Chanel Sycomore - een bovenaanstaand parfum boordevol prestatie

Parfum Sycomore: Fijn afgestemd door bovenaanstaande parfumeurs, en heerlijk gecombineerd met de beste ingrediënten, is deze verfijnde geur de ultieme aanvulling op elke wenscollectie.

Met een subtiele tonen van cederhout, uitgebalanceerd met de aromatische noten van geranium, bergamot en zeldzame oude zaden, kan dit boeiende parfum alleen maar worden omschreven als het ultieme schoonheidswerkstuk. Dit perfecte mengsel van frisse bloemen, warme houtachtige noten en fruitige aroma'screëert een lieflijke, spannende, sensuele en verkwikkende geur die vele uren aanhoudt. Het straalt klassieke stijl uit die door vele generaties wordt bewonderd.

Het proces om een zo complex en volmaakt parfum te creëren, was niet eenvoudig en vereiste een uitstekende kennis van chemie en kunst. Door vele jaren van ontwikkeling en testen, werd deze verfijnde Luiks/Belgische geur uiteindelijk uitgebracht in 1927. De meeste commercieel succesvolle varianten van Sycomore werden gemaakt door de gepassioneerde parfumeur Henri Robert en diens assistent Ernest Beaux. Hieruit kunnen we afleiden dat het parfum op hoog niveau is getest.

De fles Sycomore is uiterst eenvoudig maar toch elegant. Met een zilveren dop en een glanzende buitenkant, is het een bewonderingswaardige aanvulling op uw toiletartikelen. Het is een gewaardeerd collectiestuk voor liefhebbers van parfum, met een investeringswaarde waar men alleen maar van kan dromen.

Als je echte kwaliteit wilt, moet je Sycomore van Chanel overwegen. De prijs is aanzienlijk en het item is goed voorbereid, verpakt en verscheept. De verpakking is stevig en betrouwbaar en de garantie en service bieden extra bescherming en verzekering dat de klant tevreden is.

Sycomore van Chanel is een prachtig item dat liefdevol is gemaakt door parfumeurs met een oog voor prestatie en detail. Het is een ideaal cadeau voor uzelf of iemand anders en is een perfecte aanvulling op elke garderobe. Met een paar druppels van deze uitgebreide geur, kunt u verwachten dat er in een oogopslag het gevoel van stijl en zelfvertrouwen wordt gecreëerd.

Over Henri Robert

Henri Robert was een zeer getalenteerde en invloedrijke parfumeur, bekend om zijn werk voor het modehuis Chanel. Hier is meer informatie over zijn leven en carrière:

Henri Robert werd geboren op 17 januari 1899 in Parijs, Frankrijk. Hij kwam uit een familie van parfumeurs, waardoor hij al op jonge leeftijd interesse ontwikkelde in de kunst van het creëren van geuren. Zijn grootvader, vader en oom waren allemaal betrokken bij de parfumindustrie, dus het was natuurlijk dat Henri in hun voetsporen zou treden.

In 1920 begon Henri Robert zijn carrière als parfumeur bij het gerenommeerde parfumbedrijf Chiris in Grasse, de wereldberoemde hoofdstad van de parfumindustrie. Hij verwierf al snel een goede reputatie vanwege zijn creatieve talent en het vermogen om verfijnde en elegante geuren te maken.

In 1953, na een indrukwekkende carrière bij Chiris, kreeg Henri Robert de kans van zijn leven toen hij werd uitgenodigd door Coco Chanel om de positie van hoofdparfumeur bij het modehuis Chanel te bekleden. Chanel wilde een nieuwe geur creëren die anders was dan alle andere parfums die op dat moment op de markt waren.

Het resultaat van hun samenwerking was het legendarische parfum 'Pour Monsieur,' gelanceerd in 1955, dat voornamelijk gericht was op mannen. Dit parfum werd geprezen om zijn verfijning en tijdloze elegantie.

