Bottega Veneta introduceert Accademia Labor et Ingenium een school gericht op vakmanschap

Bottega Veneta, een toonaangevend Italiaans luxemodehuis, heeft recent een school gelanceerd die volledig gewijd is aan ambachtelijk vakmanschap. De school, genaamd Accademia Labor et Ingenium, is gelegen in Vicenza, Italië, waar ook het hoofdkantoor van het merk is gevestigd. De oprichting van de school benadrukt het commitment van Bottega Veneta om traditie en vakmanschap te bevorderen en te beschermen binnen de modewereld.

Bottega Veneta, ook bekend als 'het Venetiaanse atelier', staat bekend om zijn uitmuntende lederwaren en handgemaakte accessoires. Met de opening van Accademia Labor et Ingenium beoogt het merk vaklieden op te leiden die de eeuwenoude technieken van traditioneel Italiaans handwerk kunnen voortzetten en verder ontwikkelen.

De school omvat een uitgebreid opleidingsprogramma dat zich richt op verschillende vormen van vakmanschap, zoals leerbewerking, borduren en textieldesign. Hierbij wordt specifieke aandacht besteed aan zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden. Het doel van de opleiding is om studenten een diepgaand inzicht te geven in de complexe wereld van modeontwerp en -productie, waarbij wordt gestreefd naar excellentie en innovatie binnen het vak.

Bovendien dient de school ook een groter doel. Bottega Veneta hoopt door middel van haar onderwijsprogramma bij te dragen aan het behoud en de promotie van Italiaans vakmanschap in de wereldwijde mode-industrie. Met name in een tijdperk waarin snelle mode en massaproductie steeds meer de overhand krijgen, zet het merk zich in om ambachtelijke vaardigheden en technieken op de voorgrond te plaatsen.

Ondanks dat de focus van het merk ligt op het behoud van traditie, omarmt Bottega Veneta ook innovatie en vooruitgang. Door de combinatie van traditionele technieken en moderne methoden wil de Accademia Labor et Ingenium een nieuwe generatie ambachtslieden vormen die zowel traditie als innovatie huldigt.

Dit komt ook tot uiting in het curriculum van de school, dat zich niet alleen richt op traditioneel handwerk, maar ook op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid binnen de mode-industrie. Hiermee benadrukt Bottega Veneta het belang van ethische en duurzame bedrijfsvoering in de hedendaagse modewereld.

Met het lanceren van de Accademia Labor et Ingenium neemt Bottega Veneta een belangrijke stap in het bevorderen van ambachtelijk vakmanschap en toont het merk zijn toewijding aan kwaliteit, traditie en innovatie.

 

- Waar is de Accademia Labor et Ingenium gevestigd? De school is gevestigd in Vicenza, Italië.

- Wat is het hoofddoel van de Accademia Labor et Ingenium? Het hoofddoel van de school is het opleiden van vaklieden die de technieken van traditioneel Italiaans handwerk kunnen voortzetten en ontwikkelen.

- Welke vormen van vakmanschap worden aangeleerd in de school? De school richt zich op verschillende vormen van vakmanschap, waaronder leerbewerking, borduren en textieldesign.

- Wat hoopt Bottega Veneta met de school te bereiken? Bottega Veneta hoopt bij te dragen aan het behoud en de promotie van Italiaans vakmanschap in de wereldwijde mode-industrie.

- Benadrukt de school ook het belang van duurzaamheid? Ja, de school benadrukt ook het belang van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid binnen de mode-industrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...