8 Beste Sneaker Releases van Augustus 2023 - Supreme - Nike SB - Jordan 3 - Palace en meer

Augustus is traditiegetrouw een van de hete maanden voor sneakerliefhebbers. Dit jaar is geen uitzondering met een reeks van opwindende drops die de harten van verzamelaars sneller laten kloppen. Deze maand staan er releases op het programma van zowel oude bekenden als verfrissende nieuwe samenwerkingen die de schoenenindustrie doen schudden op hun grondvesten.

Een veelbesproken release is de Supreme x Nike SB Dunk Low Rammellzee. Deze bijzondere editie, een eerbetoon aan de New Yorkse graffiti-kunstenaar en woordkunstenaar, toont hoe subculturen tot op de dag van vandaag impact hebben op de modewereld. De kicks zijn versierd met unieke materialen en patronen die refereren naar Rammellzee'siconische werk. Voor veel fans is dit niet alleen een schoen, maar ook een stukje cultureel erfgoed.

In de lijn van muzikale samenwerkingen presenteert J Balvin in samenwerking met Nike een explosie van kleur met de Air Jordan 3. Balvin, bekend om zijn kleurrijke esthetiek, draagt deze keer bij aan de legendarische Jordan lijn met een levendige tint paars gecombineerd met rode details en de kenmerkende stippenprint op de midsole. Dit paar is niet alleen een must-have voor fans van de zanger, maar ook voor degenen die van gewaagde kleurencombinaties houden.

Palace, het skateboardlabel dat bekendstaat om zijn streetwear en komische ontwerpen, heeft de handen ineengeslagen met Salomon voor een uitvoering van de XT Wings 2. Deze sneaker, origineel ontworpen voor de outdoor avonturier, krijgt door Palace een streetwise make-over zonder de technische aspecten te verliezen waarmee Salomon naam heeft gemaakt.

Ook Converse blijft niet achter, met de lancering van de Weapon 2.0 in samenwerking met Chinatown Market. Het hergebruik van het klassieke design in drie nieuwe kleurencombinaties, samen met het gebruik van suède, laat zien hoe traditionele modellen steeds weer opnieuw uit kunnen pakken in de hedendaagse mode.

Voor de sprookjesliefhebbers brengt de Three Little Pigs-samenwerking met Nike een charmante twist op de Nike React Presto. De release bevat twee varianten die het tijdloze verhaal van de drie kleine biggetjes in sneakerform vertellen, een speelse toevoeging aan elke collectie.

Nog een Converse samenwerking komt van de hand van Golf Wang, de kledinglijn van Tyler, The Creator. De Chuck 70 Gen-G 2.0 is een artistieke transformatie van de klassieke Chuck Taylors met ontwerpen van kunstenaar Eric Elms. Deze bijzondere kicks reflecteren een creatieve geest en zijn ideaal voor iemand die graag opvalt in de menigte.

Brain Dead, een collectief dat bekendstaat om hun edgy en buiten-de-box stijl, heeft de Vans Old Skool onder handen genomen en ze voorzien van een fris camouflagepatroon. Deze sneakers zijn perfect voor wie van unieke prints houdt en zijn geest wil verbinden met de underground scene.

Tot slot brengt Nike Basketball ons de Kyrie 7 "Home II", een eerbetoon aan Kyrie Irving'sthuisbasis. De gestreepte uitvoering in wit, paars en zwart benadrukt het belang van een thuis voor elke atleet, iets wat vaak over het hoofd wordt gezien in de vaak zo commerciële wereld van sportschoenen.

Deze Augustus van 2023 heeft wederom bewezen dat de sneakerwereld een plek is van continue vernieuwing en creativiteit. Of je nu op zoek bent naar iets voor op het skateboard, de basketbalvloer of gewoon de straat, er zit vast en zeker iets voor je bij tussen de beste sneaker releases van de maand. Met de diversiteit aan stijlen en samenwerkingen kan elke sneakerfan wel iets vinden wat resoneren zal met hun persoonlijke stijl en voorkeuren. Vergeet dus niet om deze maand extra op te letten, want deze bijzondere releases wil je niet missen!


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...