Chanel verhoogt prijzen iconische handtassen voor kerstmis

Met het naderende vakantieseizoen heeft de Franse luxegroep Chanel besloten om de prijzen van enkele van hun meest geliefde handtassen te verhogen, met als doel de exclusiviteit te versterken. Nu de luxesector zich voorbereidt op een seizoen dat lijkt op het pre-pandemische tijdperk, constateert de branche een groeiende vraag van consumenten, maar tevens een lage voorraad.

Chanel, net als luxehuizen LVMH en Kering, ondervond de nodige uitdagingen bij het herstel van de door COVID-19 veroorzaakte economische crisis. Volgens Business of Fashion daalden de inkomsten van Chanel vorig jaar met 17,6% en bedroeg de winstmarge ongeveer 20%. In juni gaf Chanel aan te verwachten dat de inkomsten met dubbele cijfers zouden stijgen, vergelijkbaar met de pre-pandemische niveaus van 2019.

Sinds eind september heeft Chanel de prijs van de Small Classic-handtas met 16% verhoogd tot ongeveer €8.429. Een ander populair model, het gewatteerde leren 2.55-model met gouden ketting, is sinds december 2020 met 30% in prijs gestegen. Een woordvoerder van Chanel benadrukt dat de prijsverhogingen alleen van toepassing zijn op de iconische modellen, zoals de tijdloze Classic en de 2.55.

De woordvoerder voegt toe: 'Net als alle grote luxemerken passen we onze prijzen regelmatig aan om rekening te houden met veranderingen in onze productiekosten, grondstofprijzen en wisselkoersschommelingen.' Hoewel de CFO van Chanel in juni 2021 aangaf nog geen plannen te hebben om de prijzen te verhogen, werd wel gesuggereerd dat dit in de tweede helft van het jaar zou kunnen veranderen.

De recente prijsverhogingen zijn in lijn met het bedrijfsbeleid om twee keer per jaar de wereldwijde prijsmodellen voor hun producten te herzien. Chanel hoopt met deze strategie tegemoet te komen aan de toenemende vraag en tegelijkertijd de exclusiviteit van hun iconische handtassen te waarborgen.

Chanel blijft zich aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden en de toenemende concurrentie in de luxesector. De prijsverhogingen zijn bedoeld om zowel de winstgevendheid als het exclusieve imago van het merk te behouden.

In een poging om de bevoorradingsketen en productie te optimaliseren, investeert Chanel ook in duurzaamheid en transparantie. Zo heeft het merk recentelijk geïnvesteerd in milieuvriendelijke technologieën en traceerbaarheid van grondstoffen, om zo een meer ethische en verantwoorde productie te waarborgen.

Naast de prijsverhogingen blijft Chanel innoveren op het gebied van productontwerp en -ontwikkeling. Het modehuis lanceert regelmatig nieuwe collecties en samenwerkingen om consumenten te blijven boeien en om de relevantie van het merk te behouden in een steeds veranderende modewereld.

Chanel zet ook in op digitale groei en de uitbreiding van hun e-commerceplatform. Dit stelt het merk in staat om een breder publiek te bereiken en consumenten een naadloze online winkelervaring te bieden. Ondanks de prijsverhogingen blijft het merk zich richten op het leveren van hoogwaardige, luxe producten die de verwachtingen van hun klanten overtreffen.

Ten slotte blijft Chanel zich inzetten voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en filantropie. Het modehuis ondersteunt tal van liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties, waaronder het CHANEL Fonds voor Vrouwen in de Kunst en Cultuur en het CHANEL Fonds ter bevordering van Gendergelijkheid en Vrouwelijk Leiderschap.

Door zich aan te passen aan de veranderende markt, te investeren in duurzaamheid en te blijven innoveren, hoopt Chanel zijn positie als leider in de luxesector te behouden en zijn klanten een exclusieve en verantwoorde winkelervaring te bieden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...