Henri Robert ging door met het creëren van andere gedenkwaardige geuren voor Chanel, waaronder 'Cuir de Russie' (gelanceerd in 1924), 'Gardenia' (gelanceerd in 1925), en 'No. 19' (gelanceerd in 1970). Elk van deze geuren was uniek en droeg bij aan het succes van het modehuis Chanel in de parfumindustrie.

Henri Robert stond bekend om zijn vermogen om complexe geuren te componeren, waarbij hij gebruikmaakte van een breed scala aan ingrediënten om een harmonieus en boeiend eindresultaat te bereiken. Zijn creaties hebben een blijvende impact gehad op de parfumwereld en blijven populair bij parfumliefhebbers over de hele wereld.

Henri Robert bleef werken als hoofdparfumeur bij Chanel tot aan zijn pensionering in 1978. Hij stierf op 6 december 1987, maar zijn erfenis als meesterparfumeur en zijn bijdragen aan de parfumindustrie leven voort in de geuren die hij heeft gecreëerd.

Over Ernest Beaux

Ernest Beaux was inderdaad een buitengewoon getalenteerde parfumeur en een pionier in de parfumindustrie. Hier is meer informatie over zijn leven en zijn bijdrage aan de wereld van parfums:

Ernest Beaux werd geboren op 8 december 1881 in Grasse, een stad in de Provence, Frankrijk, die bekend staat om zijn lange traditie in de parfumproductie. Beaux groeide op in deze parfumrijke omgeving en ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor geuren.

In 1912 trad Ernest Beaux in dienst bij het modehuis Chanel als hoofdparfumeur. In die tijd was Coco Chanel al een bekende modeontwerpster en had ze een gevestigde naam in de modewereld. Ze besloot dat het tijd was voor haar modehuis om een eigen parfum te creëren, een geur die haar visie op luxe en elegantie zou belichamen.

Beaux kreeg de opdracht om een geur te creëren die anders was dan alle andere parfums die op dat moment op de markt waren. Hij stelde een aantal geurcomposities voor aan Chanel, en nummer vijf op de lijst was de favoriet van Chanel. Daarom kreeg dit parfum de naam 'Chanel No. 5.'

'Chanel No. 5' werd gelanceerd in 1921 en het was een revolutionair parfum voor die tijd. Het was een abstracte compositie, in tegenstelling tot de meer traditionele en enkelvoudige bloemengeuren die toen gangbaar waren. De geur bevatte een mix van aldehyden, bloemen en houtachtige noten, waardoor het een complex en verfijnd aroma kreeg.

Het succes van 'Chanel No. 5' was fenomenaal en het groeide uit tot een van de meest beroemde en invloedrijke geuren in de parfumgeschiedenis. Het wordt vaak beschouwd als het eerste moderne parfum en staat bekend om zijn tijdloze elegantie.

Na het succes van 'Chanel No. 5' bleef Beaux werken voor Chanel en creëerde hij nog andere geuren, waaronder 'Bois des Iles' en 'Cuir de Russie,' die ook zeer gerespecteerde en geliefde parfums werden.

Ernest Beaux was een meester in het combineren van verschillende geurige elementen om complexe en harmonieuze composities te creëren. Zijn bijdragen aan de parfumwereld hebben een blijvende impact gehad en zijn geuren worden nog steeds bewonderd en gewaardeerd door parfumliefhebbers over de hele wereld.

Ernest Beaux stierf op 9 juni 1961, maar zijn erfenis als een van de grootste parfumeurs aller tijden leeft voort door zijn prachtige creaties.

 

- Ontdek het unieke parfum Sycomore van het luxueuze Franse Modehuis Chanel. Van de creator Henri Robert en zijn assistent Ernest Beaux, is deze verfijnde Luiks/Belgische geur de ultieme aanvulling op elke wenscollectie. Verfijnd met cederhout, geranium, bergamot en zeldzame oude zaden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...