Bulgari Octo Finissimo CarbonGold - luxe horloge-innovatie 2023

Bulgari staat al decennia lang aan de top als het gaat om de combinatie van luxe en innovatie. Dit Italiaanse merk, beroemd om zijn prachtige juwelen en horloges, heeft een reputatie opgebouwd voor het stellen van nieuwe maatstaven in design en technologie binnen de horloge-industrie. Het is dan ook geen verrassing dat Bulgari de horlogewereld weer eens versteld doet staan met de lancering van een nieuwe creatie: de Bulgari Octo Finissimo CarbonGold.

De introductie van de Octo Finissimo CarbonGold Automatic en Perpetual Calendar is een frisse wind in de collectie ultradunne horloges waar Bulgari reeds naam mee heeft gemaakt sinds de launch van hun eerste model in deze reeks in 2017. Wat de nieuwste uitvoeringen onderscheidt, is de keuze voor fenomenale materialen en een kleurenpalet dat luxe uitstraalt. Deze nieuwe modellen belichamen de perfecte samensmelting van hedendaagse materialen met traditioneel vakmanschap.

De Bulgari Octo Finissimo-lijn heeft sinds haar begin in 2014 diverse titels gewonnen en staat bekend om het vestigen van acht wereldrecords. Deze prestaties markeren de niet-aflatende toewijding van Bulgari om te blijven innoveren, waarbij elk nieuw horloge dat ze lanceren grenzen verlegt. De CarbonGold-versies van deze horlogelijn brengen deze reputatie naar nieuwe hoogten. Gecombineerd met de luxueuze uitstraling van 18-karaats roségoud zien we hier een fascinerende mix van high-tech materialen en pure elegantie.

Het technologische wonder, de CarbonGold Automatic met referentienummer 103779, imponeert met zijn bescheiden afmetingen. Hoewel het met een dikte van 6,90 mm net iets dikker is dan zijn titanium voorganger die slechts 5,15 mm mat, blijft het een toonbeeld van elegantie. Het horloge heeft een robuuste waterbestendigheid tot 100 meter en biedt een kijkje in zijn mechanische hart via de transparante saffieren achterzijde. Deze wordt vastgehouden door acht roségouden schroeven en onthult het Calibre BVL 138, een ultradun automatisch uurwerk met een gangreserve van 60 uur.

De Octo Finissimo CarbonGold Perpetual Calendar, met referentienummer 103778, is eveneens een meesterwerk. Het model heeft dezelfde diameter van 40 mm als de Automatic, maar is met zijn 7,60 mm dikte net wat robuuster. Dit uurwerk toont naast de uren en minuten ook de datum op een retrograde wijze, de dag, de maand en zelfs het schrikkeljaar. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door het automatische Calibre BVL 305. Het horloge vertegenwoordigt een aanzienlijke investering met een prijskaartje rond de 100.000 euro.

Beide exemplaren van de Octo Finissimo CarbonGold worden geleverd met een armband vervaardigd uit gesmeed carbon, bevestigd met een drievoudige vouwsluiting in DLC-gecoat staal. Hoewel de CarbonGold-modellen ietwat dikker zijn dan hun titanium varianten, bieden zij een grotere bestendigheid tegen water.

Bulgari heeft ervaring met het combineren van carbon en goud, een praktijk die zij voor het eerst uitprobeerden in 1993. Hun expertise als juwelenmerk speelt een onmisbare rol in het verkennen van de mogelijkheden tussen verschillende materialen. De Octo Finissimo CarbonGold-collectie is een voortreffelijke weergave van deze traditie, verweven met de modernste innovaties, en het resultaat is verbluffend: prachtige uurwerken die zowel visueel indrukwekkend als functioneel zijn.

In een industrie waar continue gezocht wordt naar vernieuwing en distinctie, blijft Bulgari de grenzen verleggen. Met de uitgave van de Octo Finissimo CarbonGold Automatic en Perpetual Calendar versterkt Bulgari zijn reputatie als leider in horloge-innovatie en -ontwerp, een reputatie die al jarenlang onbetwist is en nu met deze nieuwe modellen weer volledig bevestigd wordt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...