demoustier en Aseel Omran, en tientallen VIP-klanten van over de hele wereld tijdens een grandioos evenement aan het Comomeer.

Arnault sprak haar waardering uit voor Castellane tijdens een weelderig diner in Villa Erba, bereid door de veelgeprezen chef-kok Enrico Bartolini. Daarna volgde een modeshow waarbij 41 outfits en veel van de indrukwekkende 300 creaties uit vorige en huidige collecties werden getoond. Maar deze keer was er een nieuwe wending. Naast de minimalistische, op maat gemaakte witte pakken verschenen er kleurrijke 'dansjurken' ontworpen door Maria Grazia Chiuri, creatief directeur van Dior'sdamescollecties, met kleurrijke borduursels van Lesage en de Chanakya School of Craft.

“Het is ongelooflijk omdat ik denk dat ik Maria Grazia mijn schetsen ooit heb laten zien, en toen kwam er twee weken geleden deze buitengewone parade van jurken uit de studio,” vertelde Castellane. Een hoogtepunt van de show was de Mini Milly-ketting, een naïef figuurlijk stuk met edelstenen die regenbogen, wolken, zonneschijn, bomen, bloemen en kleine gelakte bijen afbeeldden op een basis van parelmoer. Voor Castellane was dit juweel een imaginaire tuin gezien door de ogen van een kind.

Andere topstukken waren de Buisson Couture-smaragdenketting die de show opende - een belangrijk stuk in geel en wit goud, met diamanten, smaragden, robijnen, tsavirieten, en roze saffieren en spinellen, verankerd door een bijna 17-karaats smaragd middelste steen. De smaragd kan worden verwijderd en apart worden gedragen aan een eenvoudiger begeleidende ketting.

De Jardins de la Couture-collectie, met daarin zowel de 'emoji'-ketting als 80% van de stukken, werd voor de lunch op zondag verkocht, met nog vier dagen VIP-evenementen te gaan, merkte Charles Delapalme, algemeen directeur van Christian Dior Couture, op.

De schoonheid en allure van de collectie werden gevierd door veel VIP s, waaronder Yeoh, die toegaf dat ze tijdens de show mentaal aan het winkelen was. “Je vindt jezelf die zegt 'Ik wil dat, ik heb dat echt nodig. Zo erg,'” lachte ze. Huisambassadeur Beatrice Borromeo voegde eraan toe: “Het verbazingwekkende aan Victoire is dat ze de spullen van dromen maakt, maar ze blijft modern.”

Het is fascinerend om te zien hoe de wereld van de haute couture en high-end sieraden zo naadloos samensmelten. 'Het maken van een grote en evenwichtige uitspraak met couture en high-end sieraden tegelijk kan een uitdaging zijn en is nooit eerder op deze schaal gedaan. Maar hier opereerde de magie van Dior opnieuw,' aldus Delapalme tijdens een interview in het legendarische hotel Villa d'Este.

Naast de tentoongestelde sieraden en couture toonde Dior ook losse edelstenen - waaronder saffieren, smaragden, robijnen en gekleurde diamanten - aan de VIP s. Deze juwelen hebben bijgedragen aan het feit dat sieraden Dior'ssnelst groeiende categorie zijn geworden, met een drievoudige groei, merkte Delapalme op. In recente maanden heeft het huis een diamant van 101 karaat verkocht, wat de opschudding overtrof die het vorig jaar maakte met een 88,8-karaats gele diamant.

Wat deze juwelen extra speciaal maakt, is de emotionele band die men voelt voor iets dat afkomstig is van de aarde, zo voegde Delapalme toe. Dit benadrukt nogmaals hoe de schoonheid en kwaliteit van deze juwelen, in combinatie met de hoogstaande modeontwerpen, de magie en betovering van Dior belichamen.

De betoverende wereld van Dior breidt zich verder uit dan alleen couture en juwelen. Gasten werden ook meegenomen naar een stijlvol huis dat ooit eigendom was van de legendarische filmmaker Luchino Visconti. De Rococo-kamers dienden als achtergrond voor de uitgestrekte landschappen van de show en de met juwelen bezette catwalk. De dromerige ambiance, samen met de adembenemende creaties, creëerde een gevoel van elegantie en verfijning dat alleen te vinden is in een Dior-show.

In alles wat ze doet, blijft Victoire de Castellane de grenzen verleggen van wat mogelijk is in de wereld van high-end sieraden en mode. Haar ontwerpen zijn zowel hedendaags als tijdloos, een combinatie die alleen bereikt kan worden door de meest getalenteerde ontwerpers. Het evenement was meer dan alleen een showcase van prachtige sieraden en couture - het was een viering van creativiteit, vakmanschap en innovatie, kenmerken die Dior als merk definiëren.

Villa Erba

In de historische Villa Erba in Cernobbio, een architectonisch meesterwerk aan de oevers van het Comomeer in Italië, onthulde Delphine Arnault, de recent aangestelde voorzitter en CEO van Dior, de Les Jardins de la Couture-collectie. Deze collectie, een betoverende fusie van haute couture en luxe juwelen, werd gepresenteerd aan gasten uit de hele wereld, waaronder beroemdheden zoals Michelle Yeoh, Elizabeth Debicki, Rosamund Pike, Anais Demoustier en Aseel Omran.

Villa Erba is niet alleen bekend om zijn esthetische schoonheid, maar ook om zijn culturele betekenis. Het heeft een rijke geschiedenis en heeft vele beroemde gasten verwelkomd, waaronder leden van de Europese adel en Hollywood-sterren. De villa is omringd door een uitgestrekt park van 10 hectare, dat een breed scala aan exotische planten en bomen herbergt. Het interieur van de villa is even indrukwekkend, met prachtig versierde kamers, fresco'sen antiek meubilair. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, geschiedenis of natuur, Villa Erba in Cernobbio is een bezoek meer dan waard. Het biedt een unieke kans om een stukje Italiaanse geschiedenis en cultuur te ervaren, terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht op het Comomeer.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...