Burberry onthulde de horlogecollectie van Groot-Brittannië

Burberry, een van de meest prestigieuze luxe merken uit Groot-Brittannië, heeft een geschiedenis die 155 jaar teruggaat. Ze hebben onlangs hun eerste collectie horloges gelanceerd, wat nog een mijlpaal en bewijs is van de respectabele verfijning van het merk. De collectie werd ontwikkeld na twee jaar van zorgvuldig onderzoek en ontwikkeling.

Burberry'sThe Britain Collection bestaat uit vier verschillende herenhorloges, geïnspireerd op de D-ringen en stiksels van Burberry'sberoemde trenchcoats. Ze zijn uitgerust met zelfopwindende uurwerken, volledig met de hand vervaardigd in Zwitserland, ronde Genève-strepen gegraveerd op het uurwerk, een Burberry-logo op de rotor, transparante achterkanten en speciaal ontworpen bouten.

Het duurste horloge in de collectie is The Britain BBY1400, verkrijgbaar voor €3.995. Het heeft een diameter van 38 mm, een krokodillenleren band en een met diamanten ingelegde lunette. Met hetzelfde prijskaartje is er ook de Britain BBY1000 Automatic Power Reserve, met een diameter van 47 mm. De elegante collectie horloges werd gepresenteerd tijdens Burberry'sgrootste evenement ooit in de Regent Street-winkel. Bekende namen zoals Gabriella Wilde, Victoria Pendleton en Roo Panes waren hierbij aanwezig. De prijzen voor de horloges variëren tussen €1.820 en €3.995.

Na het succes van de lancering van The Britain Collection heeft Burberry plannen om hun aanwezigheid in de horlogemarkt verder uit te breiden. Ze zullen mogelijk nieuwe modellen introduceren die inspelen op de wensen van zowel mannen als vrouwen en een breder scala aan stijlen en prijspunten aanbieden.

Het merk zou kunnen overwegen om samen te werken met bekende horlogeontwerpers en horlogemakers om hun technische expertise en vakmanschap verder te versterken. Dit zou hen in staat stellen om concurrerend te blijven met andere luxe merken die al gevestigd zijn in de horloge-industrie, zoals Rolex, Omega en TAG Heuer.

Burberry'suitbreiding naar de horlogemarkt zou ook kunnen leiden tot nieuwe samenwerkingsverbanden met beroemdheden en influencers om de zichtbaarheid van hun horlogecollectie te vergroten. Net als bij de lancering van The Britain Collection zouden deze samenwerkingen kunnen helpen om een buzz te creëren en de interesse van klanten te wekken.

Daarnaast zou Burberry kunnen overwegen om hun horlogecollectie uit te breiden met duurzame en milieuvriendelijke materialen, zoals gerecycled goud of ethisch geproduceerde diamanten. Dit zou hen in staat stellen om zich te positioneren als een milieubewust luxemerk en tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar duurzame luxeartikelen.

Tot slot zou Burberry hun wereldwijde distributie- en verkoopnetwerk kunnen uitbreiden om hun horloges toegankelijker te maken voor klanten over de hele wereld. Dit zou kunnen worden bereikt door samen te werken met gevestigde juweliers en warenhuizen, of door hun eigen boetieks in belangrijke markten te openen.

Al met al heeft Burberry met de lancering van The Britain Collection een solide basis gelegd in de luxehorlogemarkt. Met gerichte uitbreiding en innovatieve strategieën kan het merk zijn positie in de markt versterken en nieuwe klanten aantrekken.

Burberry'sThe Britain Collection horloges

Zelfopwindende uurwerken:

 • Automatisch opwindmechanisme dat energie haalt uit de beweging van de drager
 • Zorgt voor een continue werking zonder handmatig opwinden


Handgemaakt in Zwitserland:

 • Zwitserse vakmanschap staat bekend om zijn precisie en betrouwbaarheid
 • Hoogwaardige materialen en onderdelen worden gebruikt voor de productie van de uurwerken


Genève-strepen:

 • Ronde decoratieve patronen, ook wel Côtes de Genève genoemd, gegraveerd op het uurwerk
 • Een teken van hoge kwaliteit en verfijning in Zwitserse uurwerken


Burberry-logo op de rotor:

 • Het logo van het merk is zichtbaar op de rotor van het uurwerk
 • Onderstreept de authenticiteit en het vakmanschap van het horloge


Transparante achterkant:

 • Maakt het mogelijk om het uurwerk en de interne componenten van het horloge te zien
 • Benadrukt de complexiteit en het ontwerp van het horloge


Speciaal ontworpen bouten:

 • Unieke bouten die speciaal zijn ontworpen voor de horloges van The Britain Collection
 • Draagt bij aan de esthetiek en de bouwkwaliteit van de horloges


D-ring en stiksels geïnspireerd ontwerp:

 • Ontwerpelementen ontleend aan de iconische trenchcoats van Burberry
 • Verbindt de horloges met de rijke geschiedenis van het merk


Krokodillenleren band:

 • Band gemaakt van hoogwaardig krokodillenleer
 • Biedt comfort en luxe uitstraling


Diamanten ingelegde lunette (voor bepaalde modellen):

 • Lunette versierd met diamanten voor een extra vleugje elegantie en luxe
 • Verhoogt de waarde en exclusiviteit van het horloge


Automatische gangreserve (voor bepaalde modellen):

 • Functie die de resterende energiereserve van het uurwerk aangeeft
 • Helpt de drager om te weten wanneer het horloge opgewonden moet worden


Deze technische en mechanische aspecten tonen de verfijning en het vakmanschap van Burberry'sThe Britain Collection horloges en benadrukken de positie van het merk in de luxehorlogemarkt.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...