Bewonder deze verbluffende Harry Winston Opus XIII

Bewonder deze verbluffende Harry Winston Opus XIII

De Opus-collectie, een van de meest exquise series van Harry Winston, is ook een van de meest niet-conventionele manieren om de tijd van de menselijke geschiedenis te meten. Genummerd met Romeinse letters, zijn de uurwerken van deze collectie ook bewijzen van wat mensenhanden kunnen bereiken. Het is nu tijd dat de Opus XIII het levenslicht ziet, ontwikkeld in nauwe samenwerking met Ludovic Ballouard.

Dit stuk is een limited edition, net als zijn broers, en zal naar verluidt in slechts 130 stuks worden vervaardigd. Het heeft een reeks van 59 draaibare minutenwijzers, een schuifluik dat een prachtige show uitvoert met een verdwijnende daad van de uren en minuten, en elf roterende driehoeken voor de uren. De kast, gemaakt van 18-karaats witgoud, heeft een diameter van 44,25 mm en een hoogte van 13,8 mm. Het uurwerk toont prachtig de Harry Winston-branding op de bezel op de 12 uur positie, terwijl de nominatie OPUS XIII om 6 uur is gegraveerd.

Als we verder ingaan op de hightech van deze fantastische gadget, zien we een achterkant van saffierkristallen, gefacetteerde koepel, gepolijst, driehoekig, gerhodineerde uurwijzers en gerookt saffierglas boven de minutenwijzers. Binnenin klopt een verbluffend ingewikkeld hart - het handmatig gewikkelde mechanische beweging heeft in totaal 364 componenten en 242 juwelen. Het klopt 21.600 keer per uur, geholpen door een gangreserve van 35 uur. Het is ook bestand tegen diepten van maar liefst 30 meter. Het omsnoeringssysteem is gemaakt van zwart alligatorleer, met een 18-karaats witgouden vouwgesp. Ze zeggen zelfs dat het een even fantastische prijs heeft - €300.000 per stuk